Student la medicină spune că a realizat totul cu sprijinul tatălui său cu sindrom Down

Student la medicină spune că a realizat totul cu sprijinul tatălui său cu sindrom Down

Într-un clip video realizat de Societatea Siriană pentru Dezvoltare Socială și devenit viral pe Youtube, Issa Sader, un student sirian la medicină dentară, povestește despre tatăl lui biologic, un bărbat cu sindrom Down.

Issa își admiră tatăl pentru felul în care l-a crescut, spunând că este „tată, soț și cap de familie”. Tânărul spune că tatăl i-a oferit „toată iubirea și tandrețea pe care le poate oferi cineva”. El crede că toate realizările sale se datorează iubirii, sprijinului și încurajării pe care le-a  primit de la acesta. 

Tatăl lui a muncit timp de 20 de ani la o moară, iar acum le spune tuturor cu mândrie: „Fiul meu este medic!”

Despre viața de familie din căminul părintesc, Issa spune că a fost „plină de iubire, simplitate și modestie din toate punctele de vedere”. Mulți l-au întrebat cum de mama lui s-a căsătorit cu un bărbat cu sindrom Down. „Dacă un bărbat și o femeie se potrivesc, de ce să nu se căsătorească? Se potriveau din punct de vedere intelectual, fiind niște oameni foarte simpli, dar plini de grijă și iubire”, a explicat Issa pentru Metro UK.

Persoanele cu sindrom Down sunt mai puțin fertile, dar Issa spune că mai cunoaște șase cazuri de părinți cu sindrom Down. Dacă unul din părinți are sindrom Down, există o șansă de 35-50% ca și copilului său să moștenească sindromul.

În Europa și America de Nord, 96% din copiii diagnosticați cu sindrom Down înainte de naștere sunt avortați în stadii avansate ale sarcinii. După ce Issa și-a spus povestea, mulți părinți de copii cu sindrom Down l-au contactat pentru a-i spune cât curaj le-a dat.

Sursă: Știri pentru viață

10342 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.