• Secțiunea „Creștinul și Statul”

    CREȘTINUL ȘI STATUL - În contextul taxelor impuse de imperiul roman, Isus spunea să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Azi, multe acțiuni ale statului ni se par nedrepte - nepăsare, corupție, impozite, legi ce contravin valorilor noastre. Cum ne raportăm corect la stat, ca creștini? Această secțiune abordează probleme delicate contemporane - administrarea finanțelor, mita și corupția, creștinul și politica, problema emigrației, relațiile inter-etnice, raportarea la istorie/trecut.

Vremea alegerilor - Decide sa te rogi pentru tara - de Mirela Petan

Vremea alegerilor - Decide sa te rogi pentru tara - de Mirela Petan

Scris în . Publicat în Creștinul și STATUL.

„Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea şi se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi îi voi tămădui ţara”. 2 Cronici 7:14

 

Este o vreme a alegerilor...acest „dacă” exprimă o relație cauză-efect și, de fapt, înseamnă o alegere din partea noastră.

De câte ori nu am ales corect? De câte ori nu am vrut să alegem ce ne spune Scriptura... pentru că ar fi însemnat pocăință, schimbare de atitudine, ieșire din confort, asumare de responsabilitate. Este comod să te gândești : sunt alții chemați pentru a se smeri și a se ruga, nu eu!

Dar „poporul” nu înseamnă ceilalți, ci tu și cu mine, fiecare în parte și toți împreună. Altfel nu se poate. Românii spun: cu o floare nu se face primăvară. În sezonul acesta de vânturi năprasnice care bat peste țara noastră nu putem să ne mai ascundem capul în nisip, să ne gândim doar la binele propriu, ignorând țara în care locuim, pentru că de binele țării atârnă binele nostru.

mirela petan 250Memoria colectivă se pare că e scurtă, am uitat de vremurile de oprimare am uitat că au existat martiri pentru Hristos în România, am uitat că libertatea a fost câștigată greu și se poate pierde așa de ușor.

Euforia prezentului cu libertatea de mișcare, de exprimare liberă a crezului creștin se pare că ne-a făcut pe cei mai mulți să ignorăm semnalele de avertizare ale Domnului care ne strigă: Treziți-vă, strângeți rândurile, uniți-vă ! V-am dat Har să creșteți, să vă ridicați, să vă interconectați ca și mădulare în Trupul lui Hristos, să vă echipați, să strângeți provizii de hrană tare în inimi și în case prin atât de multe resure pe care vi le-am dat. Dar fiți atenți, vremurile se schimbă rapid, puneți în negoț ce ați primit, luptați pentru libertatea credinței, pentru binele țării, pentru ca Evanghelia să ajungă la toți.

Am învățat atâtea despre umblarea creștină, despre trăirea creștină, dar unde este puterea? De ce suntem așa de ușor de intimidat, așa de ușor de divizat? Unde este revelația unității, a tăriei și a autorității pe care o avem în Domnul nostu Isus?

ACUM - este vremea alegerilor, să–L alegem pe Domnul Isus ca DOMN, să-L facem loc să domnească în inimile, în viețile noastre, în viitorul nostru, în timpul nostru. Să alegem să ne smerim, să ne recunoaștem dependența totală de EL, să renunțăm la autosuficiență, mândrie. Puterea și revelația vin doar prin Isus care domnește în noi, în viața de sfințenie, de Cuvânt, rugăciune, post, adică viața creștină reală. E o senzație falsă de putere pe care o au mulți dintre noi: avem resurse, mașini, tehnică de ultimă generație. Domnul ni le-a dat să le folosim, dar să nu ne lăsăm amăgiți că am fi cineva avându-le; să nu ne bizuim pe caii și carele noastre, ci pe Numele Domnului!

2-3 prayernet

Și nici timpul nu este al nostru - este un talant dat de Domnul, pe care îl risipim cu ușurință, ne fuge ca nisipul printre degete. Să-L facem pe Isus Domn peste timpul nostru, să avem pace în mijlocul furtunii, să răscumpărăm vremea căci zilele sunt rele, să intrăm în odihna Lui care ne păzește sufletele.

Este decembrie din nou. Să-L alegem pe Isus - Darul suprem al lui Dumnezeu pentru noi, care a venit în lume ca să plătească prețul imposibil pentru noi - pentru ca noi să avem parte de veșnicie în Împărăția Luminii.

