Studiu: oamenii cu o atitudine multumitoare sunt mai energici

Adaugat la :  22.12.2014

De mii de ani, Scriptura este foarte clara: Aduceti multumiri. Expertii in sanatate spun si ei acelasi lucru.

Studiile au aratat ca oamenii cu o atitudine multumitoare sunt mai energici, mananca mai bine, au grija de ei si merg la control mai des. S-a dovedit ca aceasta atitudine este benefica si pentru persoanele care au o usoara suferinta, deoarece reduce simptomele negative si ajuta la somn, a afirmat Jeff Jennings, psiholog, universitatea Regent.

Studiul este clar: oamenii multumitori fac fata necazurilor mai bine, au parte de mai putine stari de stres post-traumatic, de depresie si de anxietate.

S-a demonstrat ca multumirea te ajuta sa lupti cu stresul si cu evenimentele negative din viata. Stresul poate fi una dintre principalele cauze ale problemelor fizice. Stresul ne slabeste sistemul imunitar, ne face mai vulnerabili in fata bolilor, a afirmat Jeff Jennings, psiholog, universitatea Regent.

Ca bonus, aceasta atitudine iti poate ajuta familia si prietenii.

Studiile arata tot mai mult ca relatiile au un impact major asupra calitatii sanatatii noastre. Multumirea ajuta la imbunatatirea relatiilor, spunea Jeff Jennings, psiholog, universitatea Regent.

Majoritatea oamenilor nu sunt prea multumitori. De aceea, la centrul Revive Our Hearts oamenii invata cum sa-si dezvolte o atitudine a multumirii, a afirmat Lorie Johnson.

Nancy Leigh Demoss conduce lucrarea care cuprinde un program de radio national. Ea spune ca multumirea incepe prin a-i spune lui Dumnezeu ca nu este dator sa-ti faca niciun bine.

Meritam sa merg in iad, dar Dumnezeu mi-a dat viata vesnica, pe Isus Hristos, pe Duhul Sfant. Daca nu mi-ai da nimic altceva bun in viata aceasta, decat mantuirea, as fi o femeie binecuvantata. Imi voi petrece intreaga vesnicie multumindu-Ti, spunea Nancy Leigh Demoss.

Nancy spunea ca dezvoltarea acestei atitudini necesita munca, la fel ca dezvoltarea muschilor.

Multumirea ar trebui sa fie un stil de viata. Este un obicei. Din pacate, este eclipsata de obiceiurile rele: nemultumirea, murmurare, sublinierea lucrurilor care ne-am dori sa fie diferite. Acest lucru se poate schimba daca ne ridicam privirea de la circumstante si Il laudam pe Dumnezeu pentru minunatia Sa. Multumiti-I lui Dumnezeu pentru ca El este bun, pentru ca iubirea Lui tine pe vecie, a afirmat Nancy Leigh Demoss.

In cartea sa, Alege multumirea, Nancy recomanda ca fiecare sa aiba o zi de multumire si sa pastreze un jurnal in care sa noteze toate binecuvantarile: mari si mici.

Am descoperit ca aceasta disciplina ma ajuta sa fiu constienta de lucrurile pe care s-ar putea sa le uit, sa nu le observ. Cred ca de asta spune Psalmul 103 sa nu uitam de binefacerile Lui, marturisea Nancy Leigh Demoss.

Nu uitati sa le scrieti scrisori celor care v-au binecuvantat.

Poate sa fie un e-mail sau un mesaj pe telefon. Si eu mai fac asta, dar incerc sa scriu felicitari de multumire ca sa-i spun unei persoane ca sunt atat de multumitoare ca s-a gandit la mine, ca este buna cu mine, ca a investit in mine. Daca vei scrie o astfel de scrisoare, ii vei soca pe unii, pentru ca se intampla rar in zilele noastre, spunea Nancy Leigh Demoss.

Nu te opri aici. Exprima multumirea si cu voce tare, de mai multe ori pe zi.

Ne pricepem mai bine sa spunem ce nu avem si ne-am dori sa avem, ce avem si nu ne-am dori sa avem, decat sa-I multumim lui Dumnezeu si altora pentru ceea ce avem, a afirmat Nancy Leigh Demoss.

Pentru o sanatate mai buna faceti un efort sa fiti multumitori in fiecare zi. Nu este usor, dar se merita.

Stire difuzata in Mapamond crestin 544 - decembrie 2014 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/