Mihai Lundell, OCI Romania - Tinerii si misiunea

Adaugat la :  26.06.2019

In 2018, 989 comune si peste 5000 de sate din Romania nu au nici o biserica evanghelica! Totusi, numarul localitatilor fara nicio biserica s-a micsorat mult fata de 2010 datorita efortul credinciosilor de a planta biserici noi!

E nevoie sa impingem generatia tanara in Romania sa se ridice la misiune. Eu tot timpul am colaborat cu PIM (Parteneri in Misiune, consortiu de organizatii evanghelice de misiune, din care face parte si Alfa Omega TV, n.red.) pentru ca eu cred ca putem face mult mai mult impreuna decat de unii singuri. Este nevoie, cum s-a rugat Domnul Isus in Gradina Ghetsimani, ca noi sa fim una si este o lupta, chiar este o lupta ca noi sa ne unim si ca lumea sa nu vada diferentele dintre fiecare cult, dar sa vada ca crestinii pot sa fie pe aceeasi lungime de unda si sa aduca o bucurie in inimile romanilor.

Tinerii din Romania sunt viitorul si vedem ca au multe posibilitati, sunt foarte talentati si foarte destepti. Dar de cand Romania a intrat in UE, vedem o scadere, o lipsa de interes a tinerilor de a merge in misiune. Si lumea are nevoie de generatia tanara din Romania sa se implice, nu doar din Romania, ci in toata Europa. Daca suntem pe al doilea loc in Europa ca procent evanghelic, e nevoie de tineri romani sa nu se gandeasca doar la castig in buzunar, ci sa se gandeasca si cum pot face sa fie o lumina pentru Domnul.

Interviul complet cu Mihai Lundell, director One Commission Romania si statistici privind bisericile evanghelice din Romania: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/8807-bisericile-evanghelice-din-romania-in-2018-oportunitati-de-misiune