Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Bunatatea, farmecul Craciunului?

„Sa fii mai bun de Craciun!” Este o afirmatie care a devenit un cliseu. Totusi, cei mai multi dintre noi suntem mai preocupati de nevoile altora in preajma acestei sarbatori.

Seara de colinde, darurile pe care ni le oferim unii altora, reuniunile de familie, toate contribuie la ceea ce inseamna atmosfera Craciunului. De asemenea, actele de caritate au un rol semnificativ in regasirea starii de bine.

Neurologii recomanda actele de bunatate pentru a mentine sanatatea fizica, dar si pe cea psihica. Mai mult, facerea de bine este considerata o metoda de vindecare.

Neurologii care studiaza creierul uman au spus: gandeste-te la bunatate, la multumire, iertare, darnicie, la generozitate. Odata ce l-au facut pe obiectul studiului sa se gandeasca la aceste lucruri, creierul lui secreta dopamina, serotonina si oxitocina. In primul rand, aceste substante sunt vindecatoare. In al doilea rand, dau o stare de implinire, de fericire. Studiind cu atentie au vazut ca omul a fost structurat asa de la inceput, sa functioneze bine numai prin bunatate, prin generozitate si curatie morala. Omul, evident, a fost facut pentru a functiona bine numai in bunatate. Omul nu functioneaza bine in rautate, in ura, in dusmanie, necinste si coruptie. Nu este in interesul omului sa fie rau, ci sa fie bun pentru ca bunatatea te vindeca. De fapt, bunatatea te-ar face sa functionezi bine de la inceput. A precizat prof. dr. Iosif Ton.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 753 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.