Dublă campioană mondială: „Am ales viața fetiței mele în locul patinajului”

Dublă campioană mondială: „Am ales viața fetiței mele în locul patinajului”

  Secțiunea ProViață

Până la ora actuală, japoneza Miki Ando este prima și ultima femeie din istorie care a reușit un salt cvadruplu în patinaj.

În 2012, când avea 25 de ani și se pregătea pentru Olimpiada de la Soci, Miki a descoperit ceva care i-a schimbat total viața și cariera: sub costumele strălucitoare pe care le purta la concursuri bătea deja inima unui copil nenăscut. Era însărcinată în cinci luni.

Toți jurnaliștii au spus că sportiva trebuie să întrerupă sarcina, pentru a nu-și periclita cariera însă ea a ales să păstreze sarcina. Publicul a dezaprobat-o și a batjocorit-o. „Sincer, 98% din oameni mi-au spus că fac o alegere greșită” a declarat sportiva pentru Japan Times ulterior.

Dar acesta a fost momentul în care patinatoarea a dovedit că are și alte puteri decât cele care i-au permis să facă senzaționalul salt cvadruplu: ea și-a apărat fiica: „Am ales viața fetiței mele în locul patinajului. Este o decizie naturală pentru o femeie.”

Și-a numit fetița Himawari, care înseamnă „Floarea-soarelui”: „Dacă ar fi o floarea-soarelui, aș vrea ca ea să urmeze iubirea la fel cum floarea aceasta se orientează mereu spre soare.”

Miki Ando nu a renunțat definitiv la patinaj dar a renunțat la competițiile de performanță. Actualul ei partener de viață, patinatorul spaniol Javier Fernandez, care tocmai a câștigat bronzul la Olimpiada de la PyeongChang, a devenit o figură paternă pentru fetița ei, deși nu este tatăl biologic al acesteia.

Miki Ando a spus că a fost destinul ei să aibă un copil. Povestea sa demonstrează că viața unui copil și  succesul familial nu trebuie sacrificate în favoarea succesului profesional, deoarece ultimul nu-l poate substitui niciodată pe primul.

Sursă: Știri pentru viață

5019 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.