Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Lecții biblice bazate pe desenele Cartea Cărților pentru școala duminicală

Dacă ești învățător la școala duminicală sau lucrezi cu copiii în cadrul unor programe religioase, îți recomandăm lecțiile Cartea Cărților care îi vor face pe copii să vină cu drag la întâlniri fiindcă sunt dinamice și pline cu activități captivante.

Academia Cartea Cărților - Programa pentru școală duminicală este un program de lecții biblice elementare pentru clasele 1-6, conceput pe module și care permite bisericilor să adapteze programa la nevoile lor individuale: școala duminicală, VBS, programe în timpul săptămânii sau evenimente speciale.

Există 13 module pentru un an. Fiecare modul conține trei lecții în jurul unei povești biblice centrale. Copiii se  bucură de un studiu aprofundat prin lecții în grup mare și mic, și prin discuții ulterioare cu părinții. Prin acest proces, copiii se adâncesc în Biblie, prind curaj prin memorarea Scripturii și aplică ceea ce învață în viața lor de zi cu zi.

Structura acestei programe ajută bisericile să creeze un parteneriat cu familiile, lucrând împreună pentru a oferi îndrumarea spirituală și biblică necesară copiilor.

Ce este un modul?

Un modul este un set de trei lecții bazat pe o povestire biblică. Fiecare modul conține videouri și material de predare pentru trei lecții.

O aventura uriasa Lectia1 CarteaCartilorLecția 1 identifică mesajul biblic din episod. Este introdusă Aplicația practică cu scopul de a-i ajuta pe copii să personalizeze și să includă principiile biblice în viața lor de zi cu zi. În această lecție, copiii urmăresc întreg episodul Cartea Cărților.

Lecția 2 se concentrează pe relevanța mesajului în trecut și prezent. Copiii urmăresc Povestirea biblică pe scurt și videoul despre Contextul biblic care explorează contextul arheologic, istoric și cultural al povestirii.

Lecția 3 scoate în evidență cum mesajul povestirii se încadrează în planul lui Dumnezeu de a-L trimite pe Fiul Său, Isus Hristos, să fie Mântuitorul nostru. Copiii urmăresc Povestirea biblică pe scurt și videoul despre Indicatoare care arată cum povestirea indică spre Hristos sau cum a împlinit El profețiile biblice.


Demo: descărcați de aici lecția 1 corespunzătoare modulului “O aventură uriașă”

Download pdf


Demo: Urmăriți mai jos contextul biblic al povestirii prezentate în episodul “O aventură uriașă”


Demo: Urmăriți mai jos Indicatoarele care ne arată cum povestirea biblică cu David și Goliat indică spre Hristos

curricula 13manuale 1920Modulele sunt tipărite pe 13 manuale diferite, iar videourile sunt disponibile pe USB, ca fișiere MP4, ce pot rula pe orice calculator. Lecțiile sunt disponibile și în format electronic pe USB (ca fișiere PDF). Manualele pot fi achiziționate în forma tipărită + USB, sau doar pe USB. Manualele tipărite sunt full-color, tipar de înaltă calitate, diferitele activități din programă fiind marcate cu culori distincte.
Este necesară achiziționarea celor 13 episoade complete ale sezonului 1.

 


Un scurt reportaj despre Academia Cartea Cărților

 

logo westfield orizontal
Proiect realizat cu sprijinul companiei Westfield.

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.