Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Apărătorul credinței, Ravi Zacharias | Știrile Mapamond Creștin 828

Moștenirea spirituală lăsată de Ravi Zacharias poate fi evaluată privind la milioanele de oameni care au fost instruiți prin învățăturile sale. Pe vremuri, plin de dubii și disperare, el L-a întâlnit pe Hristos la o vârstă fragedă. Apoi și-a dedicat viața vestind mesajul speranței și i-a învățat pe alții cum să își apere credința. Wendy Griffith de la CBN ne va vorbi despre viața și lucrarea sa.

Citeste mai departe

Capelani în spitale | Știrile Mapamond Creștin 828

Medicii și asistentele medicale care trec prin stres emoțional și spiritual sunt ajutați de capelanii spitalelor. Acești preoți joacă și un rol cheie în slujirea pacienților și a familiilor acestora. Totuși, sunt spitale care nu consideră susținerea spirituală o îngrijire de bază. Heather Sells vine cu detalii.

Citeste mai departe

Israelul are un guvern nou | Știrile Mapamond Creștin 828

După 18 luni de blocaj politic și trei tururi de alegeri, în cele din urmă Israelul are un guvern. Parlamentul Israelului sau Knesseth-ul a depus jurământul după un acord semnat între prim-ministrul Benjamin Netanyahu și liderul Partidului Albastru-Alb, Benny Gantz. Cei doi rivali s-au confruntat în timpul celor trei runde de alegeri, înainte de a decide să colaboreze pentru a forma un guvern de urgență din cauza crizei provocate de noul coronavirus. Potrivit acordului, Netanyahu va fi prim-ministru timp de 18 luni, urmat de Gantz pentru alte 18 luni.

Citeste mai departe

S-a găsit o monedă rară | Știrile Mapamond Creștin 828

S-a găsit o monedă rară, ce are legătură cu o revoltă evreiască împotriva romanilor, care a avut loc acum 2 000 de ani. Moneda a fost găsită în timpul unor excavări în Orașul Vechi din Ierusalim. Această monedă de bronz a fost bătută de rebelii evrei în timpul Revoltei lui Bar Kohba între anii 132-135 d.H. Aceasta a fost ultima dintre cele trei revolte evreiești majore care au avut loc împotriva Imperiului Roman. Moneda este specială deoarece este singura din acea perioadă care a fost găsită în Ierusalim și poartă inscipția ”Ierusalim”.

Citeste mai departe

S-a descoperit un complex subteran | Știrile Mapamond Creștin 828

Excavatorii israelieni au adus la suprafață un complex subteran vechi de 2 000 de ani de pe vremea lui Isus. Complexul săpat de mână a fost găsit tocmai sub piața situată în vecinătatea Zidului Plângerii, în Ierusalim. Cercetătorii au descoperit mai multe straturi, printre care și rămășițele unei clădiri publice veche de 1 400 de ani. Sub acea clădire s-au găsit două încăperi și o curte deschisă, ce datează de pe vremea lui Isus. S-au descoperit, de asemenea, bucăți din lămpi pentru ulei, vase pentru gătit din lut și multe altele.

Citeste mai departe

Un pastor american a fost eliberat în India | Știrile Mapamond Creștin 828

Bryan Nerren a ajuns acasă săptămâna trecută, după ce un judecător a respins toate acuzațiile împotriva lui și a ridicat interdicția de părăsi țara. Pastorul a fost arestat anul trecut, deoarece s-a găsit asupra lui o sumă mare de bani care urma să acopere cheltuielile a 13 pastori și cu care urma să ajute 1 000 de oameni să participe la diferite conferințe în India și Nepal. Potrivit Centrului American pentru Lege și Justiție, care a asigurat apărarea pastorului Nerren, cazul s-ar fi putut rezolva în câteva ore. Însă Nerren a stat în închisoare șase zile, iar după ce a fost eliberat pe cauțiune, nu i s-a permis să părăsească India.

Citeste mai departe

Credința și pandemia | Știrile Mapamond Creștin 828

Pandemia cauzată de noul coronavirus a influențat mentalitatea americanilor privind credința. Potrivit unui sondaj recent efectuat de Universitatea de Teologie din Chigaco și de Associated Press, numărul credincioșilor americani a crescut cu 26% din cauza pandemiei. 31% dintre americanii care Îl urmează pe Hristos cred că virusul este un semnal de la Dumnezeu, prin care îi îndeamnă la schimbare. Iar 2% dintre foștii necredincioși au declarat că acum cred în Dumnezeu.

