Primul pas spre o viață palpitantă - de Joyce Meyer

Primul pas spre o viață palpitantă - de Joyce Meyer

Mi se pare atât de uimitor faptul că Dumnezeu dorește să Se implice în fiecare domeniu din viața noastră. Îmi amintesc că, atunci când am avut revelația acestui lucru, viața mea s-a schimbat.

La vremea aceea, făceam parte dintr-o echipă de bowling și ne întâlneam să jucăm o dată pe săptămână. Îmi amintesc de o seară în care nu am jucat foarte bine, când o voce mi-a vorbit foarte clar: „Cere-Mi să te ajut!” Mi-am spus imediat: „Nu-I pot cere lui Dumnezeu să mă ajute să joc bowling!”

Adevărul este, însă, că El dorește să ne ajute în tot ceea ce facem. Și, de când am început să-L implic în fiecare domeniu al vieții mele – urmând călăuzirea Duhului Sfânt – viața mea a devenit palpitantă.

Ce înseamnă să fii călăuzit de Duhul Sfânt? Unii spun că înseamnă să fii umplut – sau sensibil sau uns de – Duhul Sfânt. Deși sună spiritual, a fi călăuzit de Duhul Sfânt este de fapt o parte practică a trăirii vieții de creștin. Simplu spus, a fi călăuzit de Duhul Sfânt înseamnă să fii ascultător de El.

Duhul Sfânt face o lucrare atât de minunată și, totuși, atât de practică în viețile copiilor Săi. El este Mângâietorul, Sfătuitorul, Ajutorul, Mijlocitorul, Apărătorul nostru, Cel ce ne întărește și este gata să intervină în viețile noastre. El ne învață și ne călăuzește în tot adevărul… ba chiar ne aduce aminte toate lucrurile pe care le-am învățat, atunci când avem nevoie de ele.

Și partea cea mai bună este aceea că El trăiește în fiecare din noi. Efeseni 3:16 ne spune că El ne face să ne întărim „în putere, prin Duhul [Sfânt] Lui [El Însuși locuind în cel mai ascuns ungher al ființei și personalității tale], în omul dinăuntru.”

Când ne naștem din nou, El vine să locuiască în inimile noastre, iar, mai apoi, El ne învață și ne călăuzește potrivit planului și scopului Său pentru noi. Unul din modurile prin care face acest lucru este să ne convingă de păcat, și astfel, învățăm ce este bine și ce este rău, pe măsură ce creștem în credință. Noi o putem scoate la capăt o vreme cu lucrurile care nu sunt bune în viețile noastre, dar vine vremea când trenuie să creștem.

Îmi amintesc de vremea când mergeam la biserică în fiecare duminică, ca după program să încep să bârfesc despre pastor sau orice alt lucru care nu mi-a plăcut în timpul programului. Desigur, nu eram o creștină foarte fericită în acea vreme. Și nu puteam fi nici un bun exemplu pentru ceilalți. O atitudine ca aceea, de critică și judecată sau de murmurare, nemulțumire și de cârtire împiedică relația noastră cu Dumnezeu și ceea ce ar trebui să reprezentăm ca creștini.

Dar, până la urmă, începusem să am un sentiment neplăcut și incomod ori de câte ori spuneam ceva negativ despre pastor sau oricine altcineva. Puteam simți că ceea ce spun este greșit și știam în inima mea că Duhul Sfânt îmi spunea că e timpul să cresc și să mă maturizez din punct de vedere spiritual.

Ajunsesem în acel punct al relației mele cu Dumnezeu în care nu-mi trebuia mult timp să conștientizez că ceea ce spuneam sau făceam nu-I era plăcut lui Dumnezeu. Și acest lucru dorește El pentru toți copiii Lui: să dezvoltăm o anumită sensibilitate și ascultare de vocea Sa, pe măsură ce El ne conduce viețile. Romani 8:14 spune că „toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” Termenul de „fii” indică un nivel de maturitate și intimitate în relația noastră cu El.

Dumnezeu nu caută roboți spirituali; El nu dorește ca noi să urmăm doar o listă de reguli, doar de dragul de a dovedi că suntem ascultători. Isus a croit o cale, prin jertfa Lui desăvârșită, ca păcatele noastre să fie șterse pentru totdeauna și îndepărtate de la noi, astfel încât să putem avea o relație personală cu Dumnezeu. Noi suntem liberi să-L ascultăm deoarece Îl iubim, și știm că orice ne spune să facem sau să nu facem, o spune spre binele nostru. Tot ce avem nevoie este să învățăm să-L urmăm pe El.

Este într-adevăr foarte palpitant să-L urmăm pe Duhul Sfânt, pentru că El dorește să ne conducă conform planurilor pe care Dumnezeu le are pentru fiecare dintre noi. Și nu spun că va fi întotdeauna ușor. Regele David era numit om după inima lui Dumnezeu. Știm, însă, că lucrul acesta nu se datora faptului că făcea totul bine. Cu toate acestea, David și-a dezvoltat o inimă plină de pasiune pentru voia lui Dumnezeu. El a învățat să se recupereze în urma greșelilor lui și să meargă mai departe cu Dumnezeu. Datorită acestui lucru, Dumnezeu „a mărturisit astfel: ‘Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele’" (Faptele apostolilor 13:22).

În relația noastră cu Dumnezeu, partea noastră este să ne rugăm, să studiem Cuvântul Lui și să învățăm să dezvoltăm o sensibilitate și ascultare de vocea călăuzitoare a Duhului Sfânt. Promisiunea Lui pentru noi este următoarea: „Le voi da o altă inimă [o inimă nouă] şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră [întărită în mod nefiresc] şi le voi da o inimă de carne[sensibilă și care răspunde la atingerea lui Dumnezeu]” (Ezechiel 11:19, Biblia amplificată).

Încrede-te în Duhul Sfânt și umblă sub călăuzirea Lui! Vei descoperi că cele mai bune sunt căile Lui, și călătoria cu El e cea mai palpitantă!

2948 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.