Kay Arthur, SUA - marturie mantuire, eliberare de promiscuitate

Pe Kay Arthur o cunoașteți ca fiind o învățătoare a Bibliei, dar ați știut că a avut un trecut problematic din punct de vedere sexual? Ea ne spune ce s-a întâmplat în copilăria și tinerețea ei, când a trăit în promiscuitate, a avut relații cu bărbați căsătoriți și cum, într-un final, L-a găsit pe Domnul și a fost eliberată.

Chiar dacă am crescut în biserică, nu mi-am dat seama că ceea ce un bărbat sau o femeie gândește în inima sa, aceea și este. Tânără fiind, mergeam la filme și existau unele restricții cu privire la ce puteam vedea. Eu, însă, aveam o imaginație bogată, deci în mintea mea, lucrurile mergeau mai departe decât ceea ce vedeam. Un singur indiciu despre ce urma să se întâmple, un moment romantic și era destul. Bunicul meu cumpăra revista "Detective Magazine" și acolo erau imagini cu femei legate cu mâinile deasupra capului, foarte sexuale. Toate aceste lucruri intrau în inima și mintea mea.

Mai târziu, Isus mi-a spus: "Ceea ce e în mintea ta, adulterul, imoralitatea, homosexualitatea, lesbianismul, toate încep în minte și în inimă."

Am început să fiu foarte preocupată de senzual, chiar dacă tatăl meu mereu mi-a spus că bărbații nu se însoară cu fetele rele, ci doar ies cu ele. Pentru că părinții mei au avut o căsnicie minunată, și eu îmi doream o astfel de căsnicie. I-am văzut bucurându-se unul de altul, am văzut-o pe mama ieșind din bucătărie, ștergându-și mâinile de șorț și începând să danseze cu tata prin sufragerie pe muzica de la radio. I-am auzit spunându-și că se iubesc. I-am văzut sărutându-se și fiind drăgăstoși și voiam să am și eu parte de așa ceva. Ceva mă atrăgea spre asta, voiam să mă căsătoresc și să fiu o fată bună. Mi-am propus să fiu virgină când voi păși spre altar.

Teoretic, la 20 de ani când m-am căsătorit, am fost virgină, dar niciodată nu voi uita când mi-am coborât standardele pentru prima oară. S-a întâmplat pe când făceam cursul de asistentă, am ieșit cu un băiat și el mi-a pus mâna pe sâni. A fost foarte plăcut și a trezit în mine o dorință după mai mult. La toate întâlnirile, le spuneam băieților să se oprească și să nu meargă mai departe pentru că vreau să fiu virgină când voi păși spre altar. Când, însă, te uitai la mine și la cum mă îmbrăcam... Îmbrăcam doar ce îmi scotea în evidență trupul. Când mergeam să-mi cumpăr costum de baie, căutam modelul care îmi subția talia și îmi mărea bustul. Într-un fel, sexualitatea era ceva cu care cochetam.

Exista această dihotomie în viața mea: dorința de a fi atrăgătoare sexual și dorința de a rămâne virgină. Când am pășit spre altar, am fost virgină, mi-am îndeplinit scopul, dar nu am realizat că prin gânduri, permițându-i minții să se concentreze la lucruri senzuale, mă îndreptam într-o anume direcție. Un bărbat sau o femeie este ceea ce gândește în inima sa.

Căsnicia noastră a durat șase ani. Soțul meu era un depresiv, bipolar și am sfârșit divorțând. Am mers la consiliere la doi slujitori creștini. Niciunul din acești consilieri nu ne-au deschis Biblia, nu mi-a explicat ce era, de fapt, căsnicia. Într-unul din locuri, după ce am terminat de vorbit, consilierul a venit la mine, m-a îmbrățișat, m-a sărutat pe gât și mi-a șoptit la ureche că arăt bine. Dintr-odată, în mine s-a trezit o dorință pentru acest bărbat la care am venit pentru consiliere.

Mi-am părăsit soțul, mi-am ridicat pumnul spre Dumnezeu și am spus: "La naiba cu Tine, Dumnezeule! Voi găsi pe cineva care să mă iubească." Voiam să fiu iubită, indiferent că eram frumoasă sau urâtă, bolnavă sau sănătoasă, într-o stare bună sau rea, necondiționat. De multe ori punem semnul egal între dragoste și sex. Așa că mi-am ridicat pumnul spre Dumnezeu și am spus aceste cuvinte.

