Un nou centru Teen Challenge in Baia Mare

Adaugat la :  14.09.2018

Problema drogurilor afecteaza societatea noastra, Romania fiind pe ruta traficului cu heroina. Tinerii sunt cei care cad cel mai des in capcana dependentei. Organizatia Teen Challenge deruleaza programe suport pentru persoanele dependente de droguri, iar de cativa ani activeaza si in Romania.

Teen Challenge se gaseste in 130 de tari. Sute de mii de tineri si-au schimbat viata prin puterea transformatoare a lui Dumnezeu. A declarat Catalin Baciu, director Teen Challenge Romania.

Recent, organizatia a deschis un centru in Baia Mare, pentru a veni in sprijinul tinerilor dependenti de droguri si a le oferi o alternativa.

Am intrat in consiliere si am vazut ca si la nivelul orasului Baia Mare exista consumatori (n.r. de droguri) si in presa locala a inceput sa se vorbeasca despre diverse situatii intalnite la nivel de scoli sau cazuri petrecute in barurile din oras. Spre surprindere mea am consiliat baieti care sunt consumatori de droguri si au solicitat ajutor din partea noastra. A mentionat Emanuel Ardelean, director Teen Challenge Baia Mare.

Dupa cum a precizat directorul Teen Challenge Baia Mare, Emanuel Ardelean, aceasta initiativa a fost o necesitate in municipiu.

In anul 2016 statistica arata ca 6,6% din populatia urbana a Romaniei era consumatoare de droguri. Daca facem un calcul si ne raportam la populatia orasului Baia Mare, rezulta ca 136 persoane sunt consumatoare de droguri. A mentionat Emanuel Ardelean, director Teen Challenge Baia Mare.

Invitat la eveniment, directorul Teen Challenge Southern California, Ron Brown, a subliniat motivul pentru care programul rezista de 60 de ani, in intreaga lume.

Motivul pentru care aceasta misiune, Teen Challenge, este la lucru de 60 ani este datorita harului lui Dumnezeu si datorita oamenilor care au avut inima pentru cei pierduti si cu inima zdrobita. A adaugat Ron Brown, director Teen Challenge Southern California.

In prezent, trei persoane urmeaza programul de recuperare in Centrul Teen Challenge Baia Mare.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 739 - septembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri