Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

ISRAEL: Pregătiri pentru Sărbătoarea Corturilor

Evreii din Israel și din întreaga lume celebrează Sucot, Sărbătoarea Corturilor. În această perioadă, mulți israelieni vor construi un suca, un cort mic lângă casa lor și vor locui în acel cort timp de o săptămână. Acolo, ei vor mânca, vor dormi, vor studia și se vor ruga împreună. Este o sărbătoare veselă de familie bazată pe o poruncă biblică antică.

Citeste mai departe

Mii de creștini se adună la Ierusalim cu ocazia Sărbătorii corturilor 2019

Aproape 100 de națiuni se întâlnesc în Israel pentru a 40-a celebrare anuală a Sukkot

Mii de creștini au venit din toată lumea în Ierusalim pentru a lua parte în această săptămână la celebrarea anuală a Sărbătorii corturilor, sponsorizată de International Christian Embassy Jerusalem („Ambasada creștină internațională din Ierusalim, sau ICEJ). În ultimii 40 de ani, sărbătoarea a fost cea mai mare întâlnire a turiștilor creștini în Israel în fiecare an, 5000 de creștini reprezentând aproape 100 de națiuni sunt aici pentru ediția 2019.

Citeste mai departe

Arabia Saudită și Viziunea 2030

I se spune Viziunea 2030 unuia dintre cele mai ambițioase planuri ale vreunei națiuni de a se transforma pe plan economic și social. Provocarea majoră a Arabiei Saudite e să implementeze această viziune. E vorba despre un plan ambițios de a schimba Arabia Saudită dintr-o economie bazată pe petrol într-una bazată pe investiții de afaceri, tehnologie și turism.

Citeste mai departe

ISRAEL: Iom Kipur, o vreme de pocainta

Evreii din Israel și din întreaga lume se pregătesc pentru Iom Kipur, ziua Ispășirii. De Iom Kipur, evreii spun rugăciunea Viddui, se căiesc pentru păcatele lor și pentru păcatele poporului evreu. Parohul Bisricii lui Hristos din Ierusalim, David Pileggi este de părere că și creștinii pot învăța ceva din această sărbătoare evreiască.

Citeste mai departe

Promovează Facebook terorismul? Noi controverse privind platforma de socializare

O pagină de Facebook controversată a fost închisă, dar nu de Facebook. În ciuda plângerilor depuse, Facebook n-a luat măsuri, deși pagina glorifica și încuraja terorismul împotriva Israelului. Un alt scandal e că Fatah, partidul politic al lui Mahmud Abbas, era chiar deținătorul paginii și a propagandei sale.

Citeste mai departe

Israel și Iran se înfruntă la ONU în timp ce SUA își întărește prezența militară în Golful Persic

Într-un discurs la ONU, președintele Iranului a emis noi avertizări. Președintele Hassan Rouhani spunea că regiunea e în pragul colapsului și a dat vina pe SUA pentru eșec în a rezolva conflictele din regiune. Apoi a mai acuzat SUA de terorism economic nemilos cu sancțiunile impuse din cauza programului nuclear iranian.

Citeste mai departe

Descoperire arheologică: mozaicul de la biserica din apropierea Mării Galileii

Potrivit arheologilor din Israel, un mozaic timpuriu ar putea lămuri care este adevărata locație unde Isus a hrănit 5.000 de oameni. Cercetărorii Universității din Haifa au expus un mozaic colorat pe podeaua unei biserici din secolul al VI-lea, lângă Marea Galileei. Mozaicul prezintă coșuri cu pâini și pește așa cum descrie Biblia. Arheologii știu că Isus a hrănit 5.000 de oameni lângă Galileea, dar unii consideră această descoperire ca fiind o dovadă a faptului că cei care au construit biserica, și anume creștinii timpurii, au știut că miracolul a avut loc în apropiere.

Citeste mai departe

Formarea guvernului din Israel

Președintele israelian Reuven Rivlin i-a cerut prim-ministrului Benjamin Netanyahu să încerce să formeze un guvern de coaliție după alegerile care au avut loc în săptămânile ce au trecut. Rivlin a luat această decizie deoarece a înțeles că nu poate să îi convingă pe Netanyahu și pe Ganz să formeze un front comun. El este de părere că Netanyahu are șanse mai mari de reușită. Lui Netanyahu îi lipsesc multe voturi pentru a forma un guvern majoritar și multe dintre partidele rivale spun că nu doresc să i se alăture. Până în data de 31 octombrie, trebuie să formeze guvernul.

Citeste mai departe

ISRAEL: Viitorul politic rămâne neclar

Israelienii au mers la vot pentru a doua oară în mai puțin de șase luni și totuși, viitorul politic al Israelului rămâne neclar. Iată cum s-a desfășurat săptămâna, după care vom avea o analiză în studioul nostru din Ierusalim. La câteva ore după închiderea secțiilor de votare, dimineața devreme, Netanyahu a venit la sediul partidului Likud din Tel Aviv pentru un discurs pe care el l-a numit a fi scurt, dar important.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.