10 motive pentru care avortul este greșit

10 motive pentru care avortul este greșit

Populația actuală a României este de aproximativ 19 milioane de locuitori. Din 1958 până în 2014 (anul în care au fost făcute ultimele statistici) au fost înregistrate doar în spitalele de stat din țară 22.638.755 avorturi, la care se adaugă cele din clinicile particulare de azi sau cele ilegale din perioada comunistă.

Putem să rămânem indiferenți față de un astfel de sacrificiu uman? NU.

Vă rugăm, așadar, să citiți 10 motive pentru care avortul este atât de greșit și împotriva voii lui Dumnezeu:

  1. Avortul îl ofensează pe Dumnezeu

Avortul provocat nu este nicidecum o alegere personală, ci mai degrabă este o ofensă gravă adusă lui Dumnezeu și a creației Lui. Lupta împotriva avorturilor a fost întotdeauna o luptă religioasă. Acest lucru se datorează faptului că învățătura Bisericii despre avort este clară și fără echivoc: avortul provocat este o crimă. Nu sunt permise excepții, nu sunt posibile compromisuri.

  1. Este cel mai sângeros război

Războaiele care au avut loc de-a lungul timpului au dus la o conștiință națională reînnoită a prețului ridicat al războiului și, pentru majoritatea, la o dorință sporită de pace. Cu toate acestea, cel mai oribil război al tuturor timpurilor continuă și astăzi. Acesta este un război care se petrece în interiorul granițelor noastre și a revendicat aproape 23 de milioane de vieți românești în ultimii 60 de ani.

Acest război atacă în primul rând nucleul umanității: familia. Avortul distruge cea mai elementară legătură umană: legătura dintre mamă și copil.

Mama și copilul sunt primele victime ale avortului, dar nu sunt singurele. Tatăl, bunicii, frații, rudele, prietenii – toți suferă în urma cicatricelor pe care avortul le lasă. Pacea în țară este lipsită de sens dacă nu există pace în familie.

  1. Viața începe la concepție

Aceasta este definiția dată de orice manual medical respectabil. A declara că viața începe în orice alt moment după fuziunea ovulului cu spermatozoitul este irațional. Numai mașinăriile precum ceasurile și mașinile apar după mai multe etape. Ființele vii devin existente odată cu concepția. O persoană umană vie începe să existe în momentul conceperii, chiar dacă nu este decât o celulă. Ceea ce este important nu este dimenisunea sau greutatea, ci esența - care este pe deplin umană. Copilul nenăscut are un cod genetic distinct, neschimbător și unic în toată istoria, de la momentul concepției până la moarte.

  1. Societatea ar trebui să protejeze viața

Primul și cel mai important instinct al oamenilor este conservarea vieții. Aceasta începe cu auto-conservarea și se extinde asupra întregii omeniri prin legături interumane. Întreruperea sarcinii oprește inima care bate a unei ființe umane nevinovate și este în contradicție directă cu această premisă fundamentală a naturii umane. Avortul se opune legii naturale a procreerii.

  1. Avortul nu este sigur

În comparație cu alte proceduri medicale, industria avortului este în mare parte nesigură. Deși nu există statistici exacte privind numărul femeilor care au decedat din cauza procedurilor necorespunzătoare, LifeDynamics.com a realizat o listă cu 249 de femei ucise prin avorturi legale. Mai mult, Institutul Național al Cancerului a comandat un studiu al Dr. Janet Daling, susținător al avortului si a colegilor săi de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson. Astfel s-a găsit o legatură între avort și cancer: în randul femeilor care au făcut un avort provocat, riscul de cancer la sân este cu 50% mai mare decât în rândul femeilor care nu au făcut niciun avort.

Jurnalul oficial al Asociației Medicale Catolice, The Linacre Quarterly, a publicat un studiu cu constatări similare: „Există dovezi la nivel mondial că există o legătură între avortul indus și cancerul la sân.”

  1. Un turn Babel biogenetic

Noua biotehnologie are ca scop distrugerea vieții umane și este înclinată, în schimb, spre cercetarea clonării embrionare a celulelor stem și a clonării umane. În numele științei și a sănătății, viața umană este distrusă încă de la început. Pe scurt, restul barierelor etice care păstrează demnitatea umană și drepturile lui Dumnezeu în creație se împotmolesc în mod constant. Revoluția în domeniul biotehnologiei are ca scop declarat nu doar vindecarea bolii, ci construirea unei „lumi noi și curajoase" a ingineriei genetice, schimbând chiar și designul omului însuși. Această biotehnologie este ca o cutie a Pandorei, dezlănțuind un dezastru etic și moral nemărginit asupra lumii noastre.

  1. Rupe cercul vicios al avortului!

Avortul este un păcat care perpetuează răul. Mentalitatea avortului distruge familia. Copiii au nevoie de părinți care să-i protejeze, să-i îngrijească, să-i ajute să-și păstreze inocența și să-și dezvolte un caracter conform standardelor lui Dumnezeu. Toți copiii trebuie să găsească în casele lor credința care le permite să cunoască, să iubească și să slujească lui Dumnezeu în această lume. Atâta timp cât familia tradițională este în criză, nu vom putea niciodată distruge mentalitatea greșită pro-avort. Atâta timp cât credința rămâne moartă în suflete, nu vom șterge niciodată putrezirea morală a imoralității sexuale, care este solul contaminat în care avortul crește și înflorește.

  1. 60 de ani de minciuni

Legalizarea avorturilor la cerere atrage atenția asupra celui mai mare lanț de minciuni declanșat vreodată - minciuni care au provocat moartea a milioane de copii nevinovați. Cum poate un astfel de sacrifiu uman să fie tolerat în România, o țară bazată pe valori morale și pe drepturile omului?

  1. Oprește minciunile!

Inima bebelusului nenăscut începe să bată la 24 de zile, iar undele cerebrale pot fi înregistrate după 43 de zile. Dacă legea folosește acești factori pentru a determina moartea, de ce nu pot fi folosiți pentru a determina viața?

Bebelușii pot supraviețui în afara uterului începând cu a 22-a săptămână de sarcină. La 14 săptămâni, corpul copilului nenăscut este sensibil la durere.

  1. Panta alunecoasă

Ieri, problema era contracepția. Astăzi, problema este avortul și căsătoria între persoane de același sex. Oare mâine problema va fi eutanasierea bolnavilor și a vârstnicilor? Apoi vor fi înființate tabere în care cei „nedoriți” să poată fi uciși? Odată ce avortul este universal acceptat, ce argumente logice vor opri eutanasia și alte forme de crimă și tiranie?

Sursă: TPF STUDENT ACTION

2011 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.