Marsul pentru Viata 2014 - 22 martie 2014

  Secțiunea ProViață

Şi în acest an s-au aliat organizatorii din diverse oraşe pentru pregătirea Marşului pentru Viaţă din 22 martie, care doreşte să fie un eveniment simultan în toate judeţele. Poporul vieţii din România este conştient de puterea sa care constă în faptul de a fi unit şi de a demonstra aceasta printr-o acţiune concertată la nivel naţional. Aceşti apărători ai vieţii, după cum ştim, au reuşit în mod eroic să strângă la Iniţiativa cetăţenească « Unul dintre noi » din 2013, după cum ştim, un procentaj de 150% de semnături din minumul necesar.

Prin manifestul comun care se va lansa se vor cere îmbunătăţiri în sistemul legislativ în direcţia protejării vieţii nenăscute şi a familiei formate dintr-un bărbat şi o femeie, printre care şi adoptarea unui sistem de adopţie mai accesibil şi în favoarea copilului. Vizaţi şi invitaţi vor fi însuşi guvernanţii şi parlamentarii noştri să-şi revizuiască agenda politică şi să includă în programele lor această temă, care va fi hotărâtoare pentru viitorul ţării.

Contextul demografic la ora actuală, prin care populaţia ţării pierde anual sute de mii de locuitori este alarmant şi ar trebui să dea oricărui cetăţean al României de gândit. Ar trebui să-l preocupe în mod serios genocidul avortului, această hemoragie dureroasă a naţiunii noastre, atunci când merge la urne să voteze  sau când decide să nu se implice deloc.

 

.

Trendul în SUA şi în celelalte ţări occidentale este încurajator: statisticile arată că din ce în ce mai multă lume respinge avortul în ciuda faptului că la nivel politic sa fac presiuni din ce în ce mai ample pentru includerea acestuia în lista drepturilor femeii. Din păcate grupările oamenilor politic influenţi şi cu putere financiară tind să conducă mersul legislaţiei. Totuşi în ultimii doi ani s-au respins cu succes trei tentative de impunere a drepturilor sexuale şi reproductive la nivelul Uniunii Europene (raportul Estrella). Strategia acestor grupări extremist-feministe este neloială şi agresivă. Însă mişcarea pentru apărarea vieţii deja deţine victoria, pentru că Isus Cristos este cel care deja a învins moartea !

În ceea ce priveşte situaţia statistică a avorturilor în România, aceasta a înregistrat într-adevăr o scădere continuă de la aproape un milion de avorturi în anul de după Revoluţie, pentru a ajunge la cca 120.000 de avorturi înregistrate în 2010. Însă atenţie ! Printre cauzele principale nu se numără doar progresul unei oarecari culturi a vieţii ci şi emigrarea masivă a femeilor de vârstă fertilă, care ne-a cauzat şi o scădere drastică a naşterilor.

Tinerii sunt invitaţi în mod special să participe cu creativitatea şi cu spontaneitatea lor la acest eveniment. Apărarea vieţii nenăscute presupune pentru ei trăirea castităţii, adică a abstinenţei sexuale până la căsătorie – cea mai nobilă alegere posibilă pentru un tânăr. În multe ţări occidentale, precum şi la noi în România participanţii principali la Marşul pentru Viaţă au fost mereu tinerii, fiind cei mai sensibili şi cei care vibrează la valorile perene ale tradiţiei creştine.

Organizatorii sunt invitaţi să organizeze o săptămână dedicată apărării vieţii cu diverse evenimente culturale precum conferinţe, proiecţii de filme, prezentări ale unor piese de teatru, ale unor formaţii de muzică, concursuri şcolare, sportive, artistice etc. Nu numai preoţii şi pastorii pot pune mulţimi în mişcare ci şi cadrele didactice la toate nivelele de învăţământ!

Poporul vieţii ori este unit ori nu există deloc ! s-a afirmat în timpul Iniţiativei cetăţeneşti Unul dintre noi. Să păstrăm acest logo în inimile noastre şi să afirmăm într-un cuget şi într-un glas dreptul la viaţă al copilului nenăscut şi statutul necesar de protecţie cu înaltă prioritate al familiei formate dintr-un bărbat şi o femeie !

Orașele anunțate pentru organizarea Marșului 2014: Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Caracal, Constanța, Deva, Fălticeni, Galați, Giurgiu, Ocna Mureș, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara, Tulcea

sursa: http://marsulpentruviata.blogspot.ro/

2534 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.