Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Reportaj - Mulți musulmani devin creștini

Vizitări supranaturale din partea lui Isus zguduie Orientul Mijlociu

Când lumea vede acțiunile barbare ale Statului Islamic, există tendința de a se vorbi despre război sau despre lipsa de speranță și înfrângere. În ciuda răului, reporterii CBN s-au întâlnit cu niște creștini din Kurdistan care spun că Dumnezeu lucrează în zone în care ai impresia că domnește răul. Iată câteva povești ale unor întâlniri supranaturale cu Isus, iar acestea au loc în Orientul Mijlociu. În timp ce SIIL cucerește părți din nordul Irakului și persecută minoritățile creștine, în timp ce Iranul continuă să înăbușe libertatea religioasă, s-a întâmplat ceva surprinzător: Evanghelia a început să se răspândească.

maimultdecatviseARTICOL-VIDEO: Mai mult decât vise - 5 mărturii ale unor musulmani convertiți în urma unor experiențe supranaturale

„Deși întunericul vine, încercând să elimine sarea și lumina, luând vieți și aducând durere și suferință, vedem totuși creșterea prezenței lui Dumnezeu, a închinării, a rugăciunii, a experimentării lui Isus, iar oamenii se deschid față de Evanghelie, primindu-L și urmându-L pe Isus, chiar și cei din mediul musulman”, spune Fabian.

Fabian conduce o casă de rugăciune în Kurdistan. El ne-a spus despre oameni care au avut întâlniri supranaturale cu Isus: „Sunt oameni din aceste locuri, din tabere de refugiați, chiar din locuri care au fost ocupate de SIIL, oameni de aici care Îl întâlnesc pe Isus în vise și viziuni.”

Aceste întâlniri divine nu sunt limitate doar la zonele controlate de SIIL. Este un fenomen care are loc în Orientul Mijlociu. Reporterii s-au întâlnit cu niște iranieni care vizitau Kurdistanul, ei ne-au vorbit despre experiențele lor. Nu folosim numele reale pentru siguranța lor.

aparitii cristice titlu 660ARTICOL: Apariții cristice - semne și minuni în lumea musulmană

„Într-una dintre nopți, în timp ce eram în pat, am început să visez și Lumina îmi vorbea așa cum vorbesc eu acum. Îmi vorbea, mă chema pe nume și îmi spunea: Vino! Te voi mântui și te voi salva. Dar nu am înțeles”, mărturisea Ana.

Această decizie a urmat la scurtă vreme pentru Ana și mama ei: „După aproape șapte luni, am luat decizia de a-L urma pe Isus cu toată inima. Când am venit aici, ne-au explicat despre Hristos și despre Împărăția Lui conform Evangheliei. Am realizat că visul meu fusese despre Isus. El ne cheamă să ne mântuiască și să ne dea odihnă, să ne dea viață. Dacă oamenii ar ști despre credința mea, m-ar respinge. E vorba despre persecuție socială. Dacă guvernul ar ști despre credința mea, aș fi executată sau spânzurată imediat, pe stradă”, spunea Ana.

Clara a venit la credință cu ajutorul versetelor și a unei prietene: „Când citeam Biblia, nu îi puteam ruga pe alții să-mi explice pasajele. Când am mers la facultate, am cunoscut o fată din Armenia și i-am pus multe întrebări despre cum trăiesc, cum se închină. Am întrebat multe despre viața de creștin. Răspunsurile ei m-au determinat să iau o decizie. Hristos mi-a adus multe binecuvântări. Mi s-au întâmplat lucruri pe care nu le pot descrie în cuvinte. De câte ori mă rog și îmi aduc sentimentele și inima înaintea lui Dumnezeu, simt cum mâna Lui îmi atinge și îmi mișcă inima.”

orientul mijlociu scurta istorieARTICOL: Istoria pe scurt a Orientului Mijlociu, din perspectivă creștină

Acest bărbat, pe care-l vom numi Denis, a avut și el un vis: „În vis, îmi amintesc că am văzut semne pe fața Lui și că purta o coroană, o coroană de rege. O lumină foarte puternică ieșea din fiecare parte a trupului Său și multă lume se închina înaintea Lui. Amintirea e vie în memoria mea și este cu mine în fiecare zi. Îmi amintesc că aveam impresia că tocmai văzusem cerul. Mi-a arătat multe lucruri de când cred în Isus, dar visul acela a fost un punct de cotitură în viața mea.”

Denis a fost întrebat dacă sunt și alți oameni în Iran care vin la Isus: „Da, mulți oameni vin la Hristos prin vise. Nu îți poți imagina cum li Se arată Isus. Am impresia că toată lumea caută un cămin, caută adevărul. Poporul iranian trece printr-o perioadă dificilă. Singurul care poate schimba această situație este Hristos. Rugați-vă, vă rog, și îndemnați-i și pe alții să se roage ca Iranul să experimenteze puterea învierii.”

