
Ucenicie 4 - Calea spre viața veșnică
Ziua de 22 noiembrie, 1963, a fost o zi care a șocat și a întristat întreaga lume – a fost ziua când președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy, a fost ucis de glontele unui asasin. Lumea grăbită și agitată s-a oprit când unul dintre cei mai mari lideri ai săi a murit.
Impactul incredibil al acestui eveniment a fost simțit în întreaga lume; totuși, un mare efect a avut loc asupra orașului Dallas, unde s-a întâmplat tragedia. Pentru cei care au fost martorii acelui eveniment, acea zi este o zi de neuitat. Printre cei care priveau în acea zi oribilul eveniment a fost și cel mai tânăr fiu al meu, Denis.
Descarcă acum Vezi toate brosurile
În dimineața zilei de 22 noiembrie, 1963, Denis și alți doi băieți au urcat în micul lui Volkswagen roșu și au pornit spre aeroportul Love Field din Dallas. În drumul lor au observat că ceasul mare de pe o clădire arătase că trecuse puțin de ora 11. Trebuiau să se grăbească pentru că știau că președintele va ateriza curând cu avionul. Au ajuns la aeroport înainte ca avionul să aterizeze. Curând a aterizat avionul, iar în câteva minute mașina președintelui a intrat pe poarta terenului. Unul dintre băieți era urcat pe Volkswagen și făcea poze. Președintele a privit la băiat, a zâmbit și apoi a salutat mulțimea în timp ce trecea.
Denis și prietenii lui au reușit să obțină bilete la Mart, locul unde președintele a fost programat să vorbească într-o oră. Mai târziu, în timp ce se plimbau pe lângă Mart, au văzut un reporter cu un walkie-talkie alergând spre locul fotografului. În acel moment, o mașină a intrat zgomotos cu sirenele pornite. În timp ce privea în vizorul aparatului, ceea ce a văzut l-a șocat peste măsură de mult. Președintele era trântit la pământ, iar doamna Kennedy și încă un bărbat erau aplecați spre el. Unul dintre fotografi a exclamat: „Președintele a fost împușcat!”
Băieții au urcat în Volkswagen și au urmărit mașina care gonea spre spital. Bărbații serviciului secret nu fuseseră încă puși în fața ușilor. Cu o curiozitate copilărească, au intrat înăuntru și au urmărit un reporter până spre camera unde trebuia adus președintele. O asistentă a alergat spre ei și i-a întrebat ce grupă sanguină au și dacă ar dori să doneze sânge în cazul în care va fi nevoie. Denis a spus că o va face bucuros, dar înainte de a se lua alte decizii, doctorii au chemat asistenta în salon și i-au spus că nu va folosi la nimic. Președintele nu putea fi salvat. La scurt timp s-a anunțat că președintele a murit!
În timp ce băieții se întorceau spre școală, aceștia erau foarte gânditori. Nimeni nu a zis ceva. Au trecut pe lângă ceasul pe care l-au privit cu doar 2 ore în urmă. Nu știau ei că sub acel ceas se ascundea arma unui asasin.
Au trecut pe lângă Oak Cliff și au avut parte de un alt șoc! Au ajuns la locul unde s-a tras pe stradă. Sângele era pe asfalt, iar polițiștii urmăreau un bărbat care a ucis un polițist. Polițiștii au reușit să-l prindă și l-au dus la secția de poliție. Mai târziu, s-au găsit dovezi că acel bărbat era cel care îl omorâse pe președintele Kennedy.
A fost o zi sobră pentru băieți. L-am întrebat pe Denis de impactul avut asupra lui evenimentul din acea zi. „Ne-a arătat cât de scurtă este viața și cât de brusc poate veni moartea. M-a făcut să realizez că indiferent dacă ai sute de bărbați care te protejează, poți fi luat într-o fracțiune de secundă și trebuie să fii gata să pleci”, a răspuns Denis.
Există viață după moarte?
De când Iov a rostit cuvintele: „Dacă un om moare, va mai trăi el din nou?”, omenirea s-a întrebat: De unde am venit noi? Unde mergem? Care este destinația omului? Dacă omul va trăi din nou, cum va fi viața?
Există ceva în inima omului – un instinct de tânjire după imortalitate. Există ceva în om care spune că moartea și mormântul nu reprezintă sfârșitul. Într-adevăr, nu toți oamenii din lume cred că există viață după moarte.
Omul este cea mai măreață creație dintre toate ființele care trăiesc pe fața pământului – cu toate acestea, specia cea mai de jos posedă instincte care sunt remarcabile. De exemplu, dacă pui un porumbel mesager într-o cutie închisă și îl duci într-un loc la kilometri depărtare, într-un loc în care nu a mai fost – ce se întâmplă? Cum este eliberat porumbelul, pasărea se ridică în aer, zboară în cerc de câteva ori, apoi pornește spre o linie directă către casă. Curând va ajunge la locul de unde a plecat.
Acum, este posibil ca instinctul din porumbelul mesager să-l poată duce în siguranță acasă și, totuși, instinctul din om să nu-l poată duce în siguranță către casa cerească? Cu cât mai de preț este valoarea unui om decât a unui porumbel? Aceasta este ceea ce a zis Isus când a vorbit de vrăbii.
„Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Matei 10 : 29, 31)
Natura ne învață că există viață după moarte. Un bob de grâu cade în pământ aparent doar pentru a muri. Dar nu! Natura a pregătit un miracol. Din moarte vine viața! Bobul de grâu care a murit primește nu doar viață, ci se și reproduce de mai multe ori. Cu siguranță că omul valorează mai mult decât un bob de grâu!
Isus a învățat destul de clar că există viață după moarte. Când saducheii au negat că a existat o înviere, El le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, când zice: „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov?” Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii.” (Matei 22 : 29, 31, 32)
Da, tu și eu vom trăi din nou după această viață. Singura întrebare și cea mai importantă este dacă acea existență va fi una fericită sau dacă, ferească Dumnezeu, va fi de conștientizare a unei oportunități pierdute pe care am avut-o în timpul vieții noastre pe pământ?
Descarcă acum Vezi toate brosurile
