Perspectiva creștină a unui jurist asupra conflictelor din Orientul Mijlociu | Andrew Tucker

Scris în . Publicat în Israel.

Eu am crescut în Australia și de 25 de ani locuiesc în Olanda. Sunt căsătorit. Soția mea e olandeză. Tatăl ei a înființat lucrarea Christians for Israel.

Am crescut în Biserica Anglicană. Aveam mulți prieteni evrei, dar nu știam nimicde importanța biblică a Israelului.

Am aflat multe prin această lucrare. Sunt avocat internațional și, în mare parte, treaba mea e în zona drepturilor internaționale în relație cu Israelul.

Eu caut să înțeleg modul în care funcționează sistemul juridic internațional din perspectivă creștină.

Mulți creștini sunt confuzi în ce privește politica Israelului. În mass-media vedem soldați, palestinieni opresați. Ni se prezintă o imagine diferită de cea din Biblie.

Trebuie să înțelegem politica sistemului judiciar internațional. Restaurarea poporului evreu în Israel are multe implicații politice. Multe țări se opun ideii întoarcerii evreilor în țara lor. Sistemul judiciar internațional este folosit, după părerea mea, pentru a stopa acest proces. Ideea e că evreii pur și simplu se întorc în țara lor natală care există de mii de ani. Creștinismul și islamul au apărut mult mai târziu.

Evreii au o conexiune profundă cu Ierusalimul, cu orașe precum Hebron și Betleem sau Siloam. Acestea sunt cunoscute acum ca Cisiordania și Palestina.

Dar scopul lui Dumnezeu este să-i aducă pe evrei în Țara Sfântă, chiar și pe ne-evrei.

Evreii nu consideră că doar ei pot trăi acolo. Vor să locuiască în pace cu vecinii lor, dar locul lor e în Ierusalimul, în Orașul Vechi, Cisiordania. E punctul central din Biblie. Noi încercăm să-i ajutăm pe creștini să înțeleagă care e locul Bibliei în realitatea politică actuală.

Să înțeleagă că ONU are propria sarcină, propriul sistem politic și propriul sistem judiciar internațional. Avem echipe de avocați internaționali în multe țări.

Încercăm să arătăm guvernelor și națiunilor de ce ar trebui să susțină întoarcerea evreilor în Țară.

În cele din urmă, Ierusalimul este o problemă importantă. Au evreii dreptul să conducă și să ajute orașul Ierusalim ?

Ce se întâmplă, de fapt ? Sunt două aspecte. Un aspect biblic și unul judiciar internațional.

Dacă ne întoarcem în istorie și observăm felul în care s-a dezvoltat, înțelegem

că poporul evreu are dreptul să locuiască în Ierusalim și în Cisiordania.

Evreii nu sunt ocupanți străini ai teritoriului unei alte națiuni.

Țara a fost promisă evreilor acum o sută de ani, la finalul Primului Război Mondial, într-o vreme în care țările din Orientul Mijlociu obțineau independență.

Palestina face parte din acestea. Comunitatea internațională a spus

că permite evreilor să-și restabilească patria în Palestina. La fel cum sirienii au devenit Republica Arabă Siriană. La fel și Irakul, Iordania, Libanul, Egiptul.

Cam în acea perioadă și-au câștigat independența. 100 de ani în urmă, comunitatea internațională a spus că va susține poporul evreu să se întoarcă din străinătate, din pogromul din Rusia, din Europa și alte națiuni, să se întoarcă acasă.

A mai spus că-i va ajuta pe arabi să-și dezvolte țările. În ultimii 100 de ani, comunitatea internațională a făcut pași înapoi de la acele promisiuni, până în punctul în care, acum, vrea să interzică evreilor să locuiască în marea parte a Palestinei.

Vor să îi pună pe toți într-un singur loc. Un loc înconjurat de națiuni care, nu numai că se prăbușesc, dar care se opun vehement Israelului.

Unele intenționează să distrugă statul Israel. Noi, făcând parte din comunitatea internațională, avem o imensă responsabilitate să avem grijă de poporul evreu, așa cum ar trebui.

Materiale asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel

967 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.