Sunt evreii din Israel coloniști europeni albi?

Sunt evreii din Israel coloniști europeni albi?

Scris în . Publicat în Israel.

Evreii sunt originari din Israel, locul de proveniență al identității și a culturii lor unice. Prezența lor acolo este atestată documentar și însumează o perioadă de peste 3 000 de ani.

Majoritatea familiilor evreiești israeliene au trăit în Orientul Mijlociu, Africa și Asia înainte de a se întoarce în țara de baștină, Israel.

Evreii care au venit din Europa nu au fost coloniști. Nu reprezentau o putere străină. Pe deasupra, au respins orice identificare cu țările europene. Erau idealiști care aveau drept scop restabilirea și conservarea patrimoniului în unicitatea lui. Ei luptau pentru drepturile garantate tuturor oamenilor: autodeterminare și independență, de care să beneficieze în tărâmul strămoșesc. Cu peste 150 de ani în urmă, evreii au început să se întoarcă într-un număr din ce în ce mai mare.

Au devenit iarăși majoritari în Ierusalim, în anii 1860, și au înființat orașul Tel Aviv în anul 1909. În 1920, comunitatea internațională a recunoscut în mod oficial evreii drept populație indigenă. Între drepturile aferente s-a numărat dreptul de a înființa un nou stat independent pe locurile străbune.

Text preluat din broșura „Despre Israel - răspunsuri la întrebări dificile”. Material produs în parteneriat de StandWithUs și Alfa Omega TV. Broșura e gratuită, descarc-o de AICI.

1562 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.