Căsătoriile în legea Sharia nu sunt recunoscute în Marea Britanie
Experţii spun că în Marea Britanie există aproximativ 100.000 de cupluri care trăiesc în căsătorii care nu sunt valabile conform legilor Marii Britanii. Miniştrii şi-au arătat temerea că femeile nu pot beneficia de o împărţire corectă a bunurilor în cazul în care relaţia se încheie, în timp ce altele vor fi obligate să se întoarcă la soţii abuzivi.
Un nou documentar de pe Channel 4, intitulat The Truth About Muslim Marriage, arată situația femeilor care descoperă brusc că nu au drepturi legale după ce căsătoria lor în leghea Sharia se destramă.
O femeie britanică pe nume Habiba, care apare în documentar, a avut patru copii cu soțul ei înainte de a afla că căsătoria lor nu a fost niciodată legală. Ulterior, ea a aflat că soțul ei era căsătorit legal cu o altă femeie. Și-a părăsit soțul, însă odată cu el și-a pierdut și casa.
Se estimează că aproximativ 30.000 de bărbați musulmani britanici au mai mult de o soție.
Multe femei musulmane din Marea Britanie nu știu că căsătoriile lor religioase nu sunt în conformitate cu legislația britanică, deci nu sunt legale sau recunoscute. În caz de divorț, ele nu au nici un fel de drept și nici protecția familiei în instanță.
„Tribunalele de arbitraj musulmane”, cunoscute drept instanţele Sharia, există în Regatul Unit încă din 1996, când Actul de Arbitraj a permis diferitelor legi religioase să fie aplicate în cazuri precum divorţul.
Tribunalele ar trebui să funcţioneze în interiorul legilor Marii Britanii, însă rapoarte recente sugerează că mulţi musulmani nu îşi înregistrează căsătoriile la starea civilă, ci folosesc ceremonia „nikah”, care permite bărbaţilor să aibă mai multe soţii şi nicio o responsabilitate legală faţă de ele aşa cum prevede Legea Căsătoriei din 1949, consemnează Breitbart.com, care mai relatează că majoritatea femeilor musulmane care acceptă căsătoria „nikah” sunt convinse, în mod eronat, că aceasta funcţionează sub legea britanică şi, în caz de divorţ, va putea avea loc partajul bunurilor.
O campanie națională numită „Register Our Marriage” încearcă să schimbe legea, astfel încât toate căsătoriile musulmane să fie înregistrate.
Sursă: CBN News