25 de moduri în care te poți ruga pentru Israel

25 de moduri în care te poți ruga pentru Israel

Scris în . Publicat în Israel.

Câteva puncte concrete pentru creștinii care doresc să se roage pentru Israel.

 1. Politica israeliană e dinamică și complicată; uneori sunt implicate peste 20 de partide. Roagă-te ca alegerile să genereze cea mai bună conducere pentru democrația lor.
 2. Knessetul (Parlamentul) israelian, cu 120 de membri, este format din evrei, arabi și etiopieni. Roagă-te ca legile pe care le decretează să producă cele mai bune rezultate pentru toți israelienii.
 3. Roagă-te pentru prim-ministrul și președintele Israelului, ca Domnul să le dea înțelepciue, abilitatea de a-și inspira cetățenii și de a comunica cu lumea în mod profesionist.
 4. Roagă-te ca liderii țării noastre să susțină securitatea Israelului și ca tot mai mulți creștini să se implice politic în beneficiul Israelului.
 5. Roagă-te ca dragostea și căldura dintre evrei și creștini să crească, devenind mai puternici împreună.
 6. Roagă-te ca membrii comunității creștine să rămână statornici în rugăciune și în acțiuni în favoarea Israelului și a comunității evreiești din lume.
 7. Roagă-te pentru prudență, strategii și putere pentru tot personalul armatei din Israel: Forțele de Apărare Israeliene, Forțele Aeriene Israeliene, Marina Israeliană, Poliția, Mossadul, Shin Bet.
 8. Roagă-te ca inamicii Israelului din Gaza, Liban, Siria, Iran, și teroriștii palestinieni să fie îndepărtați.
 9. Roagă-te ca securitatea cibernetică eficientă a Israelului, operațiunile secrete și măsurile defensive să mențină protecția statului.
 10. Roagă-te ca liderii Israelului să creeze strategii cu expertiza lui Neemia pentru a menține suveranitatea Israelului.
 11. Roagă-te ca armata Israelului să aplice cu succes strategiile de apărare de-a lungul granițelor periculoase ale țării: Liban, Siria și Gaza.
 12. Roagă-te ca israelienii să continue să inventeze sisteme de alarmă pentru armament și securitate cibernetică pentru a-și proteja cetățenii.
 13. Roagă-te ca niciun creștin să nu rămână tăcut în ceea ce privește susținerea Israelului, având în vedere că Dumnezeu îngăduie să trăim într-o vreme ca aceasta.
 14. Roagă-te ca Domnul să aline copiii din sudul Israelului. Au crescut sub ploaia de rachete, au văzut cum zmee și baloane pluteau înspre Israel, aprinzând incendii, și cu Alerte Roșii, care îi zoreau să-și caute adăpost în 15 secunde. Sindromul de stres post-traumatic este la cote exagerate.
 15. Hamas, organizația teroristă care conduce Gaza, a distrus peste 1000 de hectare de recolte cu o intifadă de baloane și zmee incendiare. Roagă-te pentru sfârșitul distrugerii economice a agriculturii.
 16. Israelul e forțat să monitorizeze apele Mediteranei de-a lungul coastei Gaza. Roagă-te pentru vigilența Marinei israeliene în curmarea transportului de arme pe mare.
 17. Roagă-te ca evreii să-și reînnoiască speranța, amintindu-și că, secole de-a rândul, Dumnezeu i-a izbăvit, i-a chemat pe nume, și le-a spus: „Sunteți ai Mei” (parafrază, Isaia 43:1). Dumnezeu a păstrat întotdeauna o rămășiță a poporului evreu.
 18. Roagă-te ca aceia dintre creștini care susțin Teologia Înlocuirii să realizeze ce eronată e ideea că ideea că biserica i-a „înlocuit” pe evrei și că aceștia nu mai au relevanță.
 19. Roagă-te împotriva antisemitismului. Din nefericire, unii creștini sunt partizanii boicotului, cesiunii și sancțiunilor împotriva Israelului (BDS) – care e un război economic împotriva Israelului. Roagă-te ca acești creștini să renege această mișcare calomnioasă numită BDS.
 20. Roagă-te ca Domnul „să nu întârzie”, ci să protejeze suveranitatea de capitală nedivizată a Ierusalimului.
 21. Roagă-te ca națiunile să-și deschidă ochii, onorând Israelul pentru numeroasele inovații prin care binecuvântează omenirea.
 22. Forțat de împrejurări, Israelul cheltuie 8,8% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare – o cifră mare pentru o națiune mică. Roagă-te ca dușmanii Israelului să se împuțineze, ca ajutorul oferit săracilor lui să crească.
 23. Populația Israelului numără mai mult de 8 milioane de locuitori, printre care evrei, arabi, creștini, beduini și druzi. Aproximativ 75% sunt evrei. Roagă-te ca, în toată lumea, creștinii să urmeze exemplul lui Corneliu și să doneze mai mult organizațiilor creștine și evreiești care susțin săracii Israelului.
 24. În Israel locuiesc mai puțin de 200.000 de supraviețuitori ai Holocaustului și zeci de mii dintre ei trăiesc în lipsuri. Populația bătrână are beneficii, dar birocrația israeliană se mișcă prea încet pentru a procesa numărul de cereri pentru ajutorare. Roagă-te ca guvernul să se mobilizeze și să-și mărească numărul angajaților care procesează cererile pentru ajutor financiar.
 25. Ebraica este principala limbă a Israelului. Există 35 de „limbi vii” în Israel, datorită aliyah (imigrării). Pavel, care s-a născut în Tars, Cilicia (Turcia de azi), a imigrat în Israel la fel ca evreii de azi, și a trăit în Ierusalim. Roagă-te ca toți imigranții evrei, fie că sunt etiopieni, francezi, ruși, sud-africani, sau americani, să aibă o tranziție excelentă, să învețe ebraica și să-și găsească locuri de muncă.

ierusalim zidulplangerii rugaciune

Sursa: CBN Frontlines. Foto: Shutterstock

3473 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.