Când am spus: "La naiba, în iad cu Tine, Dumnezeule!", nu știam că, de fapt, exact asta făcuse Isus Hristos. El a luat iadul meu, a luat pedeapsa pentru păcatul meu și s-a făcut păcat pentru mine. A fost făcut o femeie imorală pentru mine. El, care n-a cunoscut niciun păcat, S-a făcut păcat pentru noi, ca noi să primim neprihănirea. Dumnezeu a spus: "În cer cu tine, Kay!". El a avut un plan.

M-am mutat înapoi în zona unde soțul meu făcuse școala și am luat legătura cu acel consilier. Înainte să încep să-mi caut o locuință, am ajuns să locuiesc în casa lui. Am ajuns să mă gândesc la multe lucruri. Pentru prima oară în viața mea, romantismul, intriga, sexul, toate le trăiam în mintea mea împreună cu acel bărbat căsătorit.

Biblia spune că dacă te uiți la o femeie ca s-o poftești, ai comis adulter în inima ta, deci ești vinovat de adulter. S-a întâmplat doar în inimă, în minte, și, în cultura ebraică, inima și mintea sunt același lucru. Chiar dacă nu am întreținut relații sexuale cu acel bărbat, eram vinovată de adulter. Asta nu realizează oamenii azi. Trebuie să înțelegem cum Se uită Dumnezeu la aceste lucruri. Unde începe? În inimă și în minte, ele sunt cheia absolută pentru puritatea sexuală. Trebuie să înveți cum să-ți controlezi gândurile.

După mica aventură cu acel consilier, am jurat că nu mă voi mai întâlni cu bărbați însurați. Dar păcatul ne duce mai departe decât am fi vrut să ajungem și ne costă mai mult decât ne-am aștepta să plătim, pentru că el produce dependență. Biblia spune că cine păcătuiește devine sclav al păcatului.

Treceam de la un bărbat la altul, căutând pe cineva care să mă iubească. Ştiam despre Dumnezeu, știam puțin despre Cuvântul lui Dumnezeu, știam că Dumnezeu urăște divorțul, știam că adulterul e păcat, cunoșteam cele 10 porunci. Aveam o religie, dar nu o relație. Astfel, treceam de la un bărbat la altul și mă trezeam făcând lucruri despre care știam că sunt rele.

Aveam doi băieței și într-un final am întâlnit un bărbat. Nu am știut că era căsătorit. El m-a invitat în oraș și cu adevărat m-am îndrăgostit de Jim. Mă culcam cu el și apoi am aflat că era însurat și că soția lui era însărcinată cu cel de-al șaselea lor copil. Problema era că îl iubeam pe Jim.

Vreau ca oamenii să înțeleagă că păcatul niciodată nu e izolat. El îi afectează și pe ceilalți. Într-o zi, fiul meu cel mai mare a coborât scările și m-a văzut pe podeaua sufrageriei cu un bărbat. Eu nu am știut, nu aș fi lăsat ca el să vadă asta. Știu că Dumnezeu m-a iertat, dar pe el l-a afectat. Păcatul nu e niciodată izolat. Noi spunem: "E doar între mine și tine." Nu e doar între noi, ci el afectează și ne distruge societatea.

Am avut o aventură cu acest bărbat însurat timp de doi ani. Apoi am început să mă simt vinovată. Mi-am spus că trebuie să-i pun capăt. L-am iubit mult pe omul acesta, nu am mai iubit pe nimeni cum l-am iubit pe Jim, dar am pus capăt acelei aventuri. Am decis că voi fi bună. Este însă, un verset care spune: "Binele pe care vreau să-l fac nu-l fac și răul pe care nu vreau să-l fac, aceea fac. O, netrebnicul de mine! Cine mă va izbăvi de trupul acesta de moarte?"

În 15 iulie 1963, am mers la o petrecere unde toți erau creștini. Cunoscusem pe cineva care umbla cu Domnul și așa am ajuns la acea petrecere. Cineva m-a întrebat: "De ce nu încetezi să-I mai spui lui Dumnezeu ce vrei tu? Spune-I că Isus Hristos e tot ce ai nevoie." Mi-am spus că e foarte nepoliticos să vorbești așa la o petrecere. "Isus Hristos nu e tot ce am nevoie", am spus întorcându-mă și ieșind din casă.

