Întâlnirea de rugăciune Rugul Aprins continuă chiar și în pandemie

Adaugat la :  15.08.2020

În ciuda restricțiilor determinate de pandemie, întâlnirea de rugăciune „Rugul Aprins” a avut loc și în acest an. Sesiunile au fost organizate de bisericile partenere din Arad, București și Ceica. Ediția a 16-a, deși atipică, a fost axată pe slujire și cu acces online pentru toți cei care au dorit să urmărească sesiunile.

Samuel Caba, organizator, Biserica Râul Trezirii Arad: Ediția aceasta, 2020 a Rugului, merge înainte și nu poate să fie oprită de nimic. Chiar dacă nu e acolo la Ponoară, unde avem acces și putem să ne bucurăm mii și mii de oameni, prin domeniul internetului putem să ne adresăm la mai mulți decât vin la Ponoară.

Răzvan Mihăilescu, organizator, Biserica Râul Vieții București: Suntem bucuroși să fim parte din această mișcare. Suntem bucuroși să facem parte din mișcarea lui Dumnezeu, din mișcarea Duhului Sfânt care este din ce în ce mai răspândită, mișcarea Duhului Sfânt care este din ce în ce mai mare. Așadar vă spunem bun venit de aici, de la București, preluâd ștafeta, așa cum ziceam, de la Arad.

Dacă la bisericile Râul Trezirii din Arad și Râul Vieții din București întâlnirile au avut loc în interior, la Ceica sesiunile au fost organizate în aer liber, în curtea Bisericii Râul Iubirii. Fondatorul acestui eveniment evanghelistic, pastorul Ioan Caba, crede că „Rugul Aprins” este un factor de multiplicare.

Ioan Caba, fondator „Rugul Aprins”: Nu vă spun povești. Aleluia! M-am săturat de povești. Aleluia! Și mă bucur, așa cum fratele spunea, că „Rugul Aprins” arde, bolnavii se vindecă, păcătoșii primesc iertare. Aleluia!

Baza acestor întâlniri care era? Nu omiletica, nu teologia, nu cultele, ci am găsit ce scrie. Și Isus când a fost în Ghetsimani, tare l-am urmărit pe Isus în Ghetsimani, spune: rugați-vă ca să nu cădeți în ispită, rugați-vă și rugați-vă. Și am găsit pe Isus că mai spunea: casa mea se va numi o casă de rugăciune.

Deși, din punct de vedere fizic, oamenii nu au fost împreună cum s-a întâmplat la edițiile precedente, cererile de rugăciune venite pe diverse canale au fost aduse înainte lui Dumnezeu.

Florin Dan: Am citit numele tuturor celor care ați scris, sunt destul de multe, le-am primit de la Alfa Omega, cât și de la Biserica „Râul Iubirii ”, dar promit că o să mă rog pentru ele și în seara asta și mâine cât timp va fi „Rugul Aprins”. De aceea le ridic spre cer și: „Tată, prin numele Domnului, în seara asta ne rugăm ca orice nume scris aici să fie rezolvat prin credință, să fie rezolvate. Pun numele Tău peste orice familie, peste orice persoană să primească mântuire, vindecare, problemele de familie rezolvare, în numele lui Iisus Hristos.

Am perceput că în spiritual s-au întâmplat multe lucruri. Asta am și primit de la Domnul, că în spiritual lucrurile s-au așezat într-o cu totul altă manieră ca și până acum. Oamenii aleargă după ceva vizibil, după ceva care să vadă, dar de data asta cred că Dumnezeu vrea să ne învețe să trăim într-o atmosferă a credinței adică să percepem lucrurile în spiritual dincolo de ceea ce vedem. Pentru că credință înseamnă ceea ce nu vedem de fapt și aici oamenii prea mult bat moneda pe ceea ce se vede. Da, sărbătoarea, bucuria de acolo, simțămintele, dar de data asta Dumnezeu a vrut să ne mute într-o altă zonă, zona credinței, a spiritualului mult mai intensă decât până acum. Cred că vorbeam de mult timp de asta.

Daniel Drumea, Biserica Râul Iubirii Ceica, jud. Bihor: Ediția 2020 „Rugul Aprins” a fost specială, diferită, altfel. Cred că cel mai puternic s-a manifestat Isus Hristos în mijlocul nostru ca un foc care a ars din rădăcini orice formă de frică și de panică, a insuflat credință, ne-a arătat că măștile nu ne pot opri să ne rugăm, să lăudăm numele Lui, să chemăm puterea Lui. Distanțarea socială nu ne poate opri să fim uniți chiar și virtual, și mulțumim televiziunii Alfa Omega că a facilitat acest lucru. Am simțit mereu că suntem mai mulți în duh, suntem uniți, ne adunăm. Dumnezeu ne-a arătat că restricțiile nu pot să-L oprească să vindece. Credem că au fost oameni vindecați, atinși. Eu personal am fost umplut cu bucurie, cu Duhul Sfânt.

Rebeca Moldovan; Luduș, jud. Mureș: Am văzut în timpul rugăciunii în duhul, am înțeles eu cel puțin, personal, modul nou în care vrea Domnul să lucreze. Tot ne-a spus că vrea să facă lucruri noi și poate că noi am anticipat, dar cu mintea noastră de om. Legat de lucrarea la distanță, de cum Domnul vrea să lucrez în mod personal, persoană la persoană. Chiar dacă oamenii nu mai au contact fizic cu un slujitor prin atingere, Domnul vrea să facă o atingere El, în mod direct să-și arate slava atât de puternică încât omul să se alipească mult mai profund de Domnul.