Verdictul Stiintei: Creatie - Preocuparea Alfa Omega TV pentru creationismul stiintific

Inca de la inceputurile sale, Alfa Omega TV a avut o preocupare speciala fata de promovarea alternativei creationiste, atat in scolile din Romania, cat si in societatea civila romaneasca, si prin canalele media disponibile. Alfa Omega TV promovează creaționismul științific în România, sub genericul Verdictul științei: Creație!

La inceputul anilor 2000, eforturile organizatiei s-au concentrat pe traducerea de filme si documentare ce sustineau abordarea creationista, iar incepand cu 2005, acest lucru s-a concretizat prin organizarea unor conferinte tematice la care participau oameni de stiinta si cadre didactice.

Tudor Pețan, președinte, Alfa Omega TV: Aproape anual am avut acest sir de conferinte sub genericul Verdictul Stintei: Creatie. Le-am difuzat pe diverse canale de televiziune, ulterior si pe canalul Alfa Omega TV. Ele au avut ca scop, asa cum spune si titlul, daramarea unui mit, faptul ca stiinta nu este compatibila cu creationismul. In mentalul nostru, cand spui stiintific, inseamna ceva legat de evolutionism, legat de Darwin, iar cand spui ceva de creationism, lucrul acesta are o conotatie mistica. Chiar prin titlul acestui sir de conferinte, am vrut sa spunem ca da, stiinta dovedeste prin tot ceea ce face, descopera si ne expune, faptul ca Dumnezeu a creat lumea in intreaga ei complexitate, cosmosul, universul, corpul uman, pamant si tot ceea ce este pe pamant.

In paralel, tot in urma cu 10 ani, am inceput si productia unei serii de emisiuni cu acelasi titlu – Verdictul Stiintei: Creatie. Am produs de-a lungul anilor aproape 80 de emisiuni de jumatate de ora, avand interlocutori cu totul speciali din zona creationismului. Aceste emisiuni sunt difuzate in continuare pe canalul Alfa Omega TV, sunt difuzate pe statii comerciale din Romania, si chiar de cateva statii internationale in Anglia si in SUA. Este poate seria cu cel mai mare impact, realizata aproape in intregime in engleza, cu cateva exceptii.

Îmi aduc aminte ca acum 10 ani am organizat prima conferinta bazata pe cateva expuneri ale unor invitati din strainatate, o conferinta incheiata cu o masa rotunda. Au fost profesori implicati in mediul educational din Romania, in special din mediul evanghelic.

Tot in acea perioada s-a sesizat nevoia care exista in scolile din Romania de a avea resurse care sa promoveze creationismul ca anexa curiculara, ca alternativa la interpretarea evolutionista.

Tudor Pețan: In aceasta idee, am produs o serie de emisiuni de tip telescoala, emisiuni sub genericul Ora de Biologie. A fost alaturi de noi o inimoasa realizatoare, sufletul acestei serii, profesoara Maria Popa, care, a avut pe inima sa se implice atat in realizarea acestor emisiuni, cat si in publicarea unor manuale alternative pentru clasele de liceu.

Totodata, prin intermediul librariei Alfa Omega TV, sunt prezentate o serie de resurse stiintifice creationiste, carti, brosuri si documentare video.

In ultimii ani, aceasta preocupare a organizatiei de media Alfa Omega a culminat cu organizarea unor campanii multimedia derulate anual tot sub genericul Verdictul Stiintei: Creatie, prin intermediul carora romanii au sansa sa-l recunoasca pe Dumnezeu ca fiind creatorul universului.

SORIN PEȚAN, redactor Alfa Omega TV - Avem 3 mari scopuri cu aceasta campanie. Incercam in primul rand sa-i ajutam pe credinciosi sa-si inteleaga mai bine Dumnezeul, sa inteleaga faptul ca exista 2 surse majore de informatie despre Dumnezeu: una este revelatia directa prin Scriptura, cealalta este realitatea din jurul nostru, din Univers. Este un pasaj in Romani care spune clar ca Atributele lui Dumnezeu sunt revelate foarte clar in Universul din jurul nostru. Aceasta este o sursa de informatii despre Dumnezeu pe care incercam sa o prezentam credinciosilor, pentru ca ei sa-L cunoasca mai bine pe Dumnezeu, sa-si dea seama cat de mare este, cat de complexe sunt lucrurile pe care El le-a creat.

