Rugăciune       TV LIVE                 

3-2 A fi sau a nu fi - despre avort

3-2 A fi sau a nu fi - despre avort

  Secțiunea ProViață

De zeci de ani, femeile din România aleg între a fi sau a nu fi mame, între a da sau a lua viața unui copil, fără a-și da seama că aleg între binecuvântare și blestem. Binecuvântarea de a naște și a da vieții o șansă, împlinind astfel voia lui Dumnezeu, și blestemul provocat de avort, oprirea unei vieți, care duce mai apoi la nefericire, sub povara unei conștiințe pătate.

Se estimează că în ultimii 50 de ani, în România s-au efectuat peste 20 de milioane de întreruperi de sarcină, cifră care reprezintă un număr mai mare decât populația actuală a țării. Pierderea a milioane de copii creați de Dumnezeu pentru a fi născuți, dar uciși de oameni prin avort, reprezintă o tragedie care ne obligă să luăm atitudine și să devenim apărătorii acestor vieți fără valoare în ochii multora, dar cu valoare în ochii lui Dumnezeu.

Atitudinea de indiferență din partea clasei politice din România, a mass-media, a învățământului și a altor instituții, a determinat creștinii să își ia în serios misiunea de urmași ai lui Hristos și să pună degetul pe rană.

Astfel, asociațiile care compun mișcarea PRO-VITA și-au unit forțele și organizează „Marșul pentru viață” în fiecare an. Scopul lui este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei. De asemenea, se urmărește susținerea valorilor familiei tradiționale, care reprezintă cea mai importantă celulă a unei societăți solide și sănătoase. 

Marsul pentru viata 2013Marșul are loc în acest an concomitent în mai multe orașe din România în jurul sărbătorii de „Buna Vestire”. În anul 2012, marșul a fost organizat în 21 de localități din România (i.e. Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Tămășeni - jud. Neamț, Zoiţani - jud. Botoşani). Mii de credincioși de toate vârstele și din toate confesiunile s-au unit pentru a apăra dreptul la viață a copiilor nenăscuți.

Cu ocazia acestui eveniment a fost lansat și „Manifestul pentru viață”, un document oficial care se adresează tuturor celor care doresc o schimbare morală, dar care îi vizează în special pe cei tineri. Printre cele 10 puncte ale manifestului se numără:

•    oprirea genocidului avortului
•    oferirea de alternative la avort prin susținerea femeilor în dificultate
•    informarea prin campanii publice asupra consecințelor nefaste ale avortului
•    promovarea unei educații bazate pe formarea caracterului și încurajarea castității

nu poti fi crestin si pro-avortPe lângă faptul că Biserica lui Hristos din România este implicată în acest eveniment anual, creștinii sunt chemați  să promoveze o cultură a vieții în fiecare zi. Este o vreme în care Biserica trebuie să promoveze principiile lui Dumnezeu și valorile Bibliei. Scăderea natalității din cauza avortului nu amenință doar bunăstarea economică și viitorul societății românești, ci și viitorul bisericii. Este o vreme în care trebuie să strângem rândurile și să ne rugăm pentru viețile copiilor nenăscuți.

Când devenim conștienți că viața provine din Dumnezeu, nașterea este voia lui Dumnezeu, iar oricine se naște pe lume se naște cu scopul de a-L glorifica pe Dumnezeu, nu ne vom mai pune niciodată  întrebarea „a fi, sau a nu fi?”.

Alina Avram

Studiu de caz: Fundatia Estera, Timisoara - implicarea crestina in problema avortului

Fundaţia Estera din Timișoara este o organizaţie neguvernamentală, bazată pe principii creştine, care urmăreşte susţinerea şi protejarea vieţii umane, luptând pentru apărarea vieţii copiilor nenăscuţi.

Femeile care trec prin criza unei sarcini neplanificate, pot apela la următoarele servicii oferite de Centrul de Consiliere pentru Femei cu Sarcină Nedorită: test de sarcină, informaţii despre sarcină şi dezvoltarea intrauterină, suport spiritual şi emoţional, consiliere post avort (pentru femeile care suferă în urma unui avort, se oferă consiliere specifică şi un curs pentru vindecare şi eliberare spirituală).

3-2 fundatiaEstera TM„Dorim să fim avocatul celor care nu își pot apăra dreptul de a veni pe lume. Acești copii nu au nicio vină și au tot dreptul de a veni pe lume. În același timp, și mamele lor trebuie să fie înțelese, acceptate și ajutate și să fie susținute în această perioadă. Scopul nostru este ca acești copii să vină pe lume sănătoși, acceptați și iubiți de mamele lor. Avem peste 1300 de copii salvați de la moarte. Femeile care sunt cliente ale fundației noastre au trecut prin momente de criză profundă și au avut nevoie de un cuvânt spus la timpul potrivit, de un sfat pozitiv care să le încurajeze și de Dumnezeu, care să aducă adevărul în viața lor și să le spună că viața este de la El.”
Maria Alecsei, fondator Fundația Estera

Mărturii

  • „Când am rămas gravidă mi s-a spus că nu voi putea duce sarcina până la capăt. Cu ajutorul fundației și a tratamentului, am dus sarcina până la 8 luni când s-a născut fetița.”
  • „În afară de faptul că mă ajută  moral, mă ajută și material. Întâlnirile cu graviduțele m-au făcut să văd că nu sunt singura cu probleme. Aceste întâlniri au adus o schimbare enormă în viața mea.”

 

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
5973 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.