ONU-UNESCO neaga faptul ca Muntele templului si zidul plangerii sunt parte a istoriei evreilor

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

La o zi dupa ce ONU a declarat Yom Kippur sarbatoare oficiala, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura a votat ca cele mai sfinte locasuri ale iudaismului nu sunt evreiesti. Liderii israelieni spun ca decizia contrazice miile de ani de istorie evreiasca. Ca urmare a 24 de voturi pro, sase contra si 26 de abtineri, UNESCO a aprobat o rezolutie care neaga legatura evreiasca cu Muntele Templului si cu Zidul Plangerii din Ierusalim. Aceste locuri stau la baza istoriei evreiesti si crestine, dar observam incercari sistematice de a scoate istoria din discutie.

Teologii stiu ca Muntele Templului a stat la baza istoriei evreiesti si crestine de mii de ani. E locul unde Avraam s-a pregatit sa-l jertfeasca pe Isaac si unde imparatul Solomon a construit Templul, sub indrumarea lui Dumnezeu.

Insa aceasta rezolutie, sustinuta de palestinieni, mentioneaza Muntele Templului si Zidul Plangerii aproape de fiecare data cu numele lor musulman. Pe paginile retelelor de socializare, prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu spune ca UNESCO isi continua teatrul absurdului.

Chiar daca nu citesc Biblia, le-as sugera membrilor UNESCO sa viziteze Arcul lui Titus, din Roma. Acolo se poate vedea ce au dus romanii la Roma, dupa ce au distrus complet cel de-al doilea Templu, care se afla pe Muntele Templului, cu 2 000 de ani in urma. Pe acest arc e gravata o menora cu sapte brate, simbolul poporului evreu. Acesta e simbolul actual al statului Israel. In curand, UNESCO va spune ca imparatul Titus s-a implicat in propaganda sionista.

Netanyahu spune ca e ca si cum ai nega legatura dintre China si Marele Zid Chinezesc sau dintre Egipt si piramide.

John Waage, editor senior la CBN, a spus ca Muntele Templului este punctul central al credintei evreiesti si crestine.

Acesta e locul in care David a fost numit imparatul Ierusalimului si al Israelului, in care Isus a rasturnat mesele schimbatorilor de bani din temple si locul in care Satana L-a ispitit pe Isus. SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Lituania si Estonia au votat impotriva rezolutiei.

Senatorii americani Rubio si Kirk au sfatuit administratia Obama sa condamne adoptarea rezolutiei, spunand ca aceasta e o alta incercare din partea UNESCO de a ataca Israelul si de a invalida statul evreiesc si ca nu face nimic in a promova pacea.

Purtatorul de cuvant al presedintiei palestiniene a spus ca SUA ar trebui sa-si revizuiasca politicile legate de Israel si ca Israelul ar trebui sa recunoasca un stat palestinian, cu capitala in Ierusalimul de Est, unde se afla locasurile sfinte musulmane si crestine.

E interesant ca, daca n-ar fi existat locasurile sfinte evreiesti, n-ar fi existat nici cele crestine. Asta e doar o parte din incercarea palestiniana in cadrul ONU de a invalida statul si de a rescrie istoria, putand justifica astfel infiintarea statului palestinian, prezenta musulmana pe Muntele Templului si o capitala in Ierusalimul de Est. Ei lucreaza pentru implinirea tuturor acestor scopuri.

Votul final in privinta rezolutiei e programat saptamana viitoare, dar daca Israelul, si Biblia, nu vor fi sustinute de mai multe tari, rezolutia va fi adoptata.

N-ar fi fost nimic deosebit daca n-ar fi fost implicate atatea natiuni si n-ar fi fost o chestiune serioasa. E vorba despre prezenta evreilor pe Muntele Templului. Si-au propus sa rescrie istoria in cadrul ONU, iar zeci de natiuni voteaza pentru.

Problema e ca, sub noi, exista un cimitir in care au fost ingropati mii de evrei, secole la rand. In plus, aici a rasturnat Isus mesele schimbatorilor de bani si toate celelalte lucruri. Astfel, crestinii au multe de pierdut.

Acesta e totodata locul unde Satana L-a ispitit pe Isus. L-a adus pe acoperisul templului si i-a spus sa Se arunce, ca ingerii sa-L protejeze. E vorba de evenimente majore din istoria evreilor si a crestinilor, evenimente care stau la baza credintei noastre, iar acum ei vor sa inlocuiasca toate numele cu nume musulmane si sa il transforme intr-un locas ce apartine exclusiv islamului.

Asa ceva nu se va accepta, mai ales din partea Israelului, dar si din partea unor natiuni care, de teama, s-au abtinut. Aceasta e o problema adevarata, dar face parte dintr-o viziune mai ampla, Chris.

Viziunea ampla e aceea de a invalida si a rescrie istoria, astfel incat Israelul sa nu mai aiba niciun drept asupra Ierusalimului de Est sau a Muntelui Templului. E parte dintr-un efort extins al palestinienilor la ONU. Alaturi de statul la care spera, vor incerca sa invalideze Israelul, sa nu mai aiba drepturi in zona, desi exista dovezi arheologice ce arata ca locul apartine istoriei evreiesti. Ideea e ca acest loc sa fie perceput de lume ca un sit musulman, o viitoare capitala palestiniana...

Toata regiunea ar fi delimitata prin ziduri si sarma ghimpata. La asta se asteapta acesti oameni din partea ONU.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 149 - octombrie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

2144 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.