Rugăciune       TV LIVE                 

Marsul pentru viata 2012 - un semnal de alarma pentru romani

  Secțiunea ProViață

Desi jumatate dintre romani condamna avortul si considera ca ar trebui interzis, in ultimii 50 de ani in Romania s-au facut peste 22 de milioane de intreruperi de sarcina.

Pentru a infrunta aceasta realitate,mii de oameni s-au adunat saptamana trecuta la Marsul pentru Viata. Daca anul trecut acest mars a fost organizat doar in 4 orase, anul acesta evenimentul s-a extins la scara nationala, avand loc in peste 20 de orase din Romania, cu participarea a mii de sustinatori ai vietii, de diferite confesiuni religioase.

In capitala,a doua editie a evenimentului a adunat in jur de 1000 de oameni de toate varstele,preoti de diferite confesiuni care sustin viata umana de la conceptie. Mama omului de afaceri Valeriu Saint era pe punctul de a intrerupe sarcina,cand: Datorita bunicii mele, o femeie simpla de la țara care i-a spus ca acesta este un pacat si nu trebuie sa-l faca... Datorita acestui sfat minunat de care mama mea a ascultat sunt astazi aici.

La Timisoara marsul a ajuns la a 5-a editie fiind organizat de Asociatia Darul Vietii condusa de preotul Ioan Chisarau.

Avortul a fost legalizat in anul 1990,d ar cei prezenti la mars au avut opinii ferme impotriva acestei practici. Printre participantii acestui eveniment s-a aflat si Gabi Giulusan, autorul cartii anti avort „Sa nu ucizi. „Ani de zile am fost implicat intr-o lucrare in care ne-am rugat pur si simplu impotriva avorturilor. In cele din urma am inteles faptul ca pe langa a fi un strigat inaintea lui Dumnezeu in rugaciune, vrem sa fim o voce in natiunea aceasta prin care sa proclamam de ce viata nu este o alegere, de ce avorturile nu sunt o alegere. Oamenii sa inteleaga gravitatea avorturilor, sa inteleaga frumusetea vietii si sa inteleaga faptul ca copiii nostri trebuie sa traiasca, nu doar merita, ci trebuie sa traiasca.

Marsul nu a atras doar atentia comunitatilor religioase,ci si a oamenilor politici, precum Gheorghe David. „Cred ca este importanta fiecare persoana care se mobilizeaza in acest sens si numai uniti si cat mai multi vom putea sa ajungem acolo, ca aceste idei care pentru unii par deloc importante, dar ele sunt foarte importante pentru ceea ce inseamna viitorul nostru, a tuturor.

In Oradea localnicii adunati in centrul orasului au rostit intr-un glas rugaciunea Tatal nostru.Viceprimarul din Oradea, mama a patru copii si bunica, Florica Chereches a scos in evidenta un adevar cutremurator: „Din pacate, varsta celor care recurg la avort, si omoara astfel oameni, scade tot mai mult. Avem in fiecare an 47 0000 de adolescente care isi fac avort.

Peste 300 de oameni au pornit din Piata Palatului Culturii din Iasi spre maternitatea Cuza Voda,unde au aprin lumanari in memoria copiilor ucisi prin avort. Gianina Ungureanu este presedinta asociatiei Primul pas: Prin acest eveniment ne adresam si clasei politice si intregii societati. Noi am lansat un manifest prin care cerem adoptarea unei legislatii favorabile vietii si familiei.Dorim o schimbare in aceasta societate in care predomina cultura morti.

Dintre mesajele scrise pe pancarde s-au remarcat: „Iubeste-ti copilul si lasa-l sa traiasca, „Avort- 10 minute sa-l faci, o viata intreaga sa il regreti

Acest mars este un semnal de alarma pentru natiunea romana. Organizatorii spera ca in urma acestui eveniment, atat cetatenii, cat si guvernantii, sa devina sensibili la problema natalitatii scazute, si sa ia masuri. In caz contrar peste 50 de ani Romania va fi imbatranita si fara copii.

.

2022 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.