Masuri posibile contra terorismului. Ridicarea nationalismului si populismului in Europa

Scris în . Publicat în Lume - actualități comentate.

Cum se pot dezvolta aceste acte de terorism in Europa, daca nu se iau masuri?

Dupa opt ani de corectitudine politica in multe domenii, acum se spun lucrurilor pe nume si se iau actiuni concrete. Ramane de vazut cat de consistenta este aceasta pozitie, dar momentan lucrurile au o perspectiva sanatoasa si binevenita. Este posibil ca administratia Trump sa creeze o coalitie care sa lupte efectiv si sa anihileze statul islamic. Pe noi aici in Europa, acest lucru ar trebui sa ne preocupe. Ne rugam ca Dumnezeu sa trezeasca liderii politici din Uniunea Europeana. Exista in acest moment un nivel de antipatie in ce priveste administratia Trump. Acest lucru se intampla si pe fondul temerii ca alegerea domnului Trump ca presedinte al Statelor Unite, Brexitul de anul trecut ce a fost oficializat anul acesta, poate stimula curente nationaliste in tari importante din Europa, precum: Olanda, Franta, Germania, Italia. Tari de importanta majora in ansamblul Uniunii Europene. Administratia Trump a recunoscut ca ISIS este asociat cu un fenomen de genocid. Europa s-a ferit sa afirme clar acest lucru, folosind eufemisme la adresa ISIS.

Ridicarea spiritului nationalist si populismului in Europa

Doua evenimente au propulsat dezvoltarea spiritului nationalist in Europa: Brexitul si alegerea lui Trump. Dincolo de aceste situatii, liderii politici trebuie sa isi puna intrebarea: „de ce aceste evenimente au avut un asemenea impact?” este posibil ca unii dintre ei sa culeaga roadele unor actiuni sau a unor seminte semanate de-a lungul multor ani. Aceasta globalizare fortata si incercarea de a federalizarare a natiunilor Europei si subjugarea suveranitatii nationale in interesul unei elite birocratice de la Bruxelles, este parte a raspunsului care a dus aici.

Exista un curent eurosceptic in crestere, prezent in multe tari din Uniunea Europeana. Cand punem lucrurile din perspectiva biblica, trebuie sa ne dam seama de la inceput ca Dumnezeu iubeste popoarele. El a creat natiunile pamantului si a dorit ca oamenii raspanditi pe toata fata pamantului sa aiba hotare la locuintele lor si acestea nu sunt de natura politica, ci etnica si demografica, pentru ca oamenii sa Il caute pe Dumnezeu. Primele incercari de globalizare le gasim in Scriptura, in cartea Geneza, capitolul 11, atunci cand oamenii se strang sa isi construiasca un turn si sa isi faca un nume pe fata pamantului. Dumnezeu intervine si le strica socotelile. El le incurca limbile, astfel incat oamenii sunt nevoiti sa se raspandeasca pe toata fata pamantului. Dumnezeu este impotriva aceste globalizari anti-Dumnezeu, a unei globalizari autosuficiente, in care oamenii sfideaza planul Lui si incearca sa se uneasca. Spre finalul Scripturii, gasim faptul ca Dumnezeu va judeca Babilonul cel Mare, un conglomerat, un leviatan politic, format din coagularea tuturor fortelor politice din aceasta lume.

Exista o entitate multinationala care transcede diferentele si care a fost infiintata cu binecuvantarea lui Dumnezeu si aceasta este Biserica lui Hristos. Ea este formata din oameni rascumparati din toate natiunile si a fost si este in planul lui Dumnezeu. Dincolo de Biserica, orice constructii umane sunt sortite esecului. De aceea, aceste curente nationaliste reprezinta o frana in calea globalizarii pe care Dumnezeu o condamna.

Realitati si perspective 44 - Actualitatea politica internationala - invitat Marius Birgean - la Alfa Omega TV.

Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV.

Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬

1256 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.