Marsul pentru viata 2013 - Asuma, Ajuta, Adopta

Marsul pentru viata 2013 - Asuma, Ajuta, Adopta

  Secțiunea ProViață

București, 11 martie - Sâmbătă, 23 martie 2013, va avea loc a treia ediție națională a „Marşului pentru Viaţă” (www.marsulpentruviata.ro), eveniment organizat de asociații și fundații civice din numeroase orașe ale României.

Scopul acestuia este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.

„Marșul pentru Viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează „Iubește-i pe amândoi! - Asumă, ajută, adoptă!” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Conform manifestului, sunt aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică.”

a fi sau a nu fi avort 660px

Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care să ușureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situația de sarcină nedorită.

În acest sens, înaintea Marșului va fi depusă la principalele instituții ale statului o petiție, semnată de câteva zeci de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

proviata1 250pxAproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. Un număr foarte mare de femei și familii suferă consecințele fizice, mentale și sufletești ale acestei situații.

Până în acest moment, 22 orașe din România și-au anunțat participarea la „Marşul pentru Viaţă” din 23 martie 2013. Cu fiecare ediție, acesta este tot mai aproape de tradiția evenimentelor similare din mari capitale ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Pentru mai multe informaţii - cum ar fi Manifestul, lista completă a orașelor participante, trasee, programe și date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesați pagina de internet www.marsulpentruviata.ro.

ASUMĂ, AJUTĂ, ADOPTĂ!

proviata3 660px

Manifestul „Marșului pentru Viață” – 23 martie 2013

proviata6 250pxÎn fiecare an, mii de oameni din întreaga ţară participă la „Marşul pentru Viaţă” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România.

În 2013 sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică.

Femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic, prin promovarea unor legi care să ușureze povara financiară a maternității, să promoveze educaţia pentru familie, să faciliteze adopţia în interesul copilului şi să facă accesibilă consilierea în criză de sarcină.

Cu toţii ştim cât de important este pentru o femeie să fie ascultată şi ajutată. În timp ce tu citeşti acest manifest, mii de femei trec printr-o stare de criză din cauza unei sarcini și au nevoie de un sprijin dezinteresat.

Tu poţi face ceva pentru ele. Dacă prețuiești femeia, prețuiește și copilul ei. Dacă vrei să ajuți femeia, ajută și copilul ei. Dacă iubeşti femeia, iubeşte şi copilul ei. Iubește-i pe amândoi!

Asumă, ajută, adoptă!
Vino pe 23 martie la Marşul pentru Viaţă!
www.marsulpentruviata.ro

Citeste despre Marsul pentru viata 2012

2555 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.