Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Mihai Lundell, OCI Romania - aspecte pozitive si negative despre crestinii evanghelici din Romania

Adaugat la :  26.06.2019

Perspectiva personala cu privire la crestinii evanghelici romani - Vreau sa incep cu o perspectiva pozitiva. In Romania tot timpul am admirat perseverenta credinciosilor de-a lungul anilor. Eu nu am cum sa inteleg cum ar fi fost sa traiesc in timpul comunismului, admir oamenii care au supravietuit si care au dus credinta mai departe. Si foarte multi din oamenii in Romania stiu Biblia, stiu foarte bine multe versete pe de rost.

Pe de alta parte, daca vrem sa numim elefantul in mijlocul camerei, Romania intr-adevar este cunoscuta in intreaga lume ca avand una din cele mai legaliste comunitati evanghelice din lume. Si daca nu ma credeti, vorbiti cu oameni pe strada si intrebati-i: „Ce parere aveti despre pocaiti?” Si o sa aflati toate minunile si toate parerile.

Si m-au mirat oamenii care zic: „La noi nu e legalism, nu stiu ce e”. Dar atunci de ce oamenii sunt mai interesati de bisericile independente? Pentru ca e mai lejer si nu se simt judecati. Nu vreau sa zic ceva gresit, nu condamn pe nimeni, si eu am frecventat bisericile din fiecare cult si stiu oameni credinciosi in fiecare din ele. Dar in Romania o piedica pentru oameni sa se intoarca la Dumnezeu este legalismul din Biserica.

Mi-ati spus sa fiu deschis: Cand a fost Cupa Mondiala de fotbal in Brazilia in 2014, am stat foarte mult de vorba cu necrestini, am fost jurnalist in trecut. Si i-am intrebat, am luat peste 50 de interviuri cu necrestini: „Ce parere aveti despre pocaiti?” Ei mi-au zis 3 lucruri. Majoritatea vad ipocrizie, judecata si, interesant, foarte multi barbati au zis: „N-am mai vazut oameni sa aiba o parere mai proasta despre femei decat la pocaiti. Va las cu provocarea asta din partea oamenilor neevanghelici, romani care au zis ca femeia nu e foarte bine tratata la pocaiti si ca ei au observat lucrul acesta.

Interviul complet cu Mihai Lundell, director One Commission Romania si statistici privind bisericile evanghelice din Romania: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/8807-bisericile-evanghelice-din-romania-in-2018-oportunitati-de-misiune

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.