ACUM este vremea alegerilor. Să alegem să ne unim, să nu mai lăsăm dezbinarea să facă ravagii între noi - și în Biserică, dar și în țară. Căci nu suntem în necunoștiință de tacticile celui rau - „divide et impera”- adică divizează și stăpânește.

Este vremea să ne unim în post și rugăciune mai mult ca oricând pentru România, căci de binele ei atârnă binele nostru. Este vremea să trăim 2 Cronici 7:14 - noi toți, împreună și să cerem de la Domnul milă, Har, vremi de înviorare pentru România.

Să alegem să ne unim în fiecare zi de vineri în post și rugăciune pentru România (Ioel 2:1, 15)

– Pe baza versetului 2 Cronici 7:14 și Daniel 9:5-19, să cerem iertare Domnului pentru păcatele și fărădelegile românilor de azi şi ale înaintaşilor noştri. Să cerem iertarea și mila Sa care biruie judecata! Să cerem curățirea prin sângele Domnului Isus Hristos și vindecare pentru țara noastră.

– Să-L chemăm pe Domnul Isus ca Izbăvitor al României. Să ne rugăm ca Domnul să ridice izbăvitori pentru națiunea noastră - oameni după inima Lui. Să ne rugăm…Tată, vie Împărăția TA, facă-se Voia TA, precum în cer, așa și pe pământ în România.

– Să ne rugăm pentru revărsarea puterii Duhului Sfânt peste țară, pentru vestirea Evangheliei și extinderea TREZIRII în România, pentru ca secerișul Domnului să fie strâns.

– Să ne rugăm pentru noul Președinte al României - un om pregătit de Dumnezeu pentru România pentru acest nou sezon, un om integru, competent, cu dragoste de România și cu frică de Domnul. Să ne rugăm ca România să nu meargă înapoi, ci să meargă pe drumul cel nou pregătit de Domnul! Să ne rugăm pentru toți cei aflați în structurile de conducere ale țării - frică de Domnul, integritate.

– Să ne rugăm pentru PACEA și PROTECȚIA României la granițe și în interior, pentru INTEGRITATEA teritorială a țării. Să ne rugăm pentru protecție față de atacuri împotriva României - armate, teroriste, informatice, economice, media sau la nivelul comunicațiilor. Să ne rugăm pentru strategii înțelepte de apărare și de securitate națională și ca serviciile de siguranță națională ale României să poată depista la timp orice atentat, forme de terorism sau acte de subminare a siguranței naționale.

– Să ne rugăm pentru relaţiile internaționale ale României, pentru alianţele României în contextul actual. Să ne rugăm pentru alinierea României la axe de putere după Voia Domnului. Să ne rugăm ca țara noastră să își mențină deschiderea pentru Israel.

– Pentru expunerea și dezrădăcinarea corupției din țară la nivele înalte, pentru expunerea și anihilarea structurilor ascunse de putere plantate în zone vitale ale țării.

– Să ne rugăm pentru LEGI drepte prin care să fie stăvilit valul de întuneric în țara noastră. Să ne rugăm pentru parlamentarii români să recunoască fundamentele creștine ale României și să le introducă în legile țării, inclusiv in Constituția României.

– Să ne rugăm pentru protecția populației și a țării de epidemii, de dezastre naturale (furtuni destructive, inundații, secetă sau fenomene meteo extreme, de cutremure mari)- Ps 91. Să ne rugăm specific pentru oprirea epidemiei de EBOLA.

Mirela Pețan

Coordonator al Rețelei de Rugăciune pentru România

3ZILE POST RUGACIUNE ROMANIA 16noiembrie2014

Reteaua de rugaciune pentru Romania

Fii parte din Rețeaua de Rugăciune pentru România! Fii parte din lucrarea pe care o face Domnul în România! Fiecare rugăciune e importantă, fiecare creștin poate intra în această rețea! Important este să fim cât mai mulți, în unitate, rugându-ne pentru țara noastră.

Punctele de rugăciune pentru România sunt postate pe site-ul www.prayernet.ro și se trimit în fiecare lună prin email sau poștă la cei ce le doresc.

Ca să le puteți primi prin email sau poștă, vă puteți înscrie prin site, puteți trimite un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau puteți să sunați la 0256 284913.

Domnul să binecuvânteze România!

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
3152 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.