Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si dimensiunea sociala 640Creștinul si dimensiunea socială - În Scriptură, Dumnezeu anunță repetat că e interesat nu doar de mântuirea indivizilor, ci și de restaurarea comunității per ansamblu, inclusiv social-economic. Domnul ne cere să fim drepți, să iubim mila, să nu fim aroganți (Mica 6), să avem grijă de văduve și orfani (Iacov 1), să practicăm filantropia și să eliminăm nedreptatea (Isaia 58), să ne iubim aproapele ca pe noi înșine (Matei 22). Vă prezentăm ce fac creștinii pentru a fi răspunde marilor nevoi din România, a fi mâna lui Dumnezeu întinsă celor defavorizați.

Lupta impotriva traficului uman in Romania - de Ryan Crozier

Libertatea m-a găsit pe când eram captiv. Am fost eliberat dintr-o viață de păcat și adoptat de Dumnezeu ca și fiu al Său. Transformarea mea din sclav în moștenitor nu a fost una meritată sau câștigată, ci a fost un dar. Acest dar ne-a fost dat fiecăruia de la un Dumnezeu care ne iubește și care și-a sacrificat Fiul ca noi să avem o viață în libertate pe vecie.

Îmi amintesc și acum prima mea vizită în România: eram un puștan care se ținea după tatăl lui. Voluntar la City of Hope mi se părea o mare aventură: intram în contact cu unii copii care locuiau pe străzile Bucureștiului. Nu o să uit niciodată sentimentul pe care l-am avut când am mers pe străzi și am întâlnit fetele și băieții care aveau nevoie de ajutor. Poveștile lor de multe ori erau și despre adicții, neglijare, abuz și exploatare sexuală. 

Acum, aproape 17 ani mai târziu, soția mea și cu mine numim România acasă. Este terenul nostru de misiune nu pentru că am fost trimiși aici, ci pentru că trăim aici. Ca și creștini, am fost invitați să ne alăturăm lucrării de zidire a Împărăției lui Dumnezeu aici pe pământ. Este uimitor să vedem ce face Dumnezeu în și prin viețile oamenilor din această țară. Personal, mă rog pentru o trezire în România, atât în interiorul, cât și în afara bisericilor.

Biblia este plină de versete care vorbesc despre inima lui Dumnezeu pentru cei oprimați și aflați în nevoi. În Luca 4, Isus citește din cartea lui Isaia, proclamând în fața întregii adunări: “Duhul Domnului este peste Mine, căci El M-a uns ca să aduc celor sărmani vestea bună. El M-a trimis să vestesc celor captivi eliberarea și orbilor – căpătarea vederii, să-i eliberez pe cei asupriți.“ Același Duh care este peste Isus, este și peste fiecare credincios. Ne-a fost încredințată și nouă aceeași responsabilitate de a proclama celor captivi libertatea... 

Se estimează că există între 20 și 30 de milioane de sclavi aflați în captivitate în zilele noastre, cea mai ridicată estimare făcută vreodată în istoria omenirii. Traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă industrie ilegală din lume și cea cu cel mai mare indice de creștere. În toată lumea, industria generează o medie de 32 miliarde $ anual.

România a pierdut milioane de oameni în dauna nivelului mai bun de trai din vestul Europei. Din păcate, acest exod nu s-a produs fără victime. Pentru zeci de mii de persoane, visul unei vieți mai bune a devenit o momeală ce i-a făcut vulnerabili în fața traficanților de persoane. Plecați în căutarea unei vieți mai bune, multora li s-au „vândut” promisiuni și speranțe false.

În România, exploatarea sexuală este principala formă a traficului de persoane. 66% dintre victimele identificate în 2013 au fost traficate prin exploatare sexuală,  24% exploatate prin muncă forțată și 10% exploatate prin obligarea la cerșetorie și alte activități ilegale.

eliberare statistici exploatare 660

Ca și proaspăt tătic, perspectiva mea s-a schimbat radical când vine vorba de inima de Tată a lui Dumnezeu. Vreau să mă asigur că fiul meu este în siguranță și ca este protejat de pericolele care îl înconjoară. Bineînțeles că voi fi acolo dacă i se întâmplă ceva, însă prefer să previn pericolul din start!! 

eliberare 250Aceasta este esența asociației eLiberare. Ca și organizație, ne axăm pe prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale în România. Principalele activități în care suntem implicați sunt creșterea conștientizării, training-urile de prevenire, asistarea în restaurare și dezvoltarea de rețele. Dumnezeu a format o echipă din oameni tineri care doresc să își folosească talentele și pasiunea pentru a inspira libertate în România.

Cu toate acestea, ca și organizație, noi nu putem opri traficarea și exploatarea tuturor persoanelor vulnerabile. Noi nu putem verifica fiecare ofertă de muncă în străinătate, nu putem educa fiecare persoană cu privire la riscurile căutării unei vieți mai bune peste hotare, nu putem să ne asigurăm că fiecare nou prieten nu e un potențial loverboy care își recrutează următoarea victimă. 

Dorința mea este să văd biserica locală continuând să facă Evanghelia simțită în comunitățile în care se află prin dragostea ce o arată. Este o onoare pentru mine să cunosc alți credincioși cu aceeași dorință, a căror privire este ațintită pe cei care, deși suferă, sunt iubiți de Dumnezeu cu pasiune. Să nu ratăm oportunitatea de a proclama libertate pentru captiv, de a face dreptate, de a iubi îndurarea şi de a umbla smerit cu Dumnezeul nostru!

Noi nu putem face asta de unii singuri, ci dorim să oferim resursele necesare pentru ca oamenii să se alăture luptei… oameni care să se implice în comunitățile lor. Noi numim aceste persoane Luptători pentru Libertate.

Iată 10 lucruri pe care le poți face și tu pentru a te alătura luptei împotriva traficului de persoane:

 eliberare 10pasi logo 660

 In această toamnă lansăm cu mari așteptări #FreedomTour, un tur de 37 de zile în jurul României pentru a adresa problematica traficului de persoane. Pe măsură ce vizităm comunități, dorim nu numai să ridicăm gradul de conștientizare, dar și să înțelegem mai bine ce acțiuni au loc deja pe plan local. Sunt multe instituții, ONG-uri, biserici și oameni care lucrează împreună pentru a stopa sclavia modernă! Șansele sunt foarte mari de a ne găsi într-o localitate lângă voi, așa că stați la curent cu oportunitățile de implicare pe www.thefreedomtour.ro.

eliberare freedomtour poster 660

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Etichete: romania, eliberare, trafic uman , sclavia moderna

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.