Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Noi descoperiri din cetatea lui David aduc la viata oamenii Bibliei

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in cetatea lui David care indica spre oamenii mentionati in Biblie. Am coborat acolo pentru a arunca o privire si am gasit de ce aceste descoperiri sunt asa speciale. Descoperirile s-au facut in cadrul sapaturilor de la Givati, parte din cetatea antica a lui David, locul unde regele David si-a pus capitala in urma cu 3 000 de ani.

Arheologii israelieni au facut descoperirile din aceasta structura, unde au gasit dovezi ale unui incendiu de proportii datat din 586 i.H., cand babilonienii au distrus Ierusalimul. Aici se poate vedea cenusa de la incendiu.

Descoperirile sunt o bula antica si un sigiliu.

„Aici e o bula, practic, o mica bucata de lut

atasata de scrisori sau de vase pentru a marca un sigiliu, ca nimeni sa nu le deschida neobservat.”

Bula purta un nume special. Aici scrie Catre Nathan-Melech, servitorul regelui. Acest Natan-Melech apare in Biblie in cartea Imparatilor.

Desi arheologii nu pot spune cu certitudine ca acesta e chiar Nathan-Melech din Biblie, dr. Geberovich, de la Universitatea Evreiasca spune ca dovezile sunt convingatoare.

„Intai, numele Nathan-Melech e rar. Apoi, stim perioada, vorbim despre mijlocul secolului al VII-lea i.H., imparatul Iosia. In al treilea rand, e faptul ca stim ocupatia sa.”

Pentru arheologi, descoperirile sunt ca si cum ar atinge cu mana istoria Ierusalimului.

„Sunt foarte impresionat, nu doar datorita istoriei, ci si fiindca acesta e un crampei din istoria care a avut loc aici in urma cu 2600 de ani. Aceste descoperiri aduc mai multa lumina peste Ierusalimul din antichitate si intregesc imaginea cetatii lui David.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 273 - aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.