Odihna desăvârșită a lui Dumnezeu - de Joyce Meyer

Odihna desăvârșită a lui Dumnezeu - de Joyce Meyer

Dumnezeu dorește să ne bucurăm de fiecare zi a vieții noatre. Ioan 10:10 spune că Isus a murit ca noi „să avem viață, și s-o avem din belșug [deplină, până când dă pe deasupra]” (Biblia amplificată). În realitate însă sunt atât de mulți oameni care-și declară credința în Isus, dar care nu se bucură cu adevărat de viața lor. Este tragic să vedem că, deși Isus a plătit prețul pentru păcatele noastre, a suferit în locul nostru, sunt totuși creștini care se zbat să supraviețuiască și să depășească fiecare zi.

Cheia spre o viață abundentă în Hristos este trăirea prin credință prin harul lui Dumnezeu. Și aceasta datorită faptului că harul este puterea Sa care lucrează în noi și care ne abilitează să facem tot ce avem nevoie în viață.

Atunci când încercăm să facem totul prin propria noastră putere și Îl scoatem pe Dumnezeu din ecuație, ajungem epuizați și frustrați de toate greșelile și eșecurile noastre. Când ne bazăm însă pe Dumnezeu, intrăm în odihna Lui și ne putem bucura de viață, indiferent de situațiile prin care trecem.

Evrei 4:9-11 spune: „Rămâne, dar, o [deplină și desăvârșită] odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările [oboseala și durerea lucrărilor] lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Să ne grăbim, dar, să intrăm în odihna [lui Dumnezeu; să o cunoaștem și să o experimentăm noi înșine] aceasta… ” (Biblia amplificată).

Odihna lui Dumnezeu nu este odihnă după lucru – este odihnă în timpul lucrului. Este parteneriat cu Dumnezeu în cadrul căruia faci ce te-a chemat El să faci, prin harul Său, și Îi cedezi Lui partea pe care nu o poți face tu. Evrei 4:3 spune în felul următor: „Pe când noi, fiindcă am crezut [care ne încredem în Dumnezeu și ne bazăm cu încredere pe El], intrăm în "odihna" despre care a vorbit El... ” (Biblia amplificată). Începem așadar prin a crede.

Atunci când doar încerc să cred, nu intru în odihna lui Dumnezeu. Când cred însă cu adevărat, am odihnă deplină în El. Trăirea prin credință nu este o viață de zbucium – ci este odihnă. Și poți intra în odihna lui Dumnezeu în orice domeniu al vieții tale.

Am descoperit faptul că stresul din viața mea este cauzat de modul în care abordez situațiile în care mă aflu și de atitudinea pe care o am în diferitele circumstanțe ale vieții mele. A fost ca un punct de cotitură atunci când am realizat că lumea e posibil să nu se schimbe, dar eu pot învăța cum să schimb modul de abordare a provocărilor vieții.

Un mod de a învăța acest lucru este recunoașterea faptului că noi, credincioșii în Hristos, suntem parteneri împreună cu Dumnezeu – noi avem o parte și El are o parte în tot ceea ce suntem chemați să facem. Atunci când nu ne facem partea noastră și încercăm mai degrabă să facem partea lui Dumnezeu, trăim o viață stresantă, plină de îngrijorări, neliniște, frică, lipsită de pace și bucurie.

Lucrul acesta se întâmplă uneori deoarece credem că Dumnezeu ar avea nevoie de ajutorul nostru. Ne gândim la problema noastră – ne frământăm, ne îngrijorăm, încercăm soluții pentru rezolvarea ei. E ca și cum Îi spunem lui Dumnezeu: „Cred că, într-un fel anume, Tu ai nevoie de ajutorul meu, și nu sunt sigur că Te poți ocupa de situația asta.”

Trebuie să înțelegem faptul că îngrijorarea nu duce la nimic! E ca și cum te-ai arunca într-un balansoar, balansându-te o zi întreagă până la epuizare, fără să ajungi undeva. A te încrede în Dumnezeu înseamnă a renunța să te mai îngrijorezi, să argumentezi sau să te neliniștești. În odihna Lui intrăm cu credința unui copilaș – noi trăim prin har prin credință!

Textul din Efeseni 2:8-9 ne spune că suntem mântuiți prin har prin credință. Privim relația noastră cu Dumnezeu și planurile Lui pentru viața noastră în același mod în care privim mântuirea noastră: prin har prin credință.

Și lucrul acesta este posibil deoarece Isus a fost jertfa desăvârșită, atunci când Și-a dat viața pentru noi, luând asupra Lui vina și condamnarea noastră și a plătit pentru păcatele noastre. Printr-o relație personală cu Isus Hristos, noi accesăm harul lui Dumnezeu astfel încât putem să împlinim chemarea Sa pentru noi.

Este uimitor să știm că Dumnezeu este mereu cu noi, oferindu-ne har în fiecare zi pentru tot ce trebuie să facem. Încrede-te în dragostea necondiționată a lui Dumnezeu pentru tine. Fă ce poți să faci, iar restul lasă în seama Lui. Iar atunci când te simți frustrat sau copleșit de situație, de ca și cum nu mai poți continua așa, adu-ți aminte să te oprești, să-ți întorci din nou atenția spre El și să intri în odihna Lui.

Etichete: Joyce Meyer, odihna
2926 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.