O organizatie crestina ajuta crestinii sa-si refaca vietile in zona eliberata de sub SIIL

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Crestinii din Irak se reintorc in casele si orasele lor, care au fost eliberate de sub dominatia SIIL. Operation Blessing se afla acolo, pentru a-i ajuta s-o ia de la capat. Intr-o calatorie recenta la linia frontului, presedintele Operation Blessing, Bill Horan, a vazut cu ochii sai ceea ce SIIL a facut celui mai mare oras crestin din Irak.

Ma aflu pe acoperisul acestei biserice crestine istorice din Qaraqosh, Irak. Aici a fost o comunitate de peste 50 000 de oameni. Toti locuitorii din aceasta comunitate erau crestini. Pe 14 august 2014, crestinii din Qaraqosh au fugit cu doar cateva ore inainte ca luptatorii islamici sa preia controlul regiunii.

Practic, in urmatorii doi ani, SIIL a distrus intregul oras, transformand fiecare biserica intr-un loc de desfasurare a raului. Evident, nu aveau destul explozibil pentru a demola totul, insa au folosit curtea dinauntru pentru a exersa tragerea la tinta. Au luat artefacte din biserica si relicve sacre, unele vechi de sute de ani si le-au folosit ca tinte, tragand mii, sute de mii de gloante si antrenandu-se pentru a ucide oameni. Apoi, in octombrie anul trecut, trupele irakiene, sprijinite de fortele americane, au recapturat Qaraqosh-ul.

Dupa luni de zile, oamenii incep sa se intoarca. Operation Blessing e pe teren, ajutand familiile sa reconstruiasca. In aceasta luna, organizatia umanitara crestina a pornit prima afacere din oras dupa eliberarea acestuia, oferind asistenta acestei familii care a infiintat o brutarie pentru a aduce paine proaspata oamenilor care se intorc acasa.

Multi dintre ei inca se tem sa revina, in timp ce luptele sunt inca in toi la mai putin de 30 km, in Mosul, cel de-al doilea oras ca marime din Irak.

Pentru moment, majoritatea crestinilor din Qaraqosh locuiesc ca refugiati in Iordania. Operation Blessing ii ajuta si acolo. Grupul hraneste peste 300 de copii crestini refugiati din Qaraqosh, la aceasta scoala din Amman. Cei mai multi dintre refugiati nu au destula mancare sau resurse sa-si poata hrani copiii, si multi copii nu au ce manca acasa. Insistam, asadar, sa poata lua o masa buna la scoala.

Parintele Kaleel supravegheaza mersul lucrurilor - Inainte sa incepem scoala, copiii s-au rugat impreuna cu mine Tatal Nostru in aramaica, limba vorbita de Domnul Isus Hristos.

Operation Blessing finanteaza si o clinica ce ajuta refugiatii alungati de SIIL. Oamenii din Occident trebuie sa fie mai constienti de acestea si sa aiba compasiune pentru fratii si surorile lor de aici. Toti acestia au credinta in Hristos si trebuie sa facem tot ce putem pentru a-i ajuta sa-si recladeasca vietile.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 176 - 29 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1194 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.