Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cartea Cartilor a ajuns la copiii din judetul Bihor

Proiectul de evanghelizare a copiilor Cartea Cartilor a ajuns in comunitatea de rromi din comuna bihoreana Tinca.

Fundatia „People to People” din Oradea in parteneriat cu Alfa Omega TV a organizat un eveniment evanghelistic in Baile Tinca, in cadrul proiectului Scoala Primara Crestina ProRoma.

Fundatia People to people din Oradea, implicata in proiectul de educatie formala de la Tinca, la scoala privata pentru copiii de romi, a organizat un eveniment la Baile Tinca. Au fost invitati un numar mare de copii atat din comuna cat si din sate apropiate ca Dumbrava, Cauas, Gurbediu, Tulca si altele, pentru a-l intalni pe Nemo. Au urmarit impreuna un episod din seria Cartea Cartilor si au avut parte de un mesaj scurt de incurajare. A spus Nicu Gal, presedintele Asociatiei „People to People”.

Am organizat evenimentul de astazi intitulat Copilul este un miracol deoarece vrem sa scoatem in evidenta ca acesti copii, in special cei cu care lucram noi, copiii de etnie roma, sunt un miracol. A spus Daniela Tutos, director la Scoala Primara Crestina ProRoma din Tinca.

Copiii au vizionat episodul „Miracolele lui Isus” din Cartea Cartilor, au cantat si s-au jucat.

Am dorit ca sa vizioneze acest film, despre miracolele lui Isus, ca ei sa constientizeze ca Dumnezeu este Cel care ne poarta de grija in fiecare zi si poate sa implineasca nevoile noastre. A adaugat Daniela Tutos, director la Scoala Primara Crestina ProRoma dinTinca.

Copiilor le place sa vina in excursie, ei stiau de acest film deoarece avem si noi la gradinita seria veche de la Cartea Cartilor. De obicei, punem aceste filme la sarbatori, iar copiii abia asteapta.” A spus Monica Fabian, educatoare la gradinita Eldad Tulca.

Desenele animate Cartea Cartilor sunt folosite si la Centrul de zi Dumbrava din judetul Bihor, astfel incat mesajul Bibliei sa poata fi asimilat de cei mici.

Am auzit ca a venit Alfa Omega TV cu Memo, de altfel, copiii stiau de aceste desene. Achizitionasem seria Cartea Cartilor, iar copiii erau innebuniti dupa Memo. Ei sunt putin mai timorati, mai retrasi de felul lor, dar cred ca a fost un context bun in care sa relationeze cu alti copii. Si cred ca ceea ce s-a facut astazi si ceea ce se face in continuare este o alta caramida care se pune la temelia vietii lor. A spus Costel Alexandru de la Centrul de zi din Dumbrava.

Un alt eveniment dedicat copiilor a fost organizat la Centrul Crestin Betania din Oradea. Aici a fost vizionat episodul „Intoarcearea fiului risipitor” din Cartea Cartilor.

Poemul Mantuirii din desenele animate Cartea Cartilor a devenit cantecul preferat in sute de case de romani. Copiii il pot canta cu prietenii lor la scoala, la after-school sau in biserica.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 727 - 24 iunie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.