PRIMELE LUNI ALE UNUI BEBELUS...

Adaugat la :  2.05.2018

Posibilitaţi infinite. Imagineaza-ţi o calatorie in spaţiu. Peste o suta de miliarde de galaxii iţi asteapta sosirea si nenumarate stele iţi lumineaza calea. Calatorind cu 161 de kilometri pe ora, ai avea nevoie de 14 saptamani pentru a ajunge pe Luna si de 50 de ani pentru a ajunge pe Marte.

Cea mai scurta distanţa pana la universul urmator este trupul tau. Locuiesti in unul dintre cele mai complexe organisme de pe planeta. Inima ta bate de vreo 104.000 de ori pe zi. Trupul tau produce peste 172 de miliarde de globule rosii la fiecare 24 de ore. Creierul este format din o suta de miliarde de celule nervoase care constituie centrul de comanda ce iţi controleaza trupul. Fiecare celula microscopica lucreaza ca o mica fabrica ce are propriul set de instrucţiuni care transforma nutrienţii in energie, reproducand si realizand sarcinile alocate.

Totul a inceput in momentul conceperii tale.

Ma intreb daca voi avea picioare mari ca ale tatalui meu. Voi fi draguţa ca mama mea ? Cand voi creste mare, voi fi dansatoare ? Ma intreb de ce au bunicile riduri. De ce este fratele meu atat de prostuţ ? Este un bebelus acolo ?

In universul dinauntru, sperma se alatura ovulului si incepe o noua viaţa. Din momentul conceperii sunt stabilite anumite trasaturi de caracter, talente artistice si trasaturi fizice precum marimea picioarelor, culoarea ochilor si sexul. Acele celule primare cresc si se divid cu rapiditate.

La trei saptamani de la concepere, inima ta micuţa incepe sa bata mai sovaitor la inceput, dar apoi primeste putere si e gata sa continue timp de o viaţa. In cea de a patra saptamana, un test de sarcina ii spune mamei tale ca nu e singura. Esti de marimea unui bob de fasole si esti adapostit perfect intr-un loc confortabil de-a lungul peretelui uterului.

Picioarele si braţele tale incep sa se formeze impreuna cu creierul tau, sira spinarii si alte sisteme de organe. In saptamana a sasea, incepi sa faci primele miscari. Deja se formeaza degetele, iar gura si buzele sunt vizibile. Chiar si undele cerebrale pot fi detectate in acest stadiu incipient al dezvoltarii tale.

Intre sase si opt saptamani, mama ta te poate simţi cum te misti, dar ceea ce ea nu stie este ca tu inoţi in lichidul aflat intr-un invelis protector, avand miscarile naturale ale unui inotator.

La 11 saptamani, ai mai mult de cinci centimetri lungime si poţi sta pe unghia degetului mic al tatalui tau. Poţi inghiţi, deschide gura si chiar sughiţa. Toate sistemele de organe exista si sunt active. Rinichii tai incep sa produca urina si imiţi miscarile respiraţiei. La 12 saptamani, ai chiar si amprente. Lungimea ta se va tripla in urmatoarele doua luni si ultrasunetele ne arata un baiat foarte activ sau o fata. La 16 saptamani poţi misca ochii si ţi se formeaza sprancenele.

De vreo cateva saptamani, trupul tau are ceea ce ii trebuie pentru a simţi durerea, incluzand toţi nervii, maduva spinarii si talamusul. Mama ta te poate simţi cum te misti, te intorci si faci chiar si tumbe. Poţi sa-ţi misti degetele de la maini si de la picioare. In saptamana 20 auzi vocea mamei si reacţionezi la zgomote triste. Te trezesti si dormi dupa modelul normal. In timp ce se apropie nasterea, capeţi putere.

In saptamanile ce urmeaza, continui sa cresti si sa te maturizezi in mod dramatic. Impingi pereţii lumii tale de lichid.

Cand cantaresti 3,7 kilograme, esti gata sa faci pasul hotarator. Este o lumina in faţa ta. Cineva striga: E fetita!

Intr-o zi, poate vei fi astronaut.

Afla mai multe despre miracolul vietii: https://alfaomega.tv/pro-viata

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.