Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
MEDIACENTER Alfa Omega TV - Peste 10.000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculator, tableta sau telefon. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta in mediacenter.

Mihai Lundell, OCI Romania - principalele proiecte ale organizatiei OCI si rolul ei in Romania

Adaugat la :  26.06.2019
Vizualizari :  14
+ Add To

Ca organizatie noi suntem unici intr-un fel. O data la 2-3 ani, facem o evaluare sa vedem in ce directie ne calauzeste Dumnezeu. Noi mergem intr-o tara unde suntem invitati de Alianta Evanghelica. Si Alianta Evanghelica din Romania ne-a invitat sa facem o cercetare la nivel de tara la fiecare judet unde sunt biserici, unde sunt localitatile fara nicio adunare.

De-a lungul anilor, ceea am fost invitati sa predam la Institutul Baptist, Penticostal, Crestin dupa Evanghelie si am fost si invitati sa vedem cum putem sa crestem ucenicizarea in jurul Romaniei si dincolo. Am vazut in 2000-2002 ca din Romania au inceput sa se ridice misionari transculturali si dupa aceea am putut sa fim un fel de mentori pentru ei, antrenori in procesul de a merge in misiune.

Mai recent predam si cursul Kairos, un curs de pregatire, fiecare sa stie care ii este rolul in Marea Trimitere, sa se roage pentru un misionar, sa sustina financiar, sa ma duca in misiune sau sa fie cel care primeste, sa gazduiasca oameni acasa.

Acum, in Romania, vedem nevoia de oameni care sa faca ucenici, vedem multi oameni care s-au botezat, dar nu stim ce sa facem cu ei dupa aceea. Ii lasam singuri sau vrem ca ei sa creasca tot mai mult in procesul de sfintenie si sa se apropie de Domnul?

Dar cel mai multi vedem ca este nevoie ca noi, care venim din afara Romaniei, sa dam stafeta la romani. E timpul ca romanii sa se ridice mai mult. Parerea mea este ca romanii nu au nevoie de straini sa le zica ce sa faca si am vazut tot mai mult, nu prea sunt deschisi sa auda ce parere au strainii. Si e bine, asta inseamna ca Romania a crescut si ca este timpul ca mai multi dintre noi sa facem pasul in spate. E timpul ca romanii sa se ridice si sa faca lucrarea la randul lor.

Romanii au nevoie de oportunitati sa incerce, poate sa esueze si sa invete din esecuri, altfel nu au cum sa invete. Noi toti, si Billy Graham, si Ravi Zacharias – toti au invatat, au incercat ceva, au falimentat si au invatat cum sa imbunatateasca lucrurile, sa faca mai bine. Si cred ca si romanii au nevoie de cineva care sa le zica romanilor: Este ok, puteti si voi, sunteti capabili, destepti. E nevoie ca romanii sa fie provocati sa se ridice.

Interviul complet cu Mihai Lundell, director One Commission Romania si statistici privind bisericile evanghelice din Romania: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/8807-bisericile-evanghelice-din-romania-in-2018-oportunitati-de-misiune

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Perspectiva personala cu privire la crestinii evanghelici romani - Vreau sa incep cu o perspectiva pozitiva. In...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 39

Vad multe parti bune dupa cei 20 de ani de slujire in Romania. Au fost si lucruri pe care le-am gresit si eu, lucruri...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 17

Pentru Romania, statisticile la ora actuala pentru 2018 aduc vesti bune, dar si vesti rele. O sa incep cu partea din...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 27

In 2018, 989 comune si peste 5000 de sate din Romania nu au nici o biserica evanghelica! Totusi, numarul localitatilor...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 9

Cea mai mare crestere la crestinii evanghelici din Romania in ultimii 10 ani este la bisericile independente, si...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 42

Ca organizatie noi suntem unici intr-un fel. O data la 2-3 ani, facem o evaluare sa vedem in ce directie ne calauzeste...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 14

Aici toate inregistrarile conferintei Pasiune pentru Hristos, de echipare pentru lucratorii crestini:...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 26

Subiecte: Responsabilitatea bisericii: sa vesteasca Evanghelia si sa vindece bolnavii; Ce inseamna sa fii plin de...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 0

Subiecte: Iesirea din seceta nu se intampla instantaneu, ci este un proces; Pericolul de considera slujirea drept...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 1

Aici toate inregistrarile conferintei Pasiune pentru Hristos, de echipare pentru lucratorii crestini:...

Categorie: Biserica-Imparatie
Vizualizari: 0
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.