Mihai Lundell, OCI Romania - principalele proiecte ale organizatiei OCI si rolul ei in Romania

Adaugat la :  26.06.2019

Ca organizatie noi suntem unici intr-un fel. O data la 2-3 ani, facem o evaluare sa vedem in ce directie ne calauzeste Dumnezeu. Noi mergem intr-o tara unde suntem invitati de Alianta Evanghelica. Si Alianta Evanghelica din Romania ne-a invitat sa facem o cercetare la nivel de tara la fiecare judet unde sunt biserici, unde sunt localitatile fara nicio adunare.

De-a lungul anilor, ceea am fost invitati sa predam la Institutul Baptist, Penticostal, Crestin dupa Evanghelie si am fost si invitati sa vedem cum putem sa crestem ucenicizarea in jurul Romaniei si dincolo. Am vazut in 2000-2002 ca din Romania au inceput sa se ridice misionari transculturali si dupa aceea am putut sa fim un fel de mentori pentru ei, antrenori in procesul de a merge in misiune.

Mai recent predam si cursul Kairos, un curs de pregatire, fiecare sa stie care ii este rolul in Marea Trimitere, sa se roage pentru un misionar, sa sustina financiar, sa ma duca in misiune sau sa fie cel care primeste, sa gazduiasca oameni acasa.

Acum, in Romania, vedem nevoia de oameni care sa faca ucenici, vedem multi oameni care s-au botezat, dar nu stim ce sa facem cu ei dupa aceea. Ii lasam singuri sau vrem ca ei sa creasca tot mai mult in procesul de sfintenie si sa se apropie de Domnul?

Dar cel mai multi vedem ca este nevoie ca noi, care venim din afara Romaniei, sa dam stafeta la romani. E timpul ca romanii sa se ridice mai mult. Parerea mea este ca romanii nu au nevoie de straini sa le zica ce sa faca si am vazut tot mai mult, nu prea sunt deschisi sa auda ce parere au strainii. Si e bine, asta inseamna ca Romania a crescut si ca este timpul ca mai multi dintre noi sa facem pasul in spate. E timpul ca romanii sa se ridice si sa faca lucrarea la randul lor.

Romanii au nevoie de oportunitati sa incerce, poate sa esueze si sa invete din esecuri, altfel nu au cum sa invete. Noi toti, si Billy Graham, si Ravi Zacharias – toti au invatat, au incercat ceva, au falimentat si au invatat cum sa imbunatateasca lucrurile, sa faca mai bine. Si cred ca si romanii au nevoie de cineva care sa le zica romanilor: Este ok, puteti si voi, sunteti capabili, destepti. E nevoie ca romanii sa fie provocati sa se ridice.

Interviul complet cu Mihai Lundell, director One Commission Romania si statistici privind bisericile evanghelice din Romania: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/8807-bisericile-evanghelice-din-romania-in-2018-oportunitati-de-misiune