Un al doilea lucru pe care incercam sa-l realizam, tot pentru cei care cred, este sa-si inteleaga mai bine credinta, sa si-o justifice stiintific. Daca Dumnezeu e creator si rational, El nu vine in contradictie cu stiinta, pentru ca stiinta este incercarea omului de a intelege realitatea. Daca Dumnezeu a creat realitatea, este normal sa nu existe contradictii intre Dumnezeu si realitatea creata. De aceea, al doilea obiectiv e ca crestinii sa inteleaga mai bine stiinta si sa sa poata sa explice mai bine lumea creata de Dumnezeu celor care nu cred.

Al treilea mare scop este sa starnim curiozitatea celor care nu cred. Sunt atei, sau necredinciosi, sau credinciosi nepracticanti pe care incercam sa0i provocam sa vada si sa inteleaga insusirile lui Dumnezeu din Universul si din realitatile pe care El le-a creat in jurul nostru, si speram ca prin aceasta intelegere, prin aceste franturi de informatie despre Dumnezeu, extrase din Creatie, ei sa se apropie de Dumnezeu si sa-l cunoasca pe Dumnezeu ca mantuitor personal

SIMION GIAGIM, Orșova - În timp ce mă uitam la televizor, într-o seară, am descoperit postul Alfa Omega TV din întâmplare, și am auzit pentru prima oară o predică, cântări. Predicile mi-au plăcut foarte mult, am ascultat pentru prima oară o predică ce combătea teoria evoluționistă, și spunea că omul nu este la întâmplare, Creația nu e la întâmplare, și lucrurile nu s-a așezat toate din întâmplare și așa a apărut omul, ci l-a creat Dumnezeu, le-a creat cineva. Ca orice lucru care are un fabricator, tot așa și omul are pe cineva care l-a creat și care se pricepe de minune la Creația lui și care știe cel mai bine cum funcționează Creația Lui. Cred că Dumnezeu a folosit postul de televiziune Alfa Omega pentru transformarea și schimbarea vieții și minții mele, și chiar dacă nu îmi aduc aminte numele emisiunilor și oamenilor care au vorbit, mi-aduc aminte că Dumnezeu mi-a vorbit prin acei oameni, și îmi aduc aminte exact cuvintele pe care Dumnezeu mi le-a spus.

Din noiembrie 2015, alături de campaniile multimedia anuale de creaționism, Alfa Omega TV a lansat și numere speciale al revistei Alfa Omega TV Magazin, despre stiință si credința. Revistele își propun să arate că între cele două nu există un conflict, ci știința confirmă existența lui Dumnezeu.

IOSIF TON, prof. dr.: Am avut privilegiul sa contribui cu un articol la revista televiziunii Alfa Omega TV despre Stiinta si credinta crestina. M-am bucurat foarte mult, pentru ca toata viata m-a preocupat relatia dintre stiinta si credinta, si toata viata am vazut cum cele 2 nu se ciocnesc, ci dimpotriva se completeaza. Totdeauna, stiinta m-a ajutat in a intelege mai bine pe Dumnezeu

Dupa decenii de educatie ateista sub comunism, si dupa 25 de ani in capitalismul supravietuirii celor mai puternici, Alfa Omega TV isi propune in continuare sa fie o voce crestina ce sustine existenta lui Dumnezeu, Creatorul.

Tudor Pețan: Intr-o Romanie presata de dimensiunea seculara, care se integreaza intr-o Europa tot mai materialista, cred ca trebuie sa fie si o voce care sa spuna: Da, Dumnezeu a creat lumea.

Stire difuzata in Mapamond crestin 644 - 20 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

3563 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.