Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Crestinii din Yemen: Suferinta este "realitatea" noastra

Pentru creștinii din Yemen, viața este foarte grea. În Orientul Mijlociu nu există țară în care creștinii să nu sufere pentru credința lor. Aceasta este realitatea.

Sam este din Yemen. Nu i se poate vedea fața și i-am schimbat numele și vocea pentru a-i proteja identitatea. Sam este un musulman care s-a convertit la creștinism. Cei de la știrile CBN s-au întâlnit cu el într-o locație secretă din Africa de Nord. Acesta spunea într-un interviu că dacă autoritățile i-ar descoperi adevărata identitate, ar putea fi arestat sau ucis.

``Toți creștinii din Yemen provin dintr-un mediu musulman. Potrivit legii Șaria, musulmanilor le este interzis să se convertească la creștinism``, spunea Sam.

Cei de la știrile CBN au obținut aceste imagini în exclusivitate din interiorul Yemenului. Constituția Yemenului prevede libertatea religioasă, dar Sam spunea că sunt doar vorbe.

mc 561 yemen 02``Guvernul spune că există libertate religioasă, dar nu e adevărat. Creștinii sunt hărțuiți în mod repetat. Aceștia se confruntă în fiecare zi cu lupte și persecuție, în primul rând din partea familiei și apoi din partea guvernului``, spunea Sam.

În Yemen locuiesc 24 de milioane de persoane. Majoritatea sunt adepții ramurii sunite ale islamului. Nimeni nu știe sigur câți, dar se estimează că există câteva mii de creștini în ascuns.

``Vă vine să credeți că în secolul al XXI-lea este imposibil ca un creștin din Yemen să aibă o biblie?``, era întrebarea lui Sam.

``Persecuția creștinilor este reală``, spunea dr. David Curry, Open Doors.

mc 561 yemen 05Dr. David Curry este parte din Open Doors, un grup care monitorizează libertatea religioasă în lumea întreagă. În fiecare an, Open Doors publică o listă cu țările în care creștinii se confruntă cu cel mai ridicat nivel de persecuție.

``Nu există prea multe opțiuni potrivite pentru creștinii din Yemen. Deja se află pe locul al 14 pe lista celor de la Open Doors``, a afirmat dr. David Curry, Open Doors.

Curry spunea că această criză în care este implicată Arabia Saudită și Iranul va înrăutății situația creștinilor de acolo.

``Aceștia sunt prinși între ideologiile Iranului și ale Arabiei Saudite. Niciuna dintre cele două nu permit exprimarea liberă a credinței creștine``, a afirmat dr. David Curry, Open Doors.

Cei din Arabia Saudită, cu sprijinul celor nouă țări, au început să-i bombardeze pe rebelii din Yemen, sprijiniți de Iran. Tensiunea dintre cele două țări a început cu câțiva ani în urmă. Arabia Saudită, puterea sunită, și Iranul, puterea șiită, se luptă pentru a deține puterea în Orientul Mijlociu. Această luptă a ajuns până în Yemen.

``Yemenul nu a avut niciodată un guvern stabil. Acesta ar putea fi locul ideal pentru haosul produs de teroriști``, spunea Sam.

mc 561 yemen 03Yemenul este a doua cea mai mare țară din Peninsula arabică. Se învecinează cu Arabia Saudită în partea de nord și cu Marea Roșie în partea de vest. Yemenul a devenit un teritoriu potrivit pentru Islamul radical. Mai multe grupări teroriste, inclusiv al Qaeda și SIIL, au găsit aici un refugiu.

``Aceștia se joacă cu sufletele oamenilor. Cetățenii simpli din Yemen nu vor ca aceste grupări islamice să le influențeze țara. Viețile oamenilor și afacerile acestora vor fi distruse``, spunea Sam.

Sam le cere oamenilor din lumea întreagă să se roage pentru țara lui, mai ales pentru creștinii care stau în spărtură pentru popor:

``Mesajul lui Hristos atinge inimi prin intermediul televiziunii, internetului și radioului. Oamenii se întorc la Hristos. Aceasta este speranța noastră.``

Stire difuzata in Mapamond crestin 561 - aprilie 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.