Mihai Lundell, OCI Romania - Statistici - Bisericile Evanghelice din Romania

Adaugat la :  26.06.2019

Pentru Romania, statisticile la ora actuala pentru 2018 aduc vesti bune, dar si vesti rele. O sa incep cu partea din vest. Judetul Arad este unul dintre cele mai evanghelizate judete din toata Europa. Timis a crescut in 6 ani cu peste 7000 de noi credinciosi. Sunt vesti bune. Caras Severin are cea mai mare crestere a judetului.

Dincolo de Carpati, in partea de est in Dobrogea arata altceva si in Tulcea, Valcea, Vrancea si in Muntenia, situatia e altfel. In Vrancea a scazut numarul de biserici evanghelice fata de 2012. Tulcea are cel mai mic numar de credinciosi evanghelici, iar Valcea cel mai mic procent de crestini evanghelici.

Dar totusi Bucurestiul a ajuns la procentul tinta, a ajuns la 1% crestini evanghelici, si sunt frati care s-au rugat si s-au straduit ani de zile ca Bucurestiul sa ajunga la 1%. Au ajuns, dar mai degraba pentru ca populatia Bucurestiului a scazut.

Si putem sa ne laudam singuri aici in Romania, dar trebuie sa ne dam seama ca populatia Romaniei este intr-o scadere profunda. Avem cea mai scazuta rata a natalitatii in toata Europa si sunt judete care in 6 ani au pierdut peste 100.000 de locuitori.

Unii dintre cei care au plecat in strainatate au fost crestini evanghelici. Sunt judete in care nu s-au botezat multi, nu au crescut numarul de noi credinciosi venind in biserica fata de cei care au plecat si aici arata ca Biserica ar fi in scadere. Dar e datorita faptului ca multi crestini evanghelici s-au dus in Diaspora sa lucreze. Toata Romania se afla intr-o scadere, si nu e de mirare ca si Biserica e in scadere.

Interviul complet cu Mihai Lundell, director One Commission Romania si statistici privind bisericile evanghelice din Romania: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/8807-bisericile-evanghelice-din-romania-in-2018-oportunitati-de-misiune

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.