Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Probleme sexuale comune în familia lui Dumnezeu

Conform clinicienilor, există 17 categorii de deviații sexuale. Nu vom analiza întreaga listă, dar putem reduce lista la cinci puncte care tind să apară în repetate rânduri printre oamenii lui Dumnezeu.

Categoria numărul unu este problema comună.

O problemă comună, așa cum este adulterul, este cea în care oamenii nu respectă angajamentul luat și se lasă mai mult conduși de sentimente. Nu trebuie să fii om de știință pentru a urmări o telenovelă și a observa cum oamenii se împerechează ca iepurii. Şi, în ciuda anagajamentului luat, ei trăiesc conduși de ceea ce simt.

Este foarte ușor să raționalizezi ceea ce dorești, din moment ce ești condus de sentimente și nu de angajamente. Desigur, problema nu poate fi judecată doar în alb și negru, există multe nuanțe de gri care ne determină să încălcăm angajamentele noastre. Adulterul a ajuns astfel o problemă chiar și în familia lui Dumnezeu. Slavă Domnului că slujim unui Dumnezeu care poate să rezolve această problemă și să aducă vindecare și restaurare.

Cunosc persoane care au divorțat, dar care au găsit vindecare, împăcare, intrând într-un nou anotimp al căsniciei lor după ce au reparat fundația defectuoasă. Chiar dacă v-a fost distrusă căsnicia până în temelii, Dumnezeu este Cel care poate să restaureze viața și să vă dea un scop în familia lui Dumnezeu.

Pe lângă adulter, o altă problemă care se încadrează în categoria comună este problema sexului înainte de căsătorie.

Mulți oameni întrețin relații sexuale înainte de căsătorie, iar acest lucru este valabil și în cazul familiei lui Dumnezeu. Cercetările arată că rata activității sexuale în rândul tinerilor creștini este aproape egală cu cea a celor din lume. În calitate de tată al unui adult, am fost nevoit să îmi ghidez copilul prin riscuri variate și pot să am o empatie față de provocările acestei generații care aparține civilizației media.

În timpul sondajelor de opinie, tinerii sunt întrebați dacă au relații sexuale înainte de căsătorie. Chiar și tinerii evanghelici vor începe să facă dezvăluiri pe tema acestui răspuns. Ei vor spune că nu au intenționat să aibă un contact sexual, dar că în timpul întâlnirii au început să se apropie fizic.

Știți, când începi să atingi, să simți, un lucru conduce la altul, așa cum se întâmplă întotdeauna. Chiar dacă au știut că trebuie să evite contactul sexual, prin faptul că s-au simțit îndreptățiți să se atingă, să se apropie fizic, fără să ajungă la contact sexual, au pavat drumul spre actul sexual.

Intimitate fizică, atingeri sexuale în afara actului sexual, scopul este de a stârni, de a excita. Ele nu sunt doar atingeri afectuoase, ci alcătuiesc definiția preludiului, iar scopul preludiului este de a pava calea până la capăt. Există mulți tineri, chiar creștini, care cred că sunt îndreptățiți să se atingă într-un mod senzual, când acesta constituie preludiul. Nu e de mirare că sfârșesc prin a merge până la capăt !

Dacă ai trecut și tu dincolo de aceste limite, vreau să te încurajez și să-ți spun că există un Dumnezeu iertător, plin de milă, care înțelege slăbiciunile noastre. Dacă nu ai înțeles că El te poate spăla, chiar dacă nu mai ești virgină și ai mers prea departe decât ai crezut, Dumnezeu dorește să te învețe cum să revii între limite, să îți recâștigi demnitatea și autocontrolul.

Lasă trecutul în urmă și mergi mai departe în oportunități de azi.
Mulți tineri care au relații sexuale în afara căsătoriei, spun adesea: „Nu așa trebuie să procedăm? Nu așa procedează toți băieții și toate fetele?”

Când tinerii întreabă: „Cât de departe pot merge la o întâlnire?” Dacă nu poți să ai același comportament în fața părinților, atunci de ce te comporți așa în primul rând ? La fel ca peștele din apă care nu e conștient totdeauna că e ud, suntem purtați de curenții acestei culturi care ne pot direcționa pe o cale greșită.

Dacă ai fost implicat în multe atingeri în afara limitelor, dacă în trecut ai făcut anumite lucruri, iar acum realizezi că ele au fost greșite, noi slujim unui Dumnezeu care vine repede în ajutor pentru a ne recâștiga demnitatea și autocontrolul. Poate ai nevoie să mai lucrezi la aceasta și să fii încurajat.

Ideea este că slujim unui Dumnezeu plin de milă și răscumpărare. Folosește asta pentru a te apropia de El și pentru a cunoaște siguranța dragostei Sale, ca El să transforme fiecare greșeală în bine.

Haideți să ne angajăm într-o campanie de educație a oamenilor, pentru a alege mai bine, pentru a umbla mai bine. Să nu curățăm doar mizeria, ci să o și prevenim.

Meditează la aceste lucruri și încearcă să le aplici în viața ta:

  1. În ce fel îți conduci viața după ceea ce simți?
  2. De ce o astfel de viață este nocivă pentru tine și pentru cei din jurul tău?
  3. Ce spui despre capacitatea lui Dumnezeu de „a simți” și cu toate acestea de a acționa pe baza angajamentelor?
  4. Dacă ai face și tu la fel, în ce mod ți-ar afecta viața, relațiile și vindecarea?

Versete la care să meditezi: 2 Cron. 26:5; Psa. 34:7; Prov. 8:13; Isa. 5:20-21; 33:6; Mt. 5:27-28, 31-32, 19:8-9; 1 Cor. 6:9-11; 1 Cor. 6:18-20; 2 Tim. 2:22; Rom. 12:1-2; 1 Cor. 11:1, 1 Tim. 4:12; Tit 2:6-8; 2 Pet. 1:3-11, 2:7-9; 1 Cor. 5:9-13; Iov 31:1; 1 Ioan 2:12-17; Mt. 16:24-27; Col. 3:1-17; Iacov 4:4; Tit 2:12-14

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.