Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Steve Jobs: „Mă bucur că nu am sfârșit într-un avort”

În urma morții lui Steve Jobs din 2011, nu puțini sunt cei care s-au întrebat cum ar fi arătat lumea acum, care ar fi fost progresele tehnologice în această societate dacă mama vizionarului fondator al companiei Apple, inventatorul iPod-ului, iTunes-ului, iPhone-ului și iPad-ului ar fi decis să facă un avort în loc de a-și da fiul spre adopție.

Într-un fel, societatea este datoare față de Joanne Simpson, acea studentă curajoasă care, în 1955, în urma unei sarcini nedorite, deși ar fi voit să rămână cu copilul, s-a văzut obligată de către circumstanțe să-l dea în adopție.

Steve Jobs a vrut la începutul anilor ’80 să o găsească și să-i mulțumească personal mamei sale biologice pentru decizia de a păstra sarcina, în ciuda tuturor dificultăților, după cum povestește în noua biografie oficială despre Steve, biograful Walter Isaacson.

Jobs i-a explicat lui Isaacson motivul pentru care era atât de decis să o găsească pe mama sa biologică: „Voiam să o cunosc în mod deosebit pentru a ști dacă este bine și pentru a-i mulțumi că nu am sfârșit într-un avort.”

„Ea avea 23 de ani și a trecut prin multe dificultăți pentru a putea naște”, explică Jobs în biografia publicată de Isaacson.

În anii 1950 avortul era ilegal și probabil Joanne Simpson nu s-a gândit niciodată la acestă opțiune după ce a rămas însărcinată cu un imigrant sirian pe nume Abdulfattah Jandali. Când sarcina a început să fie vizibilă, ea a plecat în San Francisco pentru a naște copilul și a-l da spre adopție.

Jobs a reușit să o găsească și să aibă o întâlnire cu ea. El povestește că, după ce s-au cunoscut, adeseori ea izbucnea în plâns și își cerea scuze pentru că l-a dat spre adopție. „Nu te îngrijora […] Eu am avut o copilărie extraordinară. Am ajuns foarte bine”, răspundea Jobs.

Când boala Joannei, în vârstă de 79 de ani, a început să progreseze și să dea semne de demență, fiul său a ajutat să fie dusă la o clinică specializată și i-a asigurat tratamentul până la sfârșitul zilelor ei. Jobs a refuzat mereu să se întâlnească cu tatăl său.

În orice caz, dacă tatăl Joannei nu l-ar fi respins pe logodnicul ei sirian, poate ea ar fi putut să se căsătorească cu Abdulfattah și povestea lui Jobs ar fi fost diferită.

Poate ar fi fost tot un geniu, dar cu siguranță nu l-ar fi cunoscut pe Steve Wozniak și nici n-ar fi fondat Apple. Cum nici nu ar fi luminat cu zâmbete chipurile a milioane de copii cu filme precum Toy Story și Căutându-l pe Nemo, care au apărut din fabrica Pixar, proiectul lui Jobs.

În acel sens, ar trebui să ne întrebăm câte persoane geniale nu au mai văzut lumina zilei, considerându-se că o sarcină neplanificată este neapărat un copil nedorit și, în consecință, avortul era cea mai bună soluție.

Sursa: Catholic.net

Etichete: noutati pro viata

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.