E Israelul vinovat de epurare etnică și genocid?

E Israelul vinovat de epurare etnică și genocid?

Scris în . Publicat în Israel.

Acestea sunt injurii dezumanizatoare și care incită la ură împotriva isreaelienilor.

Potrivit spuselor lui Benny Morris, cel mai proeminent istoric al crizei refugiaților palestinieni, în cursul războiului din 1948 „nu s-a efectuat niciun fel de epurare etnică”. În ceea ce privește problema părții care a creat refugiații, „responsabilitatea este divizată între [Israel], palestinieni și țările arabe, cu o enormă răspundere de partea palestinenilor, care au dat naștere conflictului”, după cum aflăm din scrierile lui Benny Morris.

Când Israel și-a declarat independența, a oferit cetățenie tuturor arabilor din țară. O mie șase sute de persoane au acceptat, iar, la momentul de față, populația arabă din Israel se ridică la cifra de 1,8 milioane.

În mod similar, numărul palestinienilor din Cisiordania și din Gaza a crescut masiv după momentul începerii conflictului. Atât israelienii, cât și palestinienii au suferit grozav; acuzând oricare dintre părți de genocid sau purificare etnică este o dovadă de ignoranță și constituie o ofensă la adresa victimelor acestor crime.

În cinci ani de război, în Siria au fost omorâți de patru ori mai mulți oameni decât au murit în toiul întregului conflict arabo-israelian cu începere din anul 1920. Termenul „genocid” a fost creat în urma exterminării a șase milioane de evrei. Cei care îl folosesc acum pentru a defăima statul Israel nu fac altceva decât să-și dea pe față propria ură.

Text preluat din broșura „Despre Israel - răspunsuri la întrebări dificile”. Material produs în parteneriat de StandWithUs și Alfa Omega TV. Broșura e gratuită, descarc-o de AICI.

1658 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.