Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

François, tânăr cu Sindrom Down: Lăsați-ne să trăim!

Discursul unui tânăr cu sindrom Down a emoționat zecile de mii de persoane prezente la Marșul pentru Viață din Paris. François reclamă faptul că medicina și știința resping persoanele cu Sindrom Down prin depistarea din timpul sarcinii și recomandarea avortului.

„Dragi prieteni, sunt François, am 20 de ani și sunt bucuros să vă văd pe toți aici. Sunt bucuros să văd atât de mulți oameni mărșăluind pentru viață. Sunt bucuros pentru că astăzi ați mărșăluit un pic și pentru mine. Asta îmi încălzește inima. Eu știu că în Franța persoanele ca mine sunt depistate deja din pântecele mamei. Există oameni care nu vor să ne lase să trăim. Dar tata și mama m-au iubit și m-au primit. Eu lucrez și sunt mândru de munca mea. Și colegii mei sunt mândri de treaba pe care o fac. Locuiesc într-un cămin, împreună cu alți adulți. Sunt fericit. Am o familie genială. Am prieteni grozavi. Știu să citesc, știu să scriu. Joc și fotbal. Sunt un om ca voi, am o inimă ca a voastră, am totul ca voi și am și un cromozom în plus! Am dreptul să trăiesc așa cum aveți și voi. Viața mea e frumoasă și cu trisomia 21. Este frumoasă chiar dacă e greu uneori handicapul meu. Prieteni, nu trebuie să încetăm să mărșăluim pentru viață! Noi, cei cu trisomia 21, nu vrem să fim suprimați. Vrem să trăim. Medicina și știința trebuie să ne îngrijească și să ne vindece, nu să ne respingă! Profesorul Jérôme Lejeune, care a ajutat persoanele cu trisomie 21, a spus: <calitatea unei civilizații se măsoară în respectul pe care îl are ea pentru cei mai slabi dintre membrii ei>. Eu, François, vă cer să protejați mereu pe cei mai slabi dintre noi. Trăiască viața! Vă iubesc!”

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

Sursă: Știri pentru viață

Etichete: noutati pro viata

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.