Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Ce înseamnă dragostea adevărată? Reportaj Alfa Omega TV

Indiferent de cultură, clasă socială sau vârstă, oamenii încearcă să găsească dragostea adevărată. În timpurile postmoderne a devenit tot mai dificil să se dea o definiție dragostei.

Silviu Cornea, director național, Colegiul Biblic Veritas: Trăim într-o lume care a uitat ce înseamnă dragostea. Trăim într-o lume care confundă dragostea cu pofta, cu atracția, cu intimitatea fizică doar. Și cred că e necesar să înțelegem că și aceste aspecte sunt cuprinse în dragoste, dar nu doar atât, nu se limitează doar la atât.

Cultura și societatea au creat o imagine a dragostei care s-a îndepărtat de modelul lui Dumnezeu. Tineri sau maturi, oamenii încearcă să dea un răspuns la întrebarea: Ce este iubirea?

Silviu Cornea, director național, Colegiul Biblic Veritas: Pentru mine iubirea este să găsesc întotdeauna resurse pentru a mă dedica persoanei iubite de lângă mine, pentru a veni în ajutor, pentru a crește, pentru a împlini nevoile celuilalt.

Ovidiu Țiprigan, Colegiul Biblic Veritas: Trebuie să ne uităm la Isus Hristos și El ne spune că „nu există dragoste mai mare decât să își dea cineva viața pentru prietenii săi.” Pentru mine dragostea, iubirea înseamnă renunțare de sine pentru ceilalți.

Denis Costea, Timișoara: E un sentiment care se manifestă în viețile oamenilor și care ar trebui să provină din Dumnezeu cel ami mult.

Emanuel Jivan, Timișoara: Dragostea este expresia slujirii unui om împlinit de Dumnezeu. Asta am învățat, cu asta am plecat de aici și asta o să aplic mai departe.

Tania Condre, Recaș, jud. Timiș: În primul rând iubirea, clar, înseamnă Dumnezeu și de la El am învățat ce înseamnă dragostea reală. Am scris și pe panou că pentru mine dragostea înseamnă jertfă.

Nadia Păunescu, Timișoara: Cuvântul prietenie caracterizează iubirea, de fapt, pentru mine. Mereu mi-am dorit, atunci când mă gândeam la iubire, că înainte să iubesc pe cineva să pot să îl iubesc ca prieteni și după aceea ca ceva mai mult de atât.

Richard Balog-Brückner, Viișoara, jud. Bihor: Iubirea pentru mine înseamnă mai mult decât un sentiment, înseamnă fapte, înseamnă răbdare, înseamnă dăruire.

Abiatar Văcari, Timișoara: Sunt atât de multe de spus despre iubire. Nu știu, iubirea cred că e acel lucru frumos dintre doi oameni care se acceptă, doi oameni care se iubesc chiar conștienți că sunt vulnerabili, slabi.

Unul dintre cele mai frumoase texte despre dragoste se găsește în Biblie. Este capitolul 13 din cartea 1 Corinteni care descrie, între altele, nevoia de sacrificii într-o relație.

Daniela Mătieș, Timișoara: Cred că nicio relație nu poate funcționa fără sacrificii și cred că asta este chiar o temelie pe care orice relație ar trebui să o aibă.

Andreea Ciuculescu, Craiova: O relație se bazează pe sinceritate și comunicare. Adică, dacă există comunicare atunci relația, cred că, poate ajunge destul de departe.

Mirela Cotoranu, Timișoara: Cred că de sacrificii este nevoie în orice relație ca să funcționeze și iubirea înseamnă sacrificiu. Nici nu m-aș aștepta să existe o astfel de relație fără sacrificiu.

Dragostea adevărată, pasiunea trecătoare, relațiile dintre oameni sunt subiecte care îi preocupă, mai ales pe tinerii de azi. În acest context, Colegiul Biblic Veritas abordează periodic asemenea teme relevante pentru societatea postmodernă.

Material integrat în emisiunea „Mapamond creștin” 814 - februarie 2020. Vrei să fii la curent cu ce se mai întâmplă prin țară și în toată lumea? Aici găsești știri și reportaje prezentate dintr-o perspectivă creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Dă mai departe dacă ți-a plăcut.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.