Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Care e legătura dintre Shavuot și Cincizecime | Jerusalem Dateline 330

În timp ce bisericile din SUA și din lume încep să se redeschidă, creștinii sărbătoresc revărsarea Duhului Sfânt nou-testamentală de la Cincizecime.

Fondatorul organizației "First Fruits of Zion", Boaz Michael, explică conexiunea strânsă dintre Cincizecime și sărbătoarea biblică Shavuot. Tora menționează primele cinci cărți ale Bibliei ca fiind cărțile lui Moise. Shavuot este Cincizecimea, dar așa se numește în evreiește. Este în mod tradițional momentul în care Dumnezeu dă poporului evreu Legea, Tora, pe muntele Sinai.

Sunt atât de multe paralele frumoase în această sărbătoare. Imaginați-vă Muntele Sinai cu versanții săi și legământul făcut cu poporul Israel. Ne reamintește de legământul dintre mire și mireasă și ne spune că Dumnezeu face un legământ cu mireasa Lui, Israel și are loc un mariaj. Shavuot este așadar o celebrare a dării poruncilor, dar mai mult, noi am fost răscumpărați din Egipt, am rătăcit prin pustie, am ajuns la Muntele Sinai și am intrat într-o relație strânsă cu HaShem, Dumnezeu, la darea poruncilor Sale și la încheierea legământului Său cu noi, Tora de pe Muntele Sinai.

Haftora este porțiunea din Scripturi scrisă de profeți, care se leagă de Tora. Ezechiel 1 este Haftora pentru Shavuot. Dacă citim în paralel cu Fapte 2, este nemaipomenit. Ezechiel vorbește despre aceste flăcări de deasupra capului oamenilor și despre acele roți, despre Duh, despre mișcări și toate aceste lucruri care au loc. Apoi, vedem în multe feluri, după cum este revelat în Fapte 2, când Duhul se coboară peste congregația prezentă la Shavuot.

Națiunile sunt reprezentate acolo, oamenii care s-au temut de Dumnezeu, cum scrie în Psalmul 67, care s-au suit la sărbătoare. Ei sunt în curțile templului și Duhul se revarsă peste ei indicând că Duhul lui Dumnezeu a venit și peste națiuni, nu este accesibil doar evreilor, ci tuturor națiunilor. Mai târziu vedem că toate națiunile au acces în mod egal la Duhul Sfânt și înaintea lui Dumnezeu sunt pe aceeași poziție ca evreii, ca fiind adăugați la poporul Israel. Iată-ne la finalul ediției de azi! Mulțumim că ne-ați fost alături.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 330, în iunie 2020.

Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel Mai multe despre Israel: https://alfaomega.tv/…/alfaome…/intelegereavremurilor/israel

Etichete: israel

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.