Foști musulmani vorbesc despre declinul islamului

Alfa Omega TVȘtirile prezintă că islamul o să devină cea mai răspândită religie din lume, dar islamul se confruntă cu o criză. Faptele îngrozitoare ale grupării SIIL, săvârșite în numele lui Allah, și exemplul violent al lui Mahomed, i-au îngrozit pe musulmanii care acum își pun întrebări legate de propria credință.

Misionari din lumea musulmană spun că tot mai mulți musulmani se convertesc la creștinism începând cu 11 septembrie 2001 decât au făcut-o în cele 14 secole de existență ale islamului. Mulți păstrează secretă convertirea deoarece se tem pentru viața lor. Un tânăr student din Londra, dintr-o familie de imigranți pakistanezi, a renunțat la islam după ce un studiu l-a convins de un lucru: Coranul s-ar putea să nu fie adevărat.

„Dacă cineva renunță la islam, este renegat de familie. Membrii familiei sunt primii care îl abandonează. Prietenii săi îl vor respinge. Va fi omorât sau persecutat. Mulți dintre prietenii mei mi-au spus: ‚’Asta e ultima dată când vorbesc cu tine, deoarece l-ai dezonorat pe profetul Mahomed, ai dezonorat islamul”, spunea Imram. El nu a devenit încă creștin, dar studiază Biblia și spune despre creștinism că este superior islamului. Unii dintre foștii musulmani devin atei, dar alții descoperă un Dumnezeu care iubește.

„Din cauza SIIL, mulți devin creștini”, spunea pastorul Fouad Rasho. În Suedia, pastorul Fouad Rasho, el însuși un imigrant din Siria, a botezat peste 100 de foști musulmani: „În fiecare săptămână întâlnesc cel puțin o persoană care vrea să afle despre creștinism, despre Biblie. Aceștia sunt supărați pe islam și nu mai vor să fie musulmani.”

Când vine vorba de religie, Europa este numită “noul continent întunecat”. Unii din musulmanii de aici se simt prinși între ateism și islamul radical, dar văd în creștinism o rază de speranță. Când Nassim ben Iman a imigrat dintr-o țară musulmană cu părinții în Germania, acesta își amintește cum se gândea că dacă Germania este o țară creștină, atunci creștinismul este o religie moartă.

„Goliciunea care apare la televizor se datorează religiei. Concubinajul se datorează religiei”, spunea Nassim ben Iman.

Nasim a descoperit adevăratul creștinism. Astăzi este un evanghelist care aduce la Hristos musulmani și ne-musulmani: „Când oamenii înțeleg cine este Isus, atunci Îl iubesc și Îl urmează pe El. Când musulmanii înțeleg tot mai mult cine este Mahomed, ce este Coranul și istoria, atunci părăsesc islamul.”

islam in europa procente 1700ARTICOL: Islamul în Europa

Rachid spunea că islamul se va prăbuși. Fratele Rachid este fiul unui imam marocan care timp de 16 ani a ascuns faptul că a devenit creștin. Acum, este gazda unei emisiuni creștine în limba arabă, „Daring Questions”, în care îi provoacă pe musulmani să-și pună întrebări cu privire la credința lor.

„Mulți musulmani, când văd ce face SIIL, decid să părăsească islamul. Unii devin atei. În lumea musulmană există un val puternic de ateism. De asemenea, e și un val uriaș al convertirii la creștinism. Niciodată nu am mai văzut așa ceva. Islamul nu s-a mai confruntat cu așa o criză’’, spunea Rachid.

Nassim spunea că islamul pare să fie puternic, dar acesta nu face decât să profite de golul spiritual existent în țările creștine mai slabe: „Cea mai mare putere a islamului este slăbiciunea creștinilor. Ceea ce s-a întâmplat în Germania, în Europa și în toate țările occidentale...”

introducere in islam 1500ARTICOL: Introducere în Islam

Deși pare că islamul și-a propus să cucerească Occidentul, fratele Rachid le spune creștinilor că nu trebuie să se teamă din cauza islamului, o credință despre care el crede că moare încetul cu încetul: „Islamul nu este instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a judeca Occidentul. Cred că oamenii se tem din cauza lucrurilor pe care le văd la știri, dar chiar și violența este un semn al prăbușirii”, spunea Rachid.

Reportaje difuzate în emisiunile Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline. Urmăriți ultimele știri creștine în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 20, la Alfa Omega TV sau online, la adresa: www.alfaomega.tv/stiri.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.3 - Înțelegerea vremurilor (mai-iunie 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

intelegereavremurilor campanieAOTV

Etichete: intelegerea vremurilor, orientul mijlociu, musulmani, islam, sfarsitul vremurilor, revista, campanie tematica, saptamana tematica, persecutie, viziuni

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.