Citeste mai departe

AO NEWS - 22 mai 2020

  1. Noi precizări referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție pe teritoriul României

Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Afacerilor Interne au emis un ordin comun referitor la obligativitatea purtării măștilor de protecție. În comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al ministerului se fac noi precizări.

Citeste mai departe

În căutarea chivotului legământului | Mapamond creștin 827

Turismul în Țara Sfântă este practic inexistent din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Deoarece telespectatorii nu pot merge în Israel, aducem noi Israelul la telespectatori. Călătoria începe în Ierusalim, unde vom pleca în căutarea chivotului legământului. Legendele au plasat chivotul la o distanță mare, până în Etiopia sau chiar Irlanda. Chris Mitchell, de la CBN, s-a întâlnit cu un cercetător potrivit căruia chivotul ar putea fi mult mai aproape decât s-ar crede.

Citeste mai departe

Minune: marea Galileei este aproape plină! | Mapamond creștin 827

Deoarece în prezent turiștii nu pot vizita Țara Sfântă, vă puteți bucura de o vizită virtuală. Când oamenii merg în Israel, acestora le place să se plimbe cu barca pe Marea Galileei, unde Isus a umblat pe apă. Ani la rând, nivelul mării a fost periculos de scăzut. Însă, datorită unei ierni neobișnuit de ploioasă, în prezent apa este aproape să se reverse. Urmăriți reportajul.

Citeste mai departe

AO News, ediție specială Ravi Zacharias

La vârsta de 74 de ani, binecunoscutul apologet creștin și evanghelist, Ravi Zacharias, a încetat din viață, anunță site-ul său oficial. Autor a peste 30 de cărți, dr. Ravi Zacharias susținea că, deși fiecare religie majoră afirmă exclusivitate despre adevăr, credința creștină este unică prin capacitatea sa de a răspunde la toate întrebările fundamentale ale omenirii. A participat la numeroare dezbateri, evanghelizări împreună cu Billy Graham, seminarii și alte evenimente procreștine. în luna martie a anului curent a fost diagnosticat cu un cancer malign și rar, la nivelul coloanei vertebrale. A lăsat în urma sa o moștenire bogată pentru apărarea lui Hristos.

Citeste mai departe

Un dar pentru Israel Mapamond creștin 826

O statuie mare din bronz, reprezentând leul lui Iuda, a fost adusă la Ierusalim datorită unei donații generoase făcute Israelului de câțiva creștini evanghelici. Grupul evanghelic a oferit Israelului această statuie care a fost plasată în Grădina Bloomfield. Statuia simbolizează prietenia.

Citeste mai departe

Crește numărul evreilor care se întorc în țara strămoșească Mapamond creștin 826

Din cauza pandemiei cauzate de coronavirus, evreii doresc să se întoarcă în Israel, într-un număr neașteptat de mare. Solicitările evreilor din America de Nord care au cerut să imigreze în Israel în aprilie a crescut semnificativ, cu 50% mai mult față de anul trecut. Aceste cifre vin din partea organizației Nefesh BNefesh, care ajută evreii din America de Nord și din Regatul Unit să imigreze în Israel. Agenția Evreiască se așteaptă la 100.000 de noi imigranți în următorii doi ani datorită crizei care a pus o povară pe comunitățile evreiești din întreaga lume.

Citeste mai departe

S-au ridicat restricțiile majore în Ierusalim Mapamond creștin 826

Străzile din Israel se aglomerează din nou, după ce guvernul a ridicat restricțiile majore după șase săptămâni. Zidul Plângerii din Ierusalim este unul dintre locurile care se deschid pentru public. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că Israelul s-a descurcat bine în timpul pandemiei de Covid-19. Numărul cazurilor noi a scăzut drastic. Oamenii vor putea părăsi casele. Se redeschid piețele, bibliotecile, școlile și sălile de sport. Patronii de firme sunt mulțumitori pentru șansa de a relansa economia.

Citeste mai departe

Persecuția globală în timpul pandemiei de COVID-19 Mapamond creștin 826

În China continuă atacurile împotriva bisericilor. În aceste imagini puteți vedea cum oficialitățile din China au scos un bărbat de la o slujbă religioasă, în timp ce ceilalți membri ai bisericii au ripostat. Incidentul a avut loc în Biserica Xingguang, în sud-estul provinciei Fujian. Materialul a venit din partea grupului China Aid, care apără drepturile creștinilor persecutați în China, printre care și ale unui pastor protestant care a fost acuzat de activitate subversivă. Soția lui spune că el a transmis informații legate de virus, pe care le-a luat din afara Chinei.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.