În dimineața următoare, m-am trezit și mi-am spus că sunt bolnavă și nu există remediu pentru boala mea, doctorii nu o pot vindeca. Cred sincer că așa simt mulți oameni care sunt prinși în special în păcatul sexual. Era adevărat. Mi-am spus că nu există niciun remediu. Nu te poți opera, nu poți lua medicamente, nu are tratament.

În dimineața aceea am decis să îi duc pe băieți la un picnic. Acei creștini mergeau la picnic și eu eram în bucătărie, coceam o prăjitură și fiul meu cel mare se agăța de mine, flămând după dragostea mamei sale. Dintr-odată, totul s-a schimbat în ziua de 16 iulie. M-am aplecat, m-am uitat la Mark și am spus: "Dragul meu, mama vrea să fie singură. Vrei să mă lași singură un minut?"

Cred că cei ce sunt prinși în imoralitate sunt captivi propriilor lor nevoi și nu mai reușesc să fie părinții care ar trebui să fie. Dacă aș fi știut, mi-aș fi tratat diferit căsnicia cu soțul meu depresiv, bipolar, aș fi tratat diferit divorțul și nu aș fi fost atât de centrată pe mine. Simțeam nevoia neapărată de a avea un bărbat care să mă iubească necondiționat.

Voiam să fiu o mamă minunată. Păcatul însă te duce mai departe decât vrei să ajungi. Am fugit sus, am căzut lângă pat și am spus:"Doamne, nu contează ce vei face cu mine. Nu contează dacă nu voi mai vedea niciun bărbat cât trăiesc. Nu mă interesează dacă mă paralizezi de la gât în jos. Nu contează ce le vei face celor doi băieți ai mei, dacă doar îmi vei da pace".

Acolo, pe genunchi, în acea zi, L-am primit pe Prințul Păcii, pe Domnul Isus Hristos. Am venit la Dumnezeu o femeie imorală, pe genunchi și am spus: "Poți să mă ai, poți să faci ce vrei cu mine dacă îmi dai pace". L-am primit pe Prințul Păcii, pe Domnul Isus Hristos și minuni după minuni au urmat. Când m-am ridicat, am știut că sunt o persoană nouă. M-am simțit ca o virgină și am știut că, oriunde merg, Isus Hristos va merge cu mine. E minunea, miracolul răscumpărării.

În vremurile biblice, a răscumpăra însemna să mergi în piața de sclavi și să vezi acolo un sclav de vânzare, să plătești prețul pentru el și apoi să îl eliberezi din sclavie, să-l lași liber. Aceasta e mântuirea. Oricine păcătuiește devine sclav al păcatului. Isus merge în piața de sclavi și spune: "Cumpăr această persoană." Dușmanul apare și spune: "Nu ai idee care e prețul. Te va costa chiar viața." Dar El ne cumpără și ne eliberează, ne scapă din sclavie. El rupe lanțurile păcatului și puterea păcatului și ne eliberează ca să fim ceea ce ar trebui să fim.

În ziua aceea am fost mântuită și am știut că nu mă mai puteam îmbrăca la fel. Am știut că nu îmi mai puteam expune trupul. Am știu că oriunde voi merge, El va veni cu mine. Nimeni nu m-a învățat, nimeni nu mi-a deschis Scriptura, nu era nimeni lângă mine, cu excepția lui Dumnezeu. Aceasta e minunea răscumpărării și a transformării.

Oamenii mereu îmi spun: "Cred că ți-e greu să te deschizi, să fii atât de vulnerabilă." Nu e greu, pentru că Îl cunosc pe Dumnezeu și am studiat Cuvântul Lui. Acolo Îi cunoști neprihănirea, sfințenia, îndelunga răbdare, îndurarea, dreptatea. Este însă și un Dumnezeu a Cărui îndurare se înnoiește în fiecare dimineață și a cărui milă e veșnică.


Pasiune Pura 3.19 - Marturie Kay Arthur, prima parte


Pasiune Pura 3.20 - Marturie Kay Arthur, partea a doua

Interviu difuzat în emisiunea Pasiune Pură, o emisiune cu mărturii din domeniul sexualității, difuzată în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 23:30 pe Alfa Omega TV sau oricând pe site-ul și canalul Youtube ale Alfa Omega TV.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.4 - Vieți în lumină (iulie-august 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

2531 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.