MĂRTURISIRE: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashouwer I Episodul 35 52

Adaugat la :  22.06.2020

Noi trebuie să ne identificăm cu păcatele Bisericii. Cineva a spus odată: „Când arăți cu degetul pe cineva, trei degete arată spre noi înșine!”

Trebuie să fim precum Daniel, care a spus: „noi am păcătuit și am greșit”. Probabil că acolo, în Babilon, el a fost cel mai pios om de pe pământ în zilele sale. El a fost un om neprihănit, care s-a încrezut în Dumnezeu într-un mediu ostil și a rămas credincios legilor evreiești cu privire la alimente, în ciuda riscurilor. El a refuzat să mănânce alimente care nu îi erau permise. Ar fi putut să-l coste viața, dar el a ales, mai degrabă, să-L slujească pe Dumnezeu, decât să slujească omului.

Acest Daniel s-a identificat cu păcatele poporului său. Când a văzut că întoarcerea poporului evreu înapoi în Țara Promisă urma să aibă loc în curând, deoarece cei 70 de ani de captivitate babiloniană (Ieremia 29:10) au fost aproape de sfârșit, el nu a spus: Să vedem cum Își va împlini Dumnezeu promisiunea! Nu, ci el a îngenuncheat și s-a rugat: „Doamne, noi am păcătuit. Eu am păcătuit, poporul meu a păcătuit, părinții mei au păcătuit”. El s-a pocăit de păcatele sale și de păcatele altor oameni. El s-a identificat cu păcatele poporului lui Dumnezeu de care aparținea – chiar dacă el însuși nu a făcut nimic rău.

În același fel, fiecare creștin, din fiecare națiune, stat sau popor și din orice epocă, ar trebui să spună aceste cuvinte, fiind parte a Bisericii creștine la nivel mondial: NOI am păcătuit. Dacă se face astfel, faptul acesta va duce la o viață nouă în Biserică, la o reînnoire a credinței și poate chiar la renaștere. Atât timp cât există păcate nemărturisite în viața unei persoane sau a unui grup de persoane, într-o biserică, într-o confesiune sau într-o națiune, Duhul Sfânt nu poate aduce pe deplin binecuvântările lui Dumnezeu (Isaia 59:1-4).

Așadar, acest lucru nu este valabil doar pentru noi personal, ci și pentru Biserică, la modul colectiv, și este un fapt care trebuie trăit și care va avea consecințele practice. „... căci pomul se cunoaște după rodul lui”, a spus Isus în Matei 12:33. Roade cum ar fi: o atitudine smerită, nu plină de mândrie, față de poporul evreu, să nu existe doar la nivel de vorbe (cât mai puține cu putință), ci să existe acțiuni concrete (cât mai multe este posibil). Nu doar să spunem o dată sau de două ori că regretăm atitudinea și atrocitățile Bisericii și țărilor noastre făcute asupra poporului evreu sau acțiunile celor care doar au stat și au privit la ceea ce se întâmpla, condamnând în tăcere acest lucru, dar fără a mișca un deget. Cu siguranță, au existat și excepții pozitive. Părinții mei, de exemplu, au ascuns evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și mulți alți creștini din alte țări ale Europei. Dar Biserica, în majoritatea timpului, a rămas tăcută.

Adevărata pocăință nu se manifestă doar prin cuvinte și fapte sau prin declarații formale, făcute din când în când, în timpul zilelor de comemorare a Holocaustului, ci prin acțiuni de dragoste și solidaritate față de Israel și poporul evreu.

Adevărata pocăință trebuie să fie o atitudine fundamentală pentru biserică atunci când vine vorba de Israel și poporul evreu. Biserica trebuie să stea fermă în solidaritate cu Israel și poporul evreu. Un astfel de act de pocăință din partea Bisericii ar putea avea consecințe pozitive profunde, atât pentru Biserică, dar și pentru Israel și celelalte națiuni.

Nu putem repeta îndeajuns acest lucru: Cruciadele, Inchiziția, Pogromurile și Holocaustul / Shoah sunt roadele formelor de antisemitism creștin și s-au petrecut în lumea creștină. Ne-am învățat lecția? Unii au învățat-o. Dar chiar și astăzi, Consiliul Mondial al Bisericilor pare, mai degrabă, să emită declarații pro-palestiniene și să fie de partea inamicilor Israelului, decât să fie alături de Israel și poporul evreu. Pentru evrei, acest fapt nu este o surpriză. Ei au experimentat asta în lumea creștină în ultimii 2000 de ani.

Totodată, Biserica Romano-Catolică, în ciuda a tot felul de declarații pozitive și a unor declarații de avertizare despre antisemitismul creștin în trecut, nu a recunoscut, de ani de zile, pe deplin Israelul ca stat evreu. Cu toate acestea, noile intenții ale Vaticanului de a obține o relație mai bună cu evreii par să prindă rădăcini. Acest lucru nu înseamnă că Roma își va schimba politica legată de Orientului Mijlociu în așa fel încât să recunoască Ierusalimul ca fiind capitala legitimă a statului Israel și să se întoarcă împotriva națiunilor care negau evreilor acest drept.

Achiziționează cartea „Semnele vremurilor”, de J. J. Glashouwer: https://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/semnele-vremurilor-willem-j-j-glashouwer-produs

Vrei să distingi mai bine vremurile în care trăim? Aici găsești mai multe materiale: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.