Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Creștinii: grupul religios cel mai persecutat la nivel mondial

Pe 28 mai 2019, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care stabilește 22 august ca fiind Ziua Internațională pentru Comemorarea Victimelor Actelor de Violență bazate pe religie sau credință. Acest act simbolic nu este decât o consecință firească a datelor și statisticilor care arată, în mod indubitabil, că persecuția împotriva credincioșilor de diferite religii a atins cote alarmante la nivel mondial și că, din nefericire, contină să se intensifice. Conform raportului organizațieiAid to the Church in Need, se estimează că „o treime din populația lumii suferă de persecuție pe motive religioase, într-o formă sau în alta, iar creștinii constituie grupul cel mai persecutat.”

Citeste mai departe

Dumnezeu transforma familiile din Bostwana

Datorita copiilor care vin la biserica, Dumnezeu va schimba viata locuitorilor din satul Serinane. Oamenii din acest sat au nevoie de Dumnezeu, au nevoie de Cuvantul Sau. Cand ma plimbam prin aceasta comunitate, observam cum copiii erau respinsi si neglijati, parasiti de parinti.

Citeste mai departe

Mii de crestini din Marea Britanie au participat la adunarile Vie Imparatia Ta

In timp ce tulburarile politice continua sa provoace diviziuni pe tot teritoriul Marii Britanii, mii de crestini s-au adunat laolalta in duminica Rusaliilor pentru a se ruga si inchina in Trafalgar Square, in Londra. Acest eveniment a fost punctul culminant al Thy Kingdom Come 2019, o campanie de rugaciune anuala prin care crestinii sunt invitati sa se roage ca prietenii si familiile lor sa ajunga sa-L cunoasca pe Isus Hristos.

Citeste mai departe

AO NEWS - 19-20 iunie 2019

AO NEWS - 19-20 iunie 2019. Din sumarul editiei: A doua runda pentru alegerea succesorului Theresei May. Cine a ramas in cursa pentru fotoliu de premier; Donald Trump: Vom incepe expulzarea a milioane de imigranţi care se afla in mod ilegal in SUA; Consiliul UE exprima preocupare privind riscurile de securitate din zona Marii Negre; Catastrofa in Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheata s-au topit intr-o saptamana

Citeste mai departe

EUROPA: Mai multe lucrari crestine ajuta refugiatii ajunsi in Europa

In prezent, sute de mii de refugiati vin din Orientul Mijlociu si traiesc in Europa dupa ce au fugit de razboi. In Europa, mai multe lucrari crestine asteapta sa ii ajute si sa le vorbeasca de Isus. Una dintre acele lucrari este World Refugee Care. Fondatorul lucrarii Jalil Dawood este cu noi. Tocmai v-ati intors din Europa unde ati slujit refugiatilor. Spuneti-ne ce s-a intamplat.

Citeste mai departe

Creste numarul crestinilor in Nepal

In Nepal, majoritatea populatiei este de religie hindusa. Tara este cunoscuta pentru varfurile sale inalte. Acum, Biserica mica din Nepal a atins un nou apogeu. Comunitatea crestina din Nepal se raspandeste cu rapiditate. Din 2006, numarul crestinilor s-a triplat si a ajuns la mai bine de 300.000 de persoane. Aceasta cifra conitnua sa creasca.

Citeste mai departe

Un sezon periculos pentru a urca pe Everest

Pentru multi, sa ajunga pe varful Muntelui Everest este un vis. Insa, in acest an acest vis s-a transformat in tragedie pentru 11 alpinisti care au murit pe versantii acoperiti cu gheata. In acest sezon, au murit mai multi oameni decat au murit in ultimii patru ani. Potrivit expertilor, din cauza multimii, a vremii nefavorabile si a lipsei de experienta, in acest an Muntele Everest a devenit foarte periculos. Guvernul nepalez se gandeste sa aplice noi restrictii pentru ca acea ruta sa devina mai sigura.

Citeste mai departe

Persecutia crestinilor din Nigeria

Zilnic, crestinii din Nigeria sunt macelariti, insa majoritatea lumii refuza sa vada aceasta realitate. Saptamana trecuta, cativa crestini au fost rapiti din bisericile lor de niste islamisti inarmati. In aprilie, 25 de crestini au fost ucisi in satul Kuda. Grupul terorist islamist Boko Haram este grupul principal aflat in spatele acestor atacuri si a altor atacuri. Din 2011, grupul a ucis mai bine de 30.000 de nigerieni.

Citeste mai departe

E timpul pentru o noua miscare de trezire spirituala - spune un lider CFAN

Au trecut aproape 25 de ani de la Miscarea de trezire spirituala de la Bronswille si de la Revarsarea de la Pensacola. Acele micari de trezire au durat ani de zile si au avut loc manifestari supranaturale ale Duhului Sfant care au atins milioane de oameni care, la randul lor, au contribuit la raspandirea lor in intreaga lume. Lucrarea Christ For All Nations cere lui Dumnezeu sa intervina din nou. Evanghelistul Daniel Kolenda a spus Stiirlor CBN ca, in ciuda faptului ca a scazut numarul oamenilor care merg la biserica si care resping religia, el crede ca acesta este momentul pentru o miscare de trezire spirituala.

Citeste mai departe

Franklin Graham indeamna SUA la rugaciune pentru liderii sai

Evanghelistul Franklin Graham a indemnat tara la rugaciune, mai ales pentru presedintele Trump. Graham spune ca acestea sunt vremuri critice pentru tara. El a scris pe Facebook: „Dusmanii presedintelui Trump incearca sa faca tot posibilul sa il distruga pe el, pe familia sa si presedintia sa. In istoria tarii noastre, niciun presedinte nu a fost atacat asa cum este atacat el. Nadadjuiesc ca singura speranta pentru el si pentru natiune este Dumnezeu.” Graham si 250 de pastori si lideri crestini s-au rugat pentru presedinte duminica, in 2 iunie.

Citeste mai departe

Alfa Omega News - 4-5 iunie 2019

Din sumarul editiei: Papa Francisc: „Trebuie depasite viziunile frontierelor”; 2. O nava italiana cu 100 de imigranţi la bord, salvaţi de pe mare, a acostat in portul Genova; 3. Provocare la adresa Romaniei: Reuniune de urgenta in Ucraina dupa difuzarea unei inregistrari cu o presupusa anexare a Bucovinei; 4. Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, a ERUPT din nou

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.