Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Am găsit adevărul – musulmani care își predau viața lui Hristos | Mapamond creștin

În urma carantinei și a distanțării sociale, slujirea pe internet a prins avânt. Recent, Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu un cuplu care folosește internetul pentru a răspândi Evanghelia celor care nu ar avea alte posibilități de a o auzi.

Wendy Griffith: Musulmanii care se întorc la Hristos adesea se confruntă cu greutăți, cu pericole și cu singurătate. Cei care au lăsat în urmă totul pentru a-L urma pe Hristos pot fi încurajați de o nouă serie lansată pe internet. Această serie oferă musulmanilor un loc sigur pentru a auzi mărturiile oamenilor cu care se pot identifica. Misionarii din Orientul Mijlociu, Tom și Joann Doyle sunt cei care au conceput site-ul ifoundthetruth.com și sunt cu noi prin Skype. Bună, mă bucur să vă văd!

Tom Doyle: Ne bucurăm să te vedem, Wendy.

Wendy Griffith: Ar fi fost bine dacă ne-am fi putut întâlni personal, însă trăim vremuri interesante. Ce vor găsi oamenii care vizitează site-ul vostru pe internet sau pe Facebook?

Tom Doyle: Creștinii vor fi inspirați de aceste mărturii înduioșătoare spuse de musulmani care au făcut bilanțul, și-au predat viața lui Isus și au suferit repercusiuni. Iar musulmanii vor auzi oameni care se luptă cu aceleași întrebări cu care se confruntă și ei. Nădăjduim că Dumnezeu va lucra în inimile lor și mulți își vor preda viața lui Hristos.

Wendy Griffith: Sună palpitant. Să vedem un trailer.

Am crescut într-o familie musulmană. Am crezut că m-am născut musulman, că am fost marcat, am crezut că voi rămâne veșnic un musulman. Tatăl meu mi-a spus că dacă devin creștin, el mă va renega. I-am spus că, dacă trebuie să aleg între el și Isus, atunci Îl aleg pe Isus. Există un Dumnezeu care mă iubește, care nu se așteaptă să fiu mereu satisfăcător, pentru că nu voi fi niciodată satisfăcător. În Isus am găsit un Dumnezeu care mă iubește. El a venit la mine, El a venit la noi.

Wendy Griffith: Uimitor! A fost așa de impresionant! Și sunt multe astfel de mărturii. Tom și Joann, de unde v-a venit această idee și de ce este importantă această inițiativă?

Joann Doyle: Ne-am rugat pentru asta timp de mai bine de un deceniu, să putem merge în diverse țări din Orientul Mijlociu, în Iordania, în Siria, în Liban. În aceste țări trăiesc așa de mulți musulmani care trebuie să audă adevărul despre Isus, însă nu sunt multe locuri sigure unde ar putea afla aceste informații. Apoi, am început să auzim mărturiile unor foști musulmani care și-au predat viața lui Hristos. Am înțeles că trebuie să publicăm aceste mărturii. Așa cum ai văzut din acel trailer scurt, aceste mărturii sunt impresionante.

Wendy Griffith: Cum i-ați convins să vorbească în fața unei camere? Deoarece așa cum ai spus, poate fi periculos pentru un musulman să își spună mărturia în public.

Tom Doyle: Primii cinci pe care i-am filmat pentru site-ul nostru au spus că Dumnezeu i-a chemat să își spună mărturia. Dacă El vă cheamă, vă și înzestrează. Ei nu s-au temut.

Wendy Griffith: Ați lansat această inițiativă acum o săptămână. Care au fost reacțiile până acum? Am văzut pe site, dar și pe Facebook, că aveți multe comentarii și materialele video au multe vizualizări.

Tom Doyle: Comentariile au început să vină. Ei rezonează cu credincioșii. În America sunt mulți creștini care nu cunosc niciun musulman care și-a predat viața lui Hristos. Creștinilor li se pare palpitant modul în care Dumnezeu lucrează în lumea musulmană. Musulmanii sunt impresionați de aceste mărturii. Unul dintre primii cinci a împărtășit un video cu tatăl său care este un musulman practicant. A spus că este mândru de el deși ei au opinii diferite, îl iubește și îi place mărturia sa și a spus că va arăta acea înregistrare și prietenilor săi.

Wendy Griffith: Uimitor! Care credeți că vor fi roadele acestui site? Știu că este nou, dar ce credeți că se va întâmpla la un an de existență?

Tom Doyle: Ne rugăm ca milioane de musulmani să înceapă să vorbească despre Isus și să ajungă că meargă la cruce și să își predea viața lui Isus. Ne rugăm ca într-o zi să dăm de milioane de musulmani care L-au găsit pe Isus prin aceste materiale video. În prezent, cea mai rapidă răspândire o cunoaște Biserica din Orientul Mijlociu. Sunt mulți musulmani în Arabia Saudită sau în Fâșia Gaza și nu cunosc niciun credincios. Tocmai am cunoscut un credincios din Fâșia Gaza care s-a convertit acum opt ani. El nu a cunoscut niciun alt credincios. A crezut că a fost primul credincios cu un trecut musulman. Ne rugăm pentru ca milioane de musulmani să Îl cunoască pe Isus și ca Biserica să se mobilizeze și să îi evanghelizeze. Ne rugăm pentru cei pe care îi numim luptători musulmani singuratici care nu au părtășie cu nimeni, ca să înțeleagă că au o familie mare care îi iubește.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 825, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.