Ian Green - Conceptul de Talmidim

Adaugat la :  12.12.2018

Talmidim este un termen ebraic care ne ajuta sa intelegem procesul ucenicizarii.

Majoritatea bisericilor vestice folosesc acest termen cand vorbesc despre a face ucenici. Procesul lor consta in 6 sau 7 studii biblice.

Se considera ca cei care le-au urmat au absolvit ucenicizarea si isi pot vedea de treburi.

Ucenicizarea este o metoda ebraica bazata pe gandirea si literatura ebraica.

Cand Isus vorbeste despre ucenici si ce sunt ei...

Una dintre primele reguli ale interpretarii biblice este sa aflam ce se intelegea prin acele cuvinte in vremea cand au fost rostite. Pe atunci, aveau la dispozitie literatura ebraica, in special Vechiul Testament.

Talmidim ne spune cum se fac ucenicii. Ucenicizarea era prioritara pentru Isus. Isus nu ne-a spus sa mergem si sa plantam biserici, ci sa mergem si sa facem ucenici. Nu ne-a spus sa construim biserici, ci sa mergem si sa facem ucenici. Nu ne-a spus sa adaugam Bibliei cat de multe reguli putem pentru a o face pe cat de legalista posibil. Ne-a spus sa mergem si sa facem ucenici.

Nu cred ca Si-a retras porunca. Cred ca este valabila si azi.

Noua, Bisericii, ne-a fost greu sa intelegem fiindca nu am facut o interpretare biblica temeinica. Nu ne-am intrebat ce a insemnat termenul pentru cei care l-au auzit pentru prima data.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.