Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Academia Cartea Cărților, lecții biblice pentru copii - reportaj

Interacțiunea copiilor cu Biblia încă de la o vârstă fragedă este foarte importantă. Studiile arată că 85% dintre creștini Îl primesc pe Isus în viața lor între 4-14 ani.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Biblia ne spune să vorbim copiilor de mici, să punem Cuvântul lui Dumnezeu în inima lor și în mintea lor, ca atunci când vor crește mari să dea rod și să urmeze calea lui Dumnezeu.

Desenele animate care relatează întâmplări biblice sunt o modalitate prin care poate fi captată atenția copiilor, iar proiectul Cartea Cărților reprezintă un astfel de instrument.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Eu am crescut cu Cartea Cărților. Ne uitam la Tele7abc și urmăream Cartea Cărților pe vremuri, cu profesorul Nur, cu casa zburătoare, cu toate desenele. În momentul în care am văzut că a reînceput Cartea Cărților pe limba copiilor din ziua de astăzi am considerat că e un bun manual și un bun obiect de a lucra cu copiii din generația actuală.

Academia Cartea Cărților este o componentă a acestui proiect evanghelistic. Programa a fost folosită deja în localități precum Ocna Mureș și Piatra Neamț. Lecțiile sunt dinamice, interactive și includ clipuri video cu conținut biblic.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: În ziua de astăzi, oricâte povești le-am spune copiilor, nu sunt relevante. Când le arăți un video e mult mai relevant, mult mai interesant pentru ei. Pentru mine Cartea Cărților înseamnă enorm

Marcela Stanciu, Biserica Penticostală Elim – Piatra Neamț: Le este foarte ușor să vizualizeze și asta îi ajută să rețină. Îi ajută să înțeleagă mesajul pe care noi îl transmitem mult mai ușor și ne face nouă, învățătorilor, munca mai ușoară în predare.

Pachetul pentru școală duminicală conține lecții biblice pentru clasele 1-6 concepute pe module. Sunt 13 module pentru un an cu clipuri video și materiale de predare pentru trei lecții biblice.

Copiii participă la studiu în grupe mari și mici, iar prin acest proces ei memorează Scriptura și aplică ce învață în viața lor de zi cu zi.

Ana Maria, Casa Tâmplarului – Cluj-Napoca: La Cluj, în lucrarea cu copiii în care sunt implicată, de multe ori le punem anumite episoade din care tragem concluziile la final. Încercăm să gândim lecțiile și interactiv pentru ei.

Eden Duma, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Studiem Cartea Cărților. În fiecare duminică avem câte un desen și apoi, pe baza desenelor, avem întrebări pentru copii. Ei sunt foarte activi, răspund, le place interacțiunea dintre noi și ei.

Viorica Vereș, Fărău, jud. Alba: E o informație care, după părerea mea, ajunge la copii mult mai ușor fiind adaptată vârstei lor. E o idee bună pentru că îi învață lucruri bune, din Biblie.

Învățătorii de copii din școlile duminicale apreciază proiectul Cartea Cărților.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Pentru noi înseamnă enorm de mult Cartea Cărților. E o platformă foarte bună de a promova credința și de a promova principiile biblice și povestirile din Biblie.

Marcela Stanciu, Biserica Penticostală Elim – Piatra Neamț: Am rămas plăcut surprinsă când am primit kit-ul cu lecții de la Cartea Cărților, că în predare lucrurile erau structurate foarte bine. Nouă, ca și învățători de școală duminicală, ne era foarte ușor să le prezentăm copiilor.

Structura programei pentru școală duminicală Cartea Cărților ajută bisericile să creeze un parteneriat cu familiile pentru îndrumarea spirituală și biblică a copiilor.

Paula Decean, Casa Tâmplarului – Ocna Mureș: Pentru noi ăsta e un principiu de viață. Noi știm că asta e biserica de mâine. Copiii sunt biserica de mâine și vrem să implementăm Cuvântul lui Dumnezeu în viața lor și să-i creștem în cunoașterea lui Dumnezeu și Cartea Cărților este o platformă extraordinară. Oricine pune mâna pe ea, e ceva extraordinar pentru biserică.

Cartea Cărților este un proiect care se adresează în special copiilor, realizat de CBN și dezvoltat de Alfa Omega TV în România din 2016. Află aici mai multe detalii: https://alfaomega.tv/carteacartilor/academia

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 804 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

UNIVERSUL CARTEA CĂRȚILOR

Despre Cartea Cărților

Despre Cartea Cărților

Descoperiți ce își propune seria multi-media Cartea Cărților, aflați informații despre cele 39 de episoade (3 sezoane), precum și descoperiți personajele din Cartea Cărților, alături de care copiii descoperă Biblia.
Noutățile CC

Noutățile CC

Ultimele noutăți ce țin de proiectul Cartea Cărților, ce spun oamenii despre aceste desene, statistici, știri și reportaje, anunțuri despre evenimente din țară, precum și resurse gratuite din universul Cartea Cărților
Susține proiectul CC

Susține proiectul CC

Ajutați-ne să ajungem la cât mai mulți copii cu mesajul Evangheliei, să putem crește împreună o generație care influențează prin valori sănătoase pe cei din jur, acasă, la grădiniță și la școală.
Aplicația mobilă CC

Aplicația mobilă CC

Descoperiți aplicația mobilă CC pentru tabletă/telefon. Episoade întregi. Jocuri biblice distractive. Biblia interactivă pentru copii. Universul personajelor biblice. Poze și video, trivia și provocarea biblică zilnică.
Site-ul Cartea Cărților

Site-ul Cartea Cărților

Carteacartilor.tv - un site distractiv și sigur pentru copii, unde ei pot învăța despre Biblie în timp ce se joacă, memorează versete, descoperă personaje și întrebări din Biblie, secvențe din desene și episoade.
Episoadele pe DVD

Episoadele pe DVD

Comandați episoadele CC pe DVD! Fiecare album DVD conține un sezon complet, cu 13 episoade fiecare a câte 25 de minute (39 în total). Mai avem și un devoțional interactiv pentru copii și multe alte materiale.
Biserici/Organizații: Academia Cartea Cărților

Biserici/Organizații: Academia Cartea Cărților

Academia CC conține 40 de lecții multimedia de școală duminicală concepute pentru clasele I-VI, inspirate din istorisirile biblice ale primului sezon Cartea Cărților, cu mesaj biblic, jocuri și activități.
Biserici/Organizații: Evenimente evanghelistice

Biserici/Organizații: Evenimente evanghelistice

Oferim asistență, idei și costumul Memo pentru biserici/organizații care doresc organizarea de evenimente evanghelistice, în care să proiecteze un episod CC și să învețe cu copiii Poemul Mântuirii.
Televiziuni: Difuzarea episoadelor Cartea Cărților

Televiziuni: Difuzarea episoadelor Cartea Cărților

39 episoade de 26 min - desene animate de înaltă calitate, dublate în română, disponibile pentru difuzare pe televiziuni partenere. Proiect bazat pe seria clasică Cartea Cărților, difuzată de TVR în anii ’90.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.