Cine sa detina controlul asupra Muntelui Templului din Ierusalim?

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Musulmanii il numesc Haram Al-Sharif, care in araba inseamna sanctuarul nobil. Al-Aqsa care include muntele si intregul complex, este al treilea cel mai sfant loc pentru Islam. Musulmanii sustin ca doar ei au voie sa se roage acolo.

Musulmanii pot sa se roage acolo, insa crestinii si evreii au voie numai sa viziteze acel platou, nu sa se roage sau sa se inchine acolo.

Pentru evrei, Muntele Templului este cel mai sfant loc. Doua temple din perioada biblica au stat aici. Isus a vizitat, a predicat si S-a inchinat in cel de-al Doilea Templu, insa musulmanii neaga pana si existenta acestuia.

Linda Olmert: Arheologia confirma afirmatiile Bibliei conform carora locul acesta este locul cel mai sacru al evreilor, este centrul. De la inceputurile poporului evreu, multi spun ca inca de la inceputul lumii, acesta este locul central.

Ani de zile, evreilor li s-a interzis si sa calce pe Muntele Templului, daramite sa se roage acolo, locul fiind considerat prea sfant. Acum, tot mai multi evrei religiosi dar nu numai, vor sa li se respecte dreptul de a vizita acest loc sfant. Linda Olmert face parte din Haliba, initiativa pentru libertatea evreilor pe Muntele Templului.

Linda Olmert: Noi vrem ca toti sa poata sa se roage pe Muntele Templului. Isaia spunea ca va fi un loc pentru toate natiunile.

Cu doua saptamani in urma, un terorist palestinian a incercat sa il ucida pe Yehuda Glick, liderul organizatiei Haliba. Glick a supravietuit, iar mai tarziu, fortele de securitate israeliene au impuscat si ucis teroristul. Acest incident, alaturi de revoltele constante din sectorul palestinian, evidentiaza tensiunea din jurul Muntelui Templului.

Yossi Kuperwasser: Noi, reprezentand guvernul, nu suntem de acord ca evreii sa se roage pe Muntele Templului si asta datorita angajamentului nostru fata de status-quoul stabilit in 1967.

De la razboiul de Sase Zile din 1967, Iordania detine controlul religios asupra Muntelui Templului. Israelul se ocupa de paza, insa doar musulmanii au voie sa se roage acolo. Din cauza tensiunilor curente din jurul muntelui, Iordania si-a rechemat ambasadorul din Israel. Yossi Kuperwasser este directorul general al serviciilor secrete israeliene.

Yossi Kuperwasser: Noi credem ca respectand statu-quoul, ajutam la mentinerea pacii si sigurantei in Ierusalim.

Olmert insa, spune ca totul se rezuma la drepturile civile.

Linda Olmert: Singurul loc pe care il cunosc, cel putin in Israel, in care sunt violate drepturile civile pe care ne-am astepta sa le vedem intr-o tara occidentala, intr-o tara democratica libera, este in chestiunea evreilor vizavi de Muntele Templului.

Ea mai spune ca este suficient loc pentru toata lumea.

Linda Olmert: Cred ca atunci cand Mantuitorul Se va intoarce, El va rezolva toate problemele. Pana atunci, eu cred ca este loc suficient pentru toate natiunile pe Muntele Templului.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1794 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.