• Secțiunea „Creștinul și Statul”

    CREȘTINUL ȘI STATUL - În contextul taxelor impuse de imperiul roman, Isus spunea să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Azi, multe acțiuni ale statului ni se par nedrepte - nepăsare, corupție, impozite, legi ce contravin valorilor noastre. Cum ne raportăm corect la stat, ca creștini? Această secțiune abordează probleme delicate contemporane - administrarea finanțelor, mita și corupția, creștinul și politica, problema emigrației, relațiile inter-etnice, raportarea la istorie/trecut.

Biserica și politica: ce să facă un creștin - de Chip Ingram

Biserica și politica: ce să facă un creștin - de Chip Ingram

Scris în . Publicat în Creștinul și STATUL.

Te-ai întrebat vreodată care e rolul pe care ar trebui să-l joace Biserica în politică? De exemplu, ce ar trebui să spună pastorii de la amvon – dacă ar trebui să spună ceva – despre politică, în America și în restul lumii? Ne spune Biblia cum ar trebui să votăm? Iată ce spune Biblia:

Lăsați Biserica să fie Biserică.

Cea mai înaltă chemare și cel mai înalt scop ale Bisericii sunt împlinirea Împărăției spirituale, eterne și invizibile a Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Mai presus de toate, obiectivul Bisericii este să-L înalțe pe Hristos și să predice, să ofere învățătură și să exemplifice mesajul despre mântuire.

Cum arată asta? Cum poate „Biserica să fie Biserică” în domeniul politicii?

1. Prima prioritate a Bisericii este să se roage pentru guvern.

În 1 Timotei 2:1-4 scrie: „Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului”.

Nu ne rugăm pentru ca situația economică să se îmbunătățească sau ca viețile noastre să fie mai ușoare, ori să fim mai fericiți. În primul rând, ne rugăm pentru cei aflați în poziții de autoritate, ca să fie pace în țară și, astfel, Evanghelia să poată fi răspândită, iar oamenii să vadă că Hristos este real prin ceea ce spunem și prin modul în care trăim.

Creștinii tind să fie cei mai critici oameni, ei sunt cei care scriu pe bloguri, trimit e-mailuri și fac schimb de banalități, care trimit la diferite reclame de importanță redusă.

Dar mă întreb ce s-ar întâmpla dacă ne-am ruga și dacă ne-ar păsa de sufletele acelor oameni, și dacă ne-am întreba, înainte de orice, dacă nu cumva prioritatea noastră ar trebui să fie reprezentată de Împărăția Cerurilor, care e spirituală și eternă, precum și de jurământul de credință față de Hristos.

2. A doua prioritate a Bisericii este să predice și să ofere învățătură despre adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. În acest fel, oamenii lui Dumnezeu sunt informați și au o viziune biblică despre lume, modelată de valorile Lui.

Dumnezeu nu are nevoie de un vot din partea democraților sau a republicanilor (partide politice americane, n.red.). De fapt, am vești pentru tine: Dumnezeu nu e nici democrat, nici republican. Atunci când vrea să votezi, nu vrea să spui „Îți ofer votul meu, în calitate de republican sau de democrat”. Domnul caută un vot pentru Împărăție.

Domnul îi caută pe copiii Lui care înțeleg că Împărăția Cerurilor și pământul vor fi mereu în conflict.

Vrea să înțelegem că guvernul nu are puterea de a schimba lumea, ci numai de a limita răul. Doar noi avem puterea, prin Duhul Sfânt, de a face o schimbare.

3. A treia prioritate a Bisericii este să fie un model de urmat în ceea ce privește adevărul, dreptatea și virtutea.

Lumea s-a schimbat datorită celor întâmplate în Fapte 2:40-47. Oamenii din Biserica primară trăiau într-o cultură coruptă, cu un guvern corupt, unde nedreptatea și imoralitatea erau la ele acasă. Cu toate acestea, se adunau împreună, se iubeau unii pe alții, și Îl urmau pe Isus. Făceau sacrificii și îndeplineau cele mai profunde nevoi ale societății.

Și noi ar trebui să facem la fel.

Fiecare dintre noi ar trebui să ajute adolescenții care fug de acasă, să se implice în stoparea traficului de persoane, să-i ajute pe cei cu SIDA, indiferent de modul în care s-au ales cu ea. Ar trebui să hrănim săracii și să trăim în societate.

Când creștinii trăiesc ca niște creștini, au de câștigat cel mai mult, și sunt cel mai puternic grup de pe pământ.

Așa că lăsați Biserica să fie Biserică. Haideți să avem o trăire radicală a credinței și să fim modele – nu agende servile care se ocupă de chestiuni minore – ci marea agendă a lui Hristos, și să-L reprezentăm pe El crucificat.

Acesta e rolul Bisericii.

Sursa: Living on the Edge

1197 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.