Să te încrezi în Dumnezeu atunci când viața pare nedreaptă - de Joyce Meyer

Să te încrezi în Dumnezeu atunci când viața pare nedreaptă - de Joyce Meyer

Treci chiar acum printr-o situație dificilă? Experimentezi durerea sau dezamăgirea provocate de o situație care pare nedreaptă? Atât de multe lucruri sunt nedrepte în lumea aceasta, și nu trebuie să cauți prea mult până să dai de vreun fel de nedreptate. Dar unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult la Dumnezeu este acela că El este un Dumnezeu al dreptății – El îndreaptă lucrurile.

Iubesc atât de mult versetul din 1 Petru 2:23, care spune că atunci când Isus era „batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; și când era chinuit, nu amenința [sau răzbuna], ci Se supunea dreptului Judecător.” (Biblia amplificată)

Când suntem tratați urât sau când suferim, este atât de ușor să ne preocupăm personal de rezolvarea lucrurilor. Totuși, cel mai bun lucru pe care-l putem face este să spunem: „Doamne, mă încred în Tine. Tu ești Apărătorul meu, cel care-mi faci dreptate.”

Mulți oameni obișnuiesc să se încreadă în Dumnezeu pentru anumite situații sau lucruri – pentru spor, pentru sănătate sau pentru următorul lucru bun pe care-l doresc împlinit în viața lor. Dumnezeu dorește însă să ne încredem în El și atunci când trecem prin anumite situații – atunci când trecem prin situații dificile sau când lucrurile nu decurg în viață așa cum am sperat. Încrederea în Dumnezeu ne permite să ne bucurăm de viață chiar și atunci când lucrurile nu sunt așa cum le dorim.

De exemplu, se poate că în ultimul timp ai lucrat la locul tău de muncă mai mult decât niciodată și, totuși, nu ai fost promovat și nu ți s-a mărit salariul pentru aceasta. Poate un coleg de-al tău, care nu pare să lucreze la fel de greu sau mult ca și tine, primește el în schimb promovarea pe care tu o așteptai. Știu cum e! Cu ani în urmă, când mi s-a întâmplat mie acest lucru, mi-am spus de nenumărate ori că nu e drept!

Aveam o alegere de făcut: fie să mă umplu de mânie și amărăciune față de oamenii implicați în acel act al nedreptății și să îmi fac singură dreptate, fie să mă încred în Dumnezeu că El poate îndrepta lucrurile, crezând că El poate să-mi facă dreptate.

Doresc să te fac să înțelegi că știu cum e să trebuiască să faci o asemenea alegere, și că niciodată nu e ușor. În primii 23 de ani ai vieții mele am experimentat multă durere care m-a umplut de amărăciune, resentimente și reproș continuu la adresa oamenilor.

În timpul copilăriei mele, am fost abuzată sexual de tatăl meu. Mama mea aflase, în cele din urmă, dar frica a reținut-o să confrunte acea problemă, astfel încât abuzul a continuat mulți ani. La vârsta de 18 ani m-am căsătorit cu primul bărbat care mi-a ieșit în cale deoarece eram convinsă că niciun bărbat nu m-ar fi dorit vreodată. Lucrul acesta a dus la o și mai mare durere. Am divorțat de el în momentul în care am aflat că mă înșela cu o altă femeie și era implicat în activități criminale.

Atunci când ești rănit sau tratat necorespunzător, este foarte ușor să adopți atitudinea de: O să mi-o plătească. Eu asta am făcut. Ani la rând încercam să „strâng” de la oamenii care nu erau datori să plătească pentru ce pățisem eu. Datorită faptului că un om (tatăl meu) m-a rănit, încercam pe alții să îi fac să plătească. Lucrul acesta a afectat în mod distructiv fiecare domeniu din viața mea.

Din fericire, pe măsură ce am început să citesc și să studiez Cuvântul lui Dumnezeu, am descoperit că Dumnezeu este Cel ce ne face dreptate și că El poate restaura tot ce am pierdut prin nedreptățile suferite.

Isaia 61:7-8 spune: „În locul ocării voastre veţi avea îndoită cinste; în locul ruşinii se vor înveseli de partea lor, căci vor stăpâni îndoit în ţara lor şi vor avea o bucurie veşnică. ‘Căci Eu, Domnul, iubesc dreptatea… .’” Asta de fapt ne spune că dacă ne încredem în Dumnezeu, El ne va da o îndoită cinste în locul necazului nostru!

Dumnezeu m-a ajutat prin intermediul unor versete ca acesta să înțeleg că nicio persoană nu-mi poate plăti înapoi pentru nedeptățile suferite – El însă poate! Când am început în cele din urmă să cred că Dumnezeu este Cel ce îmi face dreptate – când mi-am luat privirea de la oameni și m-am concentrat asupra Lui – am putut vedea lucruri uimitoare care începeau să se întâmple în viața mea.

Dumnezeu dorește să facă același lucru și în dreptul tău!

Dacă cineva se poartă urât cu tine, refuză să ții supărare și încrede-te în Dumnezeu că îți va face dreptate. Îți pot promite următorul lucru: dacă te vei opri din a mai căuta cu înverșunare să-ți faci dreptate – de a mai manipula oamenii și situațiile cu scopul de „a primi ce meriți” - vei fi uimit să vezi ce face Dumnezeu pentru tine atunci când îți pui încrederea în El.

Așadar, oricare ar fi situația cu care te confrunți azi – orice lucru pe care-l înduri sau pare nedrept – doresc să știi că Domnul vede. El te vede. Știe exact cât poți duce și El te va elibera la momentul potrivit. Nu va întârzia niciun moment!

Amintește-ți următorul lucru: Dumnezeu este Singurul care îți poate face dreptate. El este Dumnezeul dreptății, și El poate îndrepta lucrurile în favoarea ta!